رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک در رابطه با اجرای جدی طرح سقف درآمدی دفاتر رسمی توضیحاتی را ارائه کرد

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ذبیح‌الله خدائیان، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک در رابطه با اجرای جدی طرح سقف درآمدی دفاتر رسمی گفت: اجرای این طرح با خواست اکثریت قریب به اتفاق دفاتر اسناد رسمی و کانون‌های مربوطه در سطح کشور بوده است.

خدائیان ادامه داد: برخی از دفاتر وجود داشتند که ارتباطاتی برقرار می‌کردند و با بعضی از مراجع خصوصی مثل بانک‌های خصوصی یا برخی از شخصیت‌های خصوصی که دارای اسناد زیادی بودند و یا همچنین سعی می‌کردند با مراکز تعویض پلاک خودرو و امثال آن ارتباط داشته باشند و آن اسناد نیز به آن دفاتر خاص ارجاع می‌شد و ما هم با تراکم کار در آن مراجع روبرو بودیم در حالی که سایر دفاتر کار چندانی نداشتند و حتی در اداره دفاترشان با مشکل مواجه بودند.

معاون رئیس قوه قضائیه افزود: بر این اساس در تعرفه، تبصره‌ای پیش بینی شد که بر مبنای آن سقف درآمدی برای دفاتر، دو برابر درآمد سال قبل در نظر گرفته شود یعنی اگر میانگین درآمد دفاتر یک شهر در سال گذشته ۱۰۰ میلیون تومان بوده است بیش از ۲۰۰ میلیون تومان سقف تعیین می‌شود و دفاتر تا آن سقف می‌توانند سند‌های مالی را تنظیم کنند و اگر درآمد دفاتر یک شهر به سقف تعیین شده برسد بلافاصله نسبت به افزایش سقف اقدام می‌شود تا مشکلی برای مردم ایجاد نشود.

خدائیان گفت: پس از اجرای این طرح معدود دفاتری که با اجرای این طرح درآمدشان کاهش یافته است معترض هستند، اما اکثر دفاتر به صورت حضوری و کتبی رضایت خود را از این طرح اعلام کردند و ما از همه کانون‌های دفاتر اسناد رسمی و دفتریاران آن زمان نظرخواهی کردیم وحتی اجرای این طرح با خواست کانون‌های دفاتر اسناد رسمی استان‌ها بوده است.

وی افزود: از آن جایی که منافع برخی از دفترخانه‌ها به خطر افتاده است به شدت فضاسازی می‌کنند تا برای طرح مشکلاتی ایجاد شود در حالی که ما نظرخواهی و آسیب شناسی کرده ایم و نقش بسیار موثری در ساماندهی و سرعت در کار‌ها و توزیع عادلانه اسناد و درآمد‌ها داشته است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: یکی از علل اجرای این طرح ارتقای سلامت دفاتر بوده است و برخی دفاتر به علت تراکم کاری مردم را هم به دردسر می‌انداختند در حالی که ما حدود هفت هزار و ۸۰۰ دفترخانه در سطح کشور داریم و دلیلی ندارد که این کار‌ها فقط در دفاتر خاصی انجام شود.

وی افزود: بعضی‌ها می‌گفتند ممکن است دفاتر خاصی سرویس دهی بهتری داشته باشند در حالی که بررسی‌هایی که داشتیم این طور نبود و آن دست‌های پشت پرده باعث می‌شد که اسناد به دفاتر خاصی ارجاع داده شوند.

خدائیان گفت: البته طبق بررسی‌ها افراد معترض کمتر از پنج درصد دفاتر سطح کشور هستند و قطعا این طرح جزو مصوبات رئیس قوه قضائیه است و براساس کار کارشناسی صورت گرفته و اثر بسیار مثبتی داشته است و همچنان ادامه خواهد داشت.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار