نیروگاه زباله سوز نوشهر که اولین نیروگاه شمال کشور محسوب می‌شود، قرار است تا پایان آذرماه افتتاح شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،دیگر جایی در مازندران باقی نمانده که از تیررس زباله در امان مانده باشد، این را می‌توان از میزان تولید زباله در مازندران که ۱۲۰۰ گرم به ازای هر نفر است، فهمید. همه این‌ها در حالیست که سرانه تولید زباله در دنیا ۳۰۰ گرم به ازای هر نفر و در کشور ۹۰۰ گرم به ازای هر نفر است.

البته این میزان تولید زباله را نباید فقط به شهروندان مازندرانی نسبت داد، چون مازندران تا قبل از شیوع ویروس کرونا سالانه میزبان یک چهارم جمعیت ایران بود و به گفته کارشناسان اگر نیمی از زباله تولید شده را به گردشگران نسبت داده شود هم بیراه نیست.

سالهاست که معضل زباله شهر‌های شمالی را گرفتار خود کرد تا اینکه سال ۱۳۹۰ تاسیس اولین نیروگاه زباله سوز در نوشهر کلید خورد، نیروگاهی که قرار شد ۲۰۰ تن زباله را در روز بسوزاند و آن را تبدیل به انرژی کند.
 
اولین زباله سوز شمال کشور آماده بهره برداری است
 
مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران در رابطه با روند آماده اسری نیروگاه زباله سوز نوشهر که در مرحله بهره برداری آزمایشی قرار دارد، گفت: نزدیک به یک دهه است که از شروع این پروژه می‌گذرد و در همه این سال‌ها یکی از مهم‌ترین مطالبات مردمی به شمار می‌رفت، اما با همت و پیگیری مدیران  این طرح به نتیجه رسید.

او  افزود: این نیروگاه قرار است با سوخت دویست تن زباله در روز ۳ مگاوات در ساعت برق تولید کند و این انرژی تولید شده را به دولت بفروشد تا درآمدی پایدار هم ایجاد شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران پیرامون دومین نیروگاه زباله سوز مازندران که ظرفیت آن سوزاندن ۴۵۰ تن زباله در روز است، گفت: عملیات تکمیل نیروگاه زباله سوز ساری هم سرعت گرفته و شرکت سرمایه گذار به همراهی مسئولان در تدارک مراحل پایانی این نیروگاه است و به احتمال بسیار زیاد تا پایان سال و در نهایت اوایل سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
 
زباله
 

همه شهرداری‌های شهر‌های شمالی با معضل زباله دست به گریبانند

علی امانی شهردار نوشهر با بیان اینکه همه شهر‌های شمالی از حجم زیاد زباله‌ها کلافه اند، گفت: تولید زباله در نوشهر در زمان اوج به ۱۸۰ تا ۲۰۰ تن می‌رسد که این نیروگاه زباله سوز با دو خط ۱۰۰ تنی سوزاندن زباله می‌تواند بار سنگین و طاقت فرسایی را از دوش مدیران شهر بردارد.

او افزود: این نیروگاه بر اساس تکنولوژی چینی ساخته شده که تا به حال هم برای ساخت آن بالغ بر ۱۲۵ میلیارد تومان هزینه شده و فعلا در مرحله بهره برداری آزمایشی روزانه ۳۰ تا ۴۰ تن زباله شهر به آن منتقل می‌شود.

امانی با بیان اینکه مکانیزم تولید و فروش برق این نیروگاه همزمان با افتتاح نیروگاه به شبکه نیرو نیز وصل شود، گفت: از تولید برق از زباله دو هدف دنبال می‌شود یکی حفظ محیط زیست و طبیعت بی نظیر مازندران است که فاصله نزدیک جنگل و دریا و حجم زیاد زباله‌ها بزرگترین تهدید است و دوم، ایجاد ارزش افزوده مانند تولید برق و انرژی تا بتوان درآمد پایداری ایجاد کرد.
 
معضل زباله
 
دو نیروگاه زباله سوز مازندران در نوشهر و ساری اگر به بهره برداری کامل برسند که البته قرار است تا پایان سال این اتفاق رخ بدهد، تقریبا مشکل یک چهارم زباله مازندران حل خواهد شد و کمتر شاهد رویش کوه‌های زباله در طبیعت مازندران خواهیم بود.
 
 
گزارش از حامد گلی
 
انتهای پیام/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
بايد كلا دپوي زباله تو شمال ممنوع بشه و زباله ها رو با قطار باري بفرستن كوير كرمان و يزد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
خوب خبرشون زباله هاشون رو بیارن شهر خودشون .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
متاسفانه استان مازندران و گیلان با توجه به وضعیت توپوگرافی و جغرافیایی و جمعیت زیاد و از طرفی جاری شدن سیل مسافران به این استان ها باعث انباشت زباله در این استان ها می شود ،باید از دستگاههای زباله سوز و فرآوری زباله های میوه و خوراکی بعنوان کود استفاده کرد تا این حجم از زباله کاهش پیدا کند واز طرفی مردم و توریست ها به تولید زباله کم تشویق شوند
آخرین اخبار