سعیددانشی کارشناس محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آسیب هایی که پلاستیک به طبیعت وارد می کند، اظهار کرد: ایرانی ها ۴ برابر مصرف جهانی از کیسه های پلاستیکی استفاده می کنند و این موضوعی است که همواره از سوی فعالان محیط زیست مورد توجه است.
او با اشاره به اینکه این محیط زیست امانتی بر دست ما برای آیندگانمان است، گفت: اگر هر شهروند مراقب محیط زیست خود باشد و از کیسه های پلاستیکی کمتر مصرف کند می توانیم به زودی آثار آن را در میزان آلودگی های زیست محیطی مشاهده کنیم، بنابراین این مسئله نیاز به آموزش همگانی دارد تا مردم بیشتر آگاهی داشته باشند.
دانشی با اشاره به اینکه کیسه های پارچه ای بهترین جایگزین برای کیسه های پلاستیکی هستند، گفت: هر فردی می تواند برای خود یک کیسه پارچه ای تهیه کند و به هنگام خرید آن را با خود حمل کند، اگر اینگونه باشد هیچ فروشنده ای دیگر از کیسه پلاستیکی استفاده نخواهد کرد.
او با اشاره به اینکه ایران جزء ۵ جامعه نخست مصرف کننده پلاستیک در سراسر دنیاست، بیان کرد: مصرف بیش از حد کیسههای پلاستیکی نشان از مصرف بی رویه انواع انرژی، همچون انرژی برق و مصرف قابل توجهی آب و همچنین استفاده فراوان از این کیسه ها، تولید و انتشار گازهای گلخانهای دارد.
این کارشناس محیط زیست تاکید کرد: تجزیه ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف در طبیعت ۳۰۰ الی ۶۰۰ سال طول میکشد و سوزاندن آنها نیز ممکن نیست چرا که باعث انتشار گازهای سمی خطرناک در محیط و هوا میشود، علاوه بر این سالانه بسیاری ازحیواناتی که در زنجیره غذاییمان از آنها استفاده میکنیم به دلیل خوردن پلاستیک یا ظروف پلاستیکی جان خود را از دست داده و یا با مصرف آنها وارد زنجیره غذایی ما نیز شدهاند.