به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جشنواره ملی دانشآموزی ابن سینا هر سال در محورهای مختلف از جمله؛ سمینارهای علمی، دستاوردها و اختراعات، ماراتون برنامه نویسی، ماراتون کسب و کارهای دانش آموزی، المپیاد علمی علوم پایه، ماراتن محتوای دیجیتال، فیلم کوتاه و انیمیشن برگزار میشود و دانش آموزان متوسطه دوره دوم در دوسال اخیر در سمینارهای علمی رشته شیمی شرکت کرده اند.
جهت شرکت در این بخش از جشنواره ثبت نام دانش آموزان حدود اسفند و فروردین ماه انجام میپذیرد و دانش آموزان باید مستندات خود را تا اردیبهشت یا خرداد ماه ارسال کنند که این مستندات شامل فعالیتهای آزمایشگاهی و مقاله نگارش شده بوده که در سامانه جشنواره بارگذاری می شود. پس از داوری اولیه، دانش آموزان در داوری حضوری که اغلب در دانشگاه تهران انجام میشود، شرکت می کنند.
جشنواره ملی ابن سینا زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشگاه تهران، مراکز علمی پژوهشی کل کشور و آموزش و پرورش است. تیمهای برگزیده در هر محور هر سال در مسابقات جهانی شرکت میکنند و دانش آموزانی که حائز رتبه میشوند به واسطه شرکت در این فستیوال جهانی میتوانند در دنیا شناخته شوند.
سال گذشته این مسابقات به صورت حضوری در کشور کره برگزار شد و امسال به دلیل شرایط کرونا به صورت غیرحضوری برگزار شد و پس از اعلام نتایج در آبانماه سه تیم از متوسطه دوم دخترانه امام صادق (علیه السلام) در رشتههای نانو و شیمی حائز رتبههای دوم، سوم و شایسته تقدیر در این مسابقات شدند. از بین این سه تیم برگزیده، دو تیم در مسابقات جهانی آفریقای جنوبی که در اواخر نوامبر برگزار میشد، شرکت کردند و در این مرحله نیز دانش آموزان میبایست مستندات و مقاله خود را به انگلیسی ترجمه میکردند و یک مقاله علمی کوتاه شده به زبان انگلیسی (حدودا ۵ صفحه) تنظیم و آنالیزهای تکمیلی خود را نیز تهیه میکردند.
ضمنا دانش آموزان پوستر مقاله خود را نیز به زبان اصلی برای جشنواره ارسال کردند. کلاسهای آمادگی جهت دفاع دانش آموزان برگزار شد و یک فیلم حدودا ۵ دقیقه از دفاع آنان به زبان انگلیسی ضبط شد.
مسابقات آفریقای جنوبی از مهمترین فستیوال علمی در این کشور بوده که در رشتههای مختلف بوده و بیش از ۱۰۰ تیم از کشورهای مثل کشورهای مکزیک و اوکراین در آن شرکت کردند. داوران این مسابقات با یکی از تیمها تماس تصویری برقرار کردند و در طی یک مصاحبه برخط با دانش آموزان سوالاتی به زبان انگلیسی از آنان پرسیده شد و به دلیل ضعف اینترنت پاسخ برخی سوالات نیز به صورت ایمیل برای داوران ارسال شد. در نهایت با اعلام نتایج در ۱۲ دسامبر هر رو تیم شرکت کرده در رشتههای نانو و شیمی موفق به کسب مدال برنز از این مسابقات شدند.
انتهای پیام/