به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس در نشست هم اندیشی با دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر نیازمند بروز رسانی و انجام طرحهای جدید است، گفت: شناسنامه دارکردن معتادان همچون بازویی مضاعف میتواند موجب اقدامات گسترده تری در پیشگیری و کنترل اعتیاد شود.
اسمعیل اکبری ضمن قدردانی از تلاشهای این شورا، بیان کرد: شاید اگر این تلاشها نبود وضعیت ما چندین برابر بدتر از حال بود، اما باز هم هرچه در زمینه مبارزه با مواد مخدر تلاش کنیم کم است و هنوز درصد زیادی از مواد مخدر کشف نمیشود.
او افزود: اگر در خانوادهای فردی درگیر اعتیاد شود، آن خانواده به سختی میتوانند مسئله اعتیاد و مشکلات پس از آن را حل کنند، پس تا جایی که امکان دارد باید از این مسئله پیشگیری کرد.
معاون قضایی دادگستری کل استان فارس با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته اگر طرحی با شکست مواجه شود در آن تجدید نظر میکنند، بیان کرد: پس از سالها تلاش بعضی از طرحهای ما در این مسیر واقعا موفق نبوده و برای کسب موفیقت بیشتر، نیاز به بازبینی و اجرای طرحهای بروزتری است.
اکبری تعامل بیشتری بین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و دادگستری فارس را خواستار شد و افزود: دستگاه قضایی استان در زمینه مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد از تمام توان خود در زمینههای قضائی، امنیتی، اجتماعی، فرهنگی و ... استفاده میکند.
او اضافه کرد: اخیرا پس از اجرای دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضاییه، تعامل بسیار مطلوبی بین این نهادها و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان فارس در زمینه ایجاد اشتغال برای خانوادههای آسیب دیده از اعتیاد، حمایت از بهبود یافتگان مواد مخدر و ... ایجاد شده که میتواند سهم موثری در کاهش اعتیاد در جامعه داشته باشد.
سلیمان کرمی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس با اشاره به تلاشهای ستودنی قوه قضاییه، از اثربخشی این نشست و فرصت افزایش تعاملات گفت و بیان کرد: مبارزه با مواد مخدر کار سنگینی است و همراهی همه دستگاهها در این مسیر نیاز میباشد، اما متاسفانه بعضی از دستگاهها هنوز به وظایف خود در این زمینه آشنا نیستند و حتی بعضی از مصوبات جلسات را انجام نمیدهند.
او افزود: در حوزه اعتیاد و آمار آن نباید تعارف داشته باشیم، این یک مسئله امنیتی نیست و در این زمینه نیاز به فعالیتهای علمی، پژوهشی و آماری است.
کرمی گفت: تلاش نهادهای امنیتی و انتظامی زیاد است، اما متاسفانه آمار رو به افزایش است و میبایست در این زمینه تجهیزات نوسازی و نیروها و گشتها حتی در راههای فرعی گلوگاهها افزایش یابد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس با بیان اینکه اعتیاد شکل دهنده بسیاری از آسیب هاست، اضافه کرد: حضور و مشارکت خیران خصوصا در بحث اشتغال زایی بهبودیافتگان، در کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد نقش موثری دارد و در این زمینه باید حمایت و تسهیلات بیشتری در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/