به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، سد رئیسعلی دلواری به عنوان بزرگترین سد مخزنی در حال بهرهبرداری استان بوشهر در شبانکاره دشتستان قرار دارد؛ جایی که یکشنبه ۱۶ آذر، ۱۶۵ میلیمتر باران در کمتر از دو ساعت بارید.
این سد با حجم مخزن ۶۹۵ میلیون مترمکعب سال ۸۶ به بهره برداری رسیده و حالا به گفته علی محمدی مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر ۵۶ درصد آن پر شده است.
او در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به بارشهای صورت گرفته در چند هفته اخیر، افزود: از سال اول بهره برداری تا کنون این مقدار از سد پر از آب نشده بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهرادامه داد: امیدواریم که در بارشهای آینده مقدار بیشتری آب در این سد ذخیره شود.
محمدی همچنین بیان کرد: سد رئیسعلی دلواری در سیلاب شانزدهم آذر توانست هزار و ۸۴۰ مترمکعب بر ثانیه سیلاب را در خود نگه دارد و از ورود آن به پایین دست جلوگیری کند که اگر این ذخیره سازی صورت نمیگرفت، خطرات زیادی مردم را تهدید میکرد.
او عنوان کرد: از ابتدای سال آبی کنونی یعنی اول مهر تا کنون ۳۴۵ میلیون مترمکعب آب در استان روان شده که ۶۰ درصد آن، یعنی ۲۱۰ میلیون مترمکعب مربوط به بارش شانزدهم آذر است.
بیشتر بخوانید
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر گفت: سدهای بهرهبرداری شده و در حال ساخت شرکت آب استان توانستند یک سوم یعنی ۷۰ میلیون مترمکعب از بارندگیهای اخیر را ذخیره کنند.
محمدی، با اشاره به پیشرفت حدود ۳۰ درصدی سد دالکی بیان کرد: با وجود اینکه این سد تکمیل نشده است، اما توانست ازهزار و ۸۱۰ مترمکعب برثانیه سیلاب هزار و ۱۰۰ مترمکعب بر ثانیه را مهارکند و۷۰۰ مترمکعب بر ثانیه را به زمینهای پایین دست انتقال دهد که این امر باعث جلوگیری از سیلابهای بین حوضهای در پایین دست شد.
در همین حال مدیر دفتر تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای بوشهر در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: با اشاره به اینکه اکنون ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب پشت سد رئیسعلی دلواری ذخیره شده است، آب سد رئیسعلی دلواری اکنون به ۲۷ هزار و ۳۰۰ هکتار از شبکه پایین دست در آبپخش، کلل، شبانکاره، سعدآباد، کلل و حله وارد میشود.
رضا چویلی افزود: بارشهای خوبی در پاییز داشتیم و به جز رودخانه دالکی که به علت تکمیل نبودن سد نتوانستیم سیلاب را ذخیره کنیم سیلاب در بقیه نقاط کنترل شد.
او ادامه داد: با توجه به بارشهایی که تا کنون داشتهایم پیشبینی میکنیم شرایط بهتر از سال آبی گذشته باشد و مشکل کمتری در زمینه کمبود آب داشته باشیم.
مدیر دفتر تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای بوشهر عنوان کرد: پنج سد دالکی، باغان، خاییز، دشت پلنگ و باهوش در دست ساخت است وامیدواریم سد خاییز تا پایان امسال یا سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسد.
چویلی افزود: سیلاب هفته گذشته ۴۳۰ میلیارد ریال به تاسیسات آبی استان آسیب زد که ۹۰ درصد این آسیبها به تاسیسات شهرستان دشتستان وارد شد.
او گفت: با توجه به اینکه استان بوشهر در پایین دست قرار گرفته و کنار دریا است، بهترین راه برای ذخیره آب ناشی از بارندگی، ایجاد سد مخزنی است.
انتهای پیام/ک