به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، اذن دخول می خوانم و وارد حرم امام رضا(ع) می شوم به نشانه ادب دست بر سینه می گذارم و به نشانه تعظیم سر فرود می آورم و از عمق وجودم می گویم : السلام علیک یا علی بن موسی الرضا المرتضی
با طمانینه قدم بر می دارم این بار با خودم عهد بستم تمام آنچه در حرم می بینم را در ذهنم خوب بگنجانم تا در مواقع غربت ذکر خاطرات کنم از صحن و سرای حرم گرفته تا خادمان مهربانش از صحن اسماعیل طلا تا کبوترهای به عزلت نشسته روی گنبدش از معماری دیوارهای صحن هایش تا در های منبت کاری شده.در و دیوار اینجا ذهنم را به خود مشغول کرده است این که این در و دیوار می توانست اینجا به کار گیری نشود و در جای دیگری استفاده شود اما چرا اینجا؟ چرا در صحن و سرای امام رضا(ع)؟
به فکر فرو می روم هر کسی یا بهتر بگویم هر چیزی در این دنیا گرچه شیء باشد سرنوشت متفاوتی دارد، سرنوشتی که راه او را از بقیه جدا می کند.
بیشتر بخوانید
می توان در دور ترین نقطه کره زمین باشی و غافل از آنچه در پیرامونت می گذرد غافل از هدف خلقتت زندگی کنی یا در جایگاهی باشی که همیشه و هر لحظه کارهایت تو را به یاد خدا بیندازد ، می توان چوب خشکی بود که برای گذراندن اوقات فراغت تو را بسوزانند و یا چوبی که به دست هنرمندانی ساخته و پرداخته شوی که تو را به عنوان در های حرم مطهر نصب کنند .
سرنوشت متفاوت چوب هایی که حالا به عنوان درها ی حرم امام رضا(ع) استفاده می شوند مرا به کارخانه شرکت آرایه های رضوی صنعت چوب برد.
اینجا چوب ها به دست خادمان هنرمند امام رضا(ع) تبدیل به در هایی می شوند که قرار است توسط زائران درگاهش بوسه باران شوند، و چقدر خوب است حتی اگر چوب باشی و در خدمت امام ات زیر سایه ولی نعمتت قرار بگیری .
درهایی که توسط زائران امام رئوف (ع) بوسه باران میشود در زیر نور چلچراغهای حرم قدسی میدرخشند، همگی هنر سرپنجه شیفتگان و خادمان حرم مطهر امام رضا (ع) است که چشم و دل را به نقوش اسلامی گره زده و عشق را به ساحت مقدس ثامن الحجج علی ابن موسی الرضا (ع) تقدیم میکنند.
بیشتر بخوانید
خادمان هنرمند بارگاه منور حضرت رضا (ع) ضمن ساخت درهای بخشهای جدید حرم مطهر رضوی بسیاری از هنرهای اصیل اسلامی مانند گره چینی، معرق کاری و آلات چینی و منبت کاری را احیا کرده اند و آن را در جامعه ترویج دادند.
ابتدا وارد مکانی شدم که قرار بود درهای حرم به صورت سنتی ساخته شوند اینجا برای اجرای کار سنتی ابتدا نقشه سنتی با سیستم اتو کد و... طرح ریزی می شود و نقشه ی آن چاپ می شود. سپس این طرح ،به صورت تخته کار چیده می شوند زاویه ها چیده می شوند و قطعات چوبی با دست برش داده می شوند نکته جالب اینجا بود که در کارهای سنتی، چوب های طبیعی با رنگ های طبیعی خودشان به کار می روند و از رنگ استفاده نمی شود.