به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از کاربران تلفن Android دارای دهها برنامه نصب شده بر روی دستگاههای خود هستند، بنابراین از دست دادن مجوز دسترسی هر برنامه برای صاحبان آن دستگاهها آسان نخواهد بود. به همین دلیل بهتر است اطمینان حاصل کنید که فقط برنامههایی که به آنها اعتماد دارید میتوانند به دادههای حساس مانند میکروفون دسترسی داشته باشند. مجوزهایی که برنامههای Android دریافت میکنند برای محدود کردن دادههای شخصی شما است که این برنامهها میتوانند به آنها دسترسی داشته باشند. بنابراین اگر کاربران نمیخواهند یک برنامه مثل ویرایش عکس بتواند به لیست تماسهای آنها دسترسی پیدا کند، باید دسترسی آنها به این دادهها را متوقف کنند.
در ادامه روشی کاربردی برای کاربران نشان میدهیم که به آنها کمک میکند تا از جاسوسی برنامههای Android با استفاده از مدیر مجوز داخلی سیستمعامل جلوگیری کنید، اما به یاد داشته باشید که این ویژگی فقط در تلفنهای Android 10 یا بالاتر در دسترس است.
بیشتر بخوانید
۱) در تلفن یا رایانه که از سیستم عامل Android استفاده میکند، منوی تنظیمات را باز کنید. میتوان منو را از طریق برنامه یا با کلیک روی نماد چرخ دنده در صفحه اعلانها باز کرد.
۲) از فهرست تنظیمات، روی گزینه Apps and Notifications کلیک کنید.
۳) گزینه Advanced را انتخاب کنید تا گزینههای بیشتری نشان دادهشود، سپس بر روی گزینه Permission Manager کلیک کنید.
۴) اگر این گزینه را در تلفن Android خود پیدا نکردید، (زیرا هر دستگاه بسته به سازنده خود تنظیمات مختلفی دارد)، به جای مدیر مجوز، از نوار جستجو در بالای منوی تنظیمات، مدیر مجوز را جستجو کنید.
۵) در داخل برگه مدیر مجوزها لیستی از همه برنامههای ماژول را پیدا میکنید که میتوانید درخواست دسترسی به آنها را مانند لیستهای مربوط به تماس تلفنی، موقعیت مکانی، میکروفون، پیام کوتاه و سایر مجوزها را داشته باشید. تحت نام هر مجوز سیستم عامل Android تعداد برنامههایی را که برای دسترسی به آنها این مجوز را دادهاید به شما نشان میدهد.
۶) وقتی روی هر یک از این مجوزها کلیک میکنید، میتوانید برنامههایی را که مجاز به دسترسی به مجوزها هستند یا برنامههایی را که از اعطای این اجازه خودداری کرده اید بررسی کنید.
انتهای پیام/
این پرمیشن ها برای استفاده در خود اپلیکیشن هست و استفاده جاسوسی و... نداره.
مثلا شما اگر دسترسی به پرمیشن دوربین رو بدی، میتونی ازش استفاده کنی، در غیر این صورت نمیتونی.
وارد قسمتی از گوشی شوید که مقدار مصرف اینترنت هر برنامه را جداگانه نشان می دهد و مقدار فعلی را یادداشت کنید ،
اینترنت گوشی خود را برای مدتی مثلا ۲۴ ساعت خاموش کنید ، فقط اینترنت ،
استفاده از بقیه امکانات گوشی لازم است ،
بعد از ۲۴ ساعت اینترنت گوشی را وصل کنید ولی وارد هیچ برنامه ای نشوید و از هیچ کدام از برنامه هایی که به اینترنت احتیاج دارند استفاده نکنید ،
بعد وارد قسمتی از گوشی بشوید که مقدار مصرف اینترنت هر برنامه را نشان
می دهد ، اگر در این مدت بدون خواست و اجازه شما اینترنت مصرف کرده بود ،
باید به این برنامه شک داشت .