استاندار کرمان گفت: دست سرمایه‌گذار را می‌بوسیم و فرش قرمز برای او پهن می‌کنیم و اصلا نباید بگذاریم سرمایه گذار در استان معطل بماند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علی زینی‌وند، استاندار کرمان امروز ۲۳ آذرماه در پنجمین جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان کرمان در سال۹۹ که در سالن شهید مرتضوی استانداری برگزار شد، شفاف‌سازی را اصل حکومت‌داری دانست و گفت: حضور مدیران در جلسات برای بنده مهم است و مدیران با هماهنگی می‌توانند در برخی از کارگروه‌ها، معاون تخصصی همان حوزه را به صورت ثابت و تام‌الاختیار بفرستند.

او با اشاره به طرح‌هایی که محقق نشده‌اند،  بیان کرد: انتظار می‌رود مدیران دلایل به سرانجام نرسیدن طرح‌ها را بیان کنند و  نباید همه تقصیر‌ها را به گردن بانک‌ها بیندازیم و باید مشکلاتی که باعث تحقق نیافتن طرح‌ها شده را به صورت شفاف و مشخص ارائه کرد.

زینی وند اشتغال روستایی را از اقدامات بسیار راهبردی دانست و بیان کرد: در بحث تسهیلات اشتغال روستایی، وضع استان خوب است؛ زیرا تسهیلات ارزانی هستند که در دل روستا‌ها به صورت شبکه‌ای ورود پیدا کرده و با ایجاد اشتغال خرد در روستا‌ها توازنی در اشتغال ایجاد می‌کنند؛ بنابراین ضمن تقویت طرح‌های کلان، صنایع بزرگ و ... نباید این بخش را تضعیف کرد.

او با بیان اینکه توجه و تمرکز بیش از حد برنامه‌ریزی و منابع استان روی صنایع بزرگ باعث شده است، بخشی از ظرفیت‌های استان غیرفعال شود، بیان کرد: این اتفاق منجر شده است که امروز بخش مهمی، مانند خدمات که با هزینه کم، می‌تواند برای افراد شغل ایجاد می‌کند، مغفول واقع شود این در حالی است که می‌توانستیم با کم ترین امکانات و هزینه، اشتغال و درآمد قابل توجهی را در استان ایجاد کنیم.

استاندار کرمان تقویت و هدایت منابع به سمت مشاغل خرد، خانگی و خدمات را از راهبرد‌های مهم اشتغال برشمرد و گفت: اقدامات معین‌های اقتصادی استان در بخش کسب و کار‌های اجتماعی خوب بوده است؛ اما همچنان جای کار در این حوزه در استان زیاد است و کسب و کار‌های اجتماعی برای توازن در بخش اشتغال استان مهم  هست که متاسفانه این بخش نیز در استان مغفول مانده است.

او افزود: اگر بتوانیم از اعتبارات ارزان قیمت دولتی و پولی که معین‌های اقتصادی و اعتبارات ارزان نهاد‌های حمایتی به ما می‌دهند، استفاده کنیم در کوتاه مدت اتفاقات خیلی خوبی در حوزه اشتغال استان رخ خواهد داد.

زینی وند با یادآوری اینکه  پارسال حدود ۲۵ هزار شغل در استان از دست رفته است، تصریح کرد: اگر طرح‌های تبصره ۱۸، اشتغال روستایی و رونق تولید را به یکدیگر وصل می‌کردیم، می‌توانستیم اشتغال خیلی خوبی را ایجاد کنیم.

او جذب تسهیلات تبصره ۱۸ در حوزه کشاورزی استان را خوب ارزیابی کرد و افزود: وضعیت استان در جذب تسهیلات در حوزه کشاورزی بد نیست؛ اما با توجه به ظرفیت کشاورزی استان، کسب رتبه پنجم در کل کشور شایسته این استان نیست ضمن آنکه در حوزه صنعت، عملکرد بانک‌ها ضعیف و در حوزه گردشگری بسیار ضعیف هستیم.

استاندار کرمان با تاکید بر اینکه دستگاه‌ها پرونده‌هایی که قطعی و کامل هستند را به بانک‌های عامل معرفی کنند، بیان کرد: دست سرمایه‌گذار را می‌بوسیم و فرش قرمز برای او پهن می‌کنیم و همه ما در خدمت او هستیم و اصلا نباید بگذاریم سرمایه گذار در استان معطل بماند؛ اما برای سرمایه‌گذاری که انگیزه کار در استان را ندارد وقت نخواهیم گذاشت و ما مجبور نیستیم دنبال فردی برویم که وثیقه و ... ندارد، و وقت خود را صرف افرادی که انگیزه و کارایی لازم را ندارند، نخواهیم گذاشت.

