به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شله بریان زیره یا شلو بریون زیره یکی از غذاهای محبوب اصفهان است که معمولا اصفهانیها با نزدیک شدن به فصل سرما، آن را میپزند. مواد به کار رفته در طرز تهیه شله بریان که شامل برنج، گوشت قرمز و زیره میشوند، باعث شده است که از این غذا، به عنوان یک وعده غذایی مقوی استفاده شود. همچنین زیره موجود در آن، خواص بسیار زیادی دارد که علاوه بر تاثیر در لاغری و تناسب اندام، به تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سرماخوردگی کمک میکند و مناسب فصل پاییز و زمستان است. این مطلب را به طرز تهیه آبگوشت شله یا شله بریان با زیره، آبگوشت اصفهانی خوشمزه اختصاص دادهایم. در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج نیمدانه: ۲ لیوان دستهدار فرانسوی
گوشت قرمز: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
پودر زیره سیاه: ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک، فلفل و دارچین: به میزان لازم
روغن یا کره: یه میزان لازم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه شله بریان
برای درست کردن این آبگوشت خوشمزه برنج را از قبل بشویید و در آب ولرم و نمک خیس کنید.
پیاز را نگینی یا خلالی خرد کنید. سیر را له یا خرد کنید. در یک قابلمه روغن بریزید و پیاز و سیر را سرخ کنید تا سبک و طلایی شوند.
زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. گوشت را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. میتوانید زردچوبه را از طرز تهیه شله بریان حذف کنید. در این صورت، شله شما رنگ زرد نخواهد گرفت.
بعد از اینکه کمی رنگ گوشت تغییر کرد، به آن آب جوش اضافه کنید.
اجازه بدهید گوشتها به مدت ۲ ساعت بپزند.
بعد از پختن گوشتها اگر گوشتتان استخوان دارد، آنها را کاملا جدا کنید. میتوانید کمی از گوشت را کنار بگذارید و برای تزیین استفاده کنید.
برنج را از آب بکشید و به گوشت اضافه کنید. زیره را اضافه کنید.
اگر آب گوشت کم شده است، به آن آب اضافه کنید. (دقت کنید که حتما آب جوش باشد.)
آب را تا حدی بریزید که برنج و گوشت کاملا با هم بپزند و نرم شوند و آب کاملا به خورد گوشت و برنج برود. به مواد داخل قابلمه، نمک اضافه کنید.
مراقب باشید، شله بریانتان ته نگیرد. در مراحل پایانی مواد را هم بزنید.
بعد از اینکه گوشت و برنج کاملا پختند، بچشید و نمک آن را امتحان کنید. در صورت لزوم نمک را اضافه کنید.
در آخرین مرحله از طرز تهیه شله بریان، مواد را با گوشتکوب له کرده و در ظرف مناسب سرو کنید.
غلظت گوشت و برنج باید چیزی شبیه حلیم یا آش شله مشهدی باشد.
فوت و فنهای طرز تهیه شله بریان اصفهانی
*از ریختن آب سرد روی گوشت در حال پخت، یا گوشتی که در پیاز تفت داده شده است، خودداری کنید. این کار باعث میشود گوشتتان دیرتر بپزد.
*نمک را در مراحل پایانی و بعد از پخت گوشت اضافه کنید.
*بهتر است در طرز تهیه شله بریان از برنج نیمدانه استفاده کنید.
*اگر به هر دلیلی از خوردن گوشت قرمز امتناع میکنید، میتوانید گوشت بوقلمون یا مرغ را جایگزین کنید.
*در پایان میتوانید شله بریون یا شله بریان را با دارچین هم تزیین کنید.
*میتوانید بهجای تفت دادن گوشت در پیاز و سیر، همان ابتدا پیاز را درسته یا به چهار قسمت تقسیم کنید و با سیر به گوشت اضافه کرده و روی آن آب بریزید و اجازه دهید به این روش گوشت بپزد. بعد از پختن، پیاز را خارج کنید.
*برای اینکه آبگوشت شله بریان با زیