به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،محسن اروجی مدیرکل مدیریت بحران استان قم گفت: با توجه به گذشت ۱۰ ماه از بحران کرونا در استان تاکنون ۶۶ جلسه استانی ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی پاسخ به بحران تشکیلشده که ۳۵ مورد آن نظارت بر نحوه اجرای دستورالعمل های بهداشتی بوده است.
اروجی با بیان اینکه در کنار این جلسات شورای اطلاعرسانی هم به طور هفتگی برای امر اطلاعرسانی و آگاهی بخشی مرتب جلسات خود را برگزار کرده است، ابراز کرد: مهمترین مؤلفه موفقیت مدیریت بحران در قم مدیریت واحد و یکپارچگی بین مدیران و دستگاههای اجرایی است، در کنار این دستورالعملها اقداماتی مناسبی هم در حوزه زیرساختی بیمارستانی صورت گرفت که ازجمله پیگیری راهاندازی بیمارستان امیرالمؤمنین؛ پیگیری راهاندازی بیمارستان مادر و اتصال فاضلاب بیمارستان فرقانی و پیگیری تهویه بیمارستان کامکار را میتوان نام برد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم با اشاره به ورود خوب گروههای جهادی و ستادهای مردمی عنوان کرد: گروهها و ستادهای مردمی به دو صورت پایکار آمدند؛ یا برای کمک به کادر درمانی و بیمارستانها و یا بهصورت کمک و رفع مشکل از مردم آسیبپذیر وارد کار شدند، درواقع خیرین سلامت هم در قم شکل گرفت و تاکنون هم برای دستگیری از خانوادهها کم برخوردار طرح مواسات ادامه دارد.
اروجی بیان کرد: باید از نیروهای مسلح، حوزههای علمیه، مدیران دستگاههای اجرایی و معاونان استانداری و دیگر نهادها تشکر کرد که همکاری مناسبی در کنترل کرونا در قم داشتهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم افزود: به طور مرتب ستادهای استانی مقابله با کرونا مورد ارزیابی قرار میگیرند و با توجه به موفقیت و مدیریت یکپارچه استان قم در مدیریت کردن بحران مورد تقدیر رئیسجمهور قرار گرفت، در اعمال محدودیتهای دو هفته گذشته استان قم بسیار موفق بود و از کسبه و مردم برای این مشارکت خوب تقدیر و تشکر داریم.
او با بیان اینکه برای بهبود شرایط باید رسانهها برای ایجاد این دغدغه مندی و پیشگیری از عادی انگاری همکاری کنند و پیوسته مردم را برای استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی اقناعسازی کنند،تصریح کرد: افرادی هم که دارای علائم هستند باید خود را قرنطینه کنند تا زنجیره انتقال قطع شود، اکنون شرایط قم نارنجی است و احتمال دارد با عادی انگاریها دوباره به وضعیت قرمز برگردیم.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم تصریح کرد: از مصوبات مهمی که در ستاد تصویب شد، اجرای طرح بسیج همگانی بود که محدودیتهای فیزیکی و بعد به دنبال آن محدودیت هوشمند و به همراه محدودیت دو هفته گذشته طرح محله محور با نام سردار شهید قاسم سلیمانی اجرا شد. در این طرح ۴ کمیته شکل گرفت تا در کنار بیماریابی و قطع زنجیره انتقال با سرکشی در مناطق کم برخوردار و سکونتگاههای غیررسمی و دیگر محلات افراد و خانوادههای نیازمند حمایت شوند.
اروجی در پاسخ به این سؤال که با وجود بارندگیهای اخیر در استان ستاد بحران برای پیشگیری از هرگونه سیل احتمالی در چه وضعیتی قرار دارد عنوان کرد: در زمینه بارندگیهای اخیر ستاد بحران خود را برای وضعیت بارندگی پائیز و زمستان آماده کرده و از مدتها قبل برنامهریزی منسجمی داشته است.
او با تأکید بر اینکه سال گذشته در برخی نقاط حادثهخیز استان سیلاب داشتیم، اما امسال این نقاط حادثهخیز شناساییشده است افزود: مجموعه مدیریت استان با توجه به تجربه بارشهای سالهای گذشته پیشبینیهای لازم را انجام داده است و امیدواریم حوادث گذشته رخ ندهد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم با اشاره به لزوم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از عدم حضور در تجمعات گفت: با توجه به اینکه اکنون با مشارکت مردم، کسبه و دیگر دستگاههای اجرایی، انتظامی و نظارتی قطعه زنجیره ویروس و رهگیری و رصد فعال بیماری به طور مرتب در حال پیگیری است و با کاهش بستریها و آمار مرگومیرها روبرو هستیم، ولی باید تلاش کنیم این شرایط حفظ شود و نیازمند نگهداری و تثبیت این شرایط هستیم.
انتهای پیام/ح