به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با بیان اینکه بهره برداران زراعی و باغی تا پایان دی ماه مهلت دارند نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند، گفت: سه دفتر بیمه محصولات در بخش مرکزی، رامجرد و کامفیروزدر مدت زمان باقی مانده آماده پذیرش بیمه محصولات مختلف کشاورزی هستند.
عزیز رحیمی افزود: مدت زمان بیمه محصولات تازمانی است که خسارت حادث نشده است و پس از وقوع اولین خسارت امکان بیمه محصولات وجود ندارد.
او اضافه کرد: بهره برداران بخش کشاورزی با بیمه محصولات زراعی، باغی و دامی زمینه کاهش ریسک و انتقال آن به پوشش بیمهای را فراهم و در صورت بروز خسارت از غرامتهای پرداختی همچنین در صورت عدم بروز از تخفیف سالهای بعدی بهرهمند شوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: بیمه محصولات کشاورزی تنها راه حمایت دولت از خسارتهای بخش کشاورزی است و صندوق بیمه نیز با تنوع بخشی به تعرفهها، مکانیزه کردن فرآیند بیمهپذیر و بخش عمدهای از غرامتها در حمایت از بهرهبرداری اقدام کرده است.
ناظر صندوق بیمه محصولات کشاورزی شهرستان مرودشت از کسب رتبه نخست استانی بیمه دام سبک و سنگین در سال ۹۹-۹۸ توسط این شهرستان خبر داد.
احمد اتکاآئین اظهار کرد: پارسال بالغ بر ۶۰ هزار راس دام با مبلغ حق بیمه بالغ بر سی میلیارد ریال بیمه شده است.
او با بیان اینکه جمعا ۵۳۸ هزار راس دام سبک و سنگین در شهرستان موجود است، تصریح کرد: امسال نیز تاکنون نزدیک به ۳۰ هزار راس دام سبک و سنگین بیمه شده اند و روند بیمه دامها تا پایان شهریور ماه سال آینده ادامه دارد.
اتکاآئین با اشاره به اینکه بیمه دام در دو سطح پایه و تکمیلی و در دامهای سبک و سنگین انجام میشود، ابراز کرد: بیماری دام سنگین شامل تب برفکی، تب مالت، سل، لمپی اسکین، هاری، شاربن که تحت پوشش بیمه پایه انجام میشود و سایر بیماریها نیز تحت پوشش بیمه تکمیلی است.
ناظر صندوق بیمه محصولات کشاورزی مرودشت بیان کرد: بیماری هاری، آبله، اکتیما، تب برفکی و PPR نیز از بیماریهای دام سبک است که تحت پوشش بیمه در گروه پایه قرار میگیرد.
اتکا آئین افزود: حوادث غیر مترقبه از جمله سیل و زلزله نیز تحت پوشش بیمه در گروه پایه قرار میگیرد.
او، حق بیمه تمام خطر به ازای هر راس دام سبک را ۱۶۷ هزار ریال برای بیماریهای گروه پایه و تکمیلی عنوان کرد.
این کارشناس مبلغ حق بیمه تمام خط را برای دام سنگین آمیخته دو میلیون و ۸۰۰ هزار ریال و این مبلغ را برای دام سنگین صنعتی پنج میلیون ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: سقف تعهد در گاو آمیخته و صنعتی نیز به ترتیب ۱۴۰ میلیون ریال و ۲۱۰ میلیون ریال است.
او با بیان اینکه در تحقق پرتفوی دام در کشور عملکرد بسیار خوبی داشته ایم، یادآور شد: با توجه به پوشش بیمهای تب مالت و تب برفکی شرایط بسیار مناسبی برای جبران خسارت دامداران مهیا شده است.
انتهای پیام/