به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سید جلال دهقانی فیروزآبادی، معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی در اختتامیه پژوهش و فناوری این دانشگاه، گفت: در برنامههای امسال با توجه به سیاستگذاریهای به عمل آمده، برگزاری بیشترین کرسیهای ترویجی را شاهد بودیم و در این ایام ۲۸ کرسی ترویجی در سطح دانشگاه برگزار شد که این تعداد از کل کرسیهای برگزار شده طی یک سال گذشته بیشتر است.
معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی بازنگری در سقف خرید تجهیزات لوازم مصرفی از محل اعتبارات پژوهانه اعضای هیئت علمی از ۴۰ درصد به ۶۰ درصد را یادآور شد و در ادامه افزود: شیوه نامه حمایت از تولیدکنندگان مقالات بینالمللی و افزایش این اعتبار به ۱۰ میلیون تومان نیز از دیگر اقدامات این حوزه بوده است.
او در بخشی دیگر، اعطای پایه تشویقی به برندگان جشنوارههای داخلی و خارجی را دیگر مصوبه اجرا شده در این حوزه اعلام و اضافه کرد: تغییر در بازنگری و تاسیس واحدهای پژوهشی دانشگاه بر اساس آیین نامه ابلاغی وزارت علوم در این مدت دنبال شده است و در این راستا، مراکز پژوهشی سیاستگذاری اجتماعی، اقتصاد، علوم ورزشی و تندرستی، مطالعات ترجمه، فرهنگ و ارتباطات و نیز مرکز پژوهشی تحول علوم انسانی در دانشگاه فعال شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی همچنین ایجاد پنج مرکز تحقیقاتی شامل مرکز تحقیقات چین، مرکز تحقیقات و علوم شناختی، مرکز تحقیقات زبان و ادبیات، مرکز تحقیقات دانشکده مدیریت و نوآوری، مرکز تحقیقات میان رشتهای و همچنین مرکز تحقیقات زبان و ادبیات را از دیگر اقدامات انجام شده در ایجاد و توسعه مراکز تحقیقاتی در سطح دانشگاه برشمرد.
دهقانی فیروزآبادی تاسیس دو گروه پژوهشی با عنوانهای علوم محاسباتی نوین و گروه پژوهشی مطالعات میان رشتهای علوم قرآن و حدیث را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: در این مدت شاهد تاسیس، راه اندازی و تجهیز پنج آزمایشگاه با عناوین آزمایشگاه مرکزی، آزمایشگاه علوم شناختی، آزمایشگاه دانشکده مدیریت و حسابداری، آزمایشگاه دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، آزمایشگاه دانشکده آمار و علوم ریاضی و نیز آزمایشگاه دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی بودیم که از اقدامات تاثیرگذار و ماندگار است.
پژوهش باید بر رفتار سیاستگذاران جامعه و حکومت تاثیرگذار باشد
معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی در بخش دیگری از سخنانش به بیان اهمیت توجه به ابعاد همه جانبه پژوهش برای رسیدن به اهداف متعالی و رسالت اصولی آن بیان کرد: پژوهش برای موفق شدن و رسیدن به مطلوب خود باید پنج مشخصه را به خوبی دنبال کند. مولد و مفید بودن همراه با راهگشایی، ابتکار عمل و نوآوری از مشخصات یک پژوهش موفق است.
او افزود: پژوهش باید مفید و موثر باشد و بر کنشها و رفتارهای جامعه و سیاست گذاران جامعه و حکومت تاثیرگذار باشد.
دهقانی فیروزآبادی سومین مشخصه پژوهش را راهگشایی و حل مشکل برشمرد و اضافه کرد: انجام پژوهشهای کاربردی و راهگشا، یکی از ضروریات اجرای پژوهشها و تحقیقات است که باید مورد توجه قرار گیرد، چرا که اگر به این مهم توجه نشود روابط این بخشها از جمله مولد بودن و مفیدها از آن سلب خواهد شد.
عضو گروه آموزشی روابط بین المل دانشگاه در ادامه با بیان ضرورت توجه به موارد پژوهشی تصریح کرد: توجه به بُعد مبتکرانه و نوآورانه و داشتن رویکرد جدید به مسائل و مشکلات از جمله موارد مورد تاکید بر انجام پژوهشها به شمار میرود. پژوهش بر این اساس باید بتواند با ارائه راهکارها، راهحلها و توصیههای جدید کاربستهای نوآورانهای را برای حل مسئله ارائه کند.
معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی در پایان مسئله محور بودن در انجام پژوهشها را از دیگر ویژگیهای اصلی برای انجام پژوهش و تحقیق برشمرد و اضافه کرد: انجام پژوهش بدون مسئله، پژوهش کاربردی نخواهد بود، هر چند که پژوهش محض لازم است، اما کافی نیست و پژوهش در زمینههایی که مسئله مربوط به تقاضا است باید انجام شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/