انتقاد استاندار از صنعت گردشگری در کرمان 

او با اشاره به حوزه گردشگری استان کرمان گفت: استان‌های یزد، اصفهان و فارس مثلث گردشگری را در این منطقه تشکیل داده‌اند. جای سوال است که چرا استانی مانند کرمان با این همه ظرفیت گردشگری و تاریخی به آن‌ها نمی‌پیوندد تا مربع گردشگری تشکیل شود؟

استاندار کرمان با انتقاد از نحوه پرداخت تسهیلات برای احداث هتل در استان، خطاب به بانک‌ها بیان کرد: به هیچ عنوان، موضوع میزان اشتغال هتل‌های استان، توجیه خوبی برای ندادن تسهیلات نیست. چرا بانک‌ها، میزان اشتغال بوم‌گردی‌ها، هتل‌های کپری و کمپ‌ها را در نظر نمی‌گیرند؟ برچه مبنایی این حرف را می‌زنید؟ نباید گردشگری استان ابتر باشد.

او با تاکید برآنکه دنیایی از ظرفیت‌های گردشگری در استان کرمان وجود دارد، تصریح کرد: متاسفانه این سه استان، با تشکیل چنین مثلث گردشگری، کرمان را از حوزه گردشگری بین‌المللی کنار گذاشته‌اند که نیاز است مدیران مربوطه روی این موضوع به صورت جدی کار کنند.

عالی‌ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان  افزود: در بحث بوم‌گردی‌ها، شاهد هستیم در شهرستان نیریز، گردشگران ایتالیایی و آلمانی ۶ ماه در نوبت حضور در خانه‌های بوم‌گردی این منطقه هستند تا بتوانند یک شب در آنجا اقامت داشته باشند؛ اما جای سوال است که چه اتفاقی می‌افتد در کرمان چنین مخاطبی وجود ندارد. بروید ببینید آن‌ها چه کرده‌اند که به این اندازه شناخته شده هستند. نمی‌خواهیم رقابت بین استان‌ها ایجاد کنیم؛ اما این‌ها مدل است و می‌توانیم از این مدل‌ها الگو بگیریم.

 او تصریح کرد: گردشگری استان کرمان می‌تواند به گردشگری اول دنیا تبدیل شود؛ زیرا ظرفیت‌های زیادی گردشگر در این استان وجود دارد که اصلا نمی‌توانیم آن‌ها را بشماریم؛ اما برای معرفی آن‌ها به راهبرد نیاز داریم.

زینی وند بیان کرد: هنوز آثار زلزله ۱۷ سال پیش در شهر بم وجود دارد؛ اگر این بم، در اختیار یکی از استان‌های نزدیک ما بود، قطعا کل دنیا را بسیج می‌کردند تا به بم برای گردشگری بیایند. قصد این را ندارم که بگویم توجه نشده است؛ اما بیش از این باید به موضوع گردشگری توجه می‌شد.

استاندار کرمان گفت: متهم کردن یکدیگر فایده ندارد و باید به دنبال رفع ایراد‌ها باشیم و با تلاش و مذاکره بتوانیم مشکلات را رفع کنیم.

زینی وند اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل را یک مثلث مهم برای جبران اشتغال از دست رفته استان در این سه ماه دانست و بیان کرد: سطح مدیران استان، خوب است؛ اما باید مدیران مقداری تحرک خود را افزایش دهند. اجرای مصوباتی که در جلسات تصویب می‌شوند، یکی از اولویت‌های اصلی ما است و قطعا اجرای مصوبات را پیگیری خواهیم کرد؛ بنابراین مدیران باید به این نکته توجه داشته باشند که اگر موضوعی در جلسه مطرح می‌شود که قابلیت اجرایی شدن ندارد، از تصویب آن جلوگیری کنند.

در این جلسه مدیران کل جهاد کشاورزی شمال و جنوب استان و میراث فرهنگی کرمان، گزارشی از عملکرد بند الف تبصره ۱۸ در استان کرمان ارائه دادند. 

منبع: خبرگزاری ایسنا 

 انتهای پیام/ م 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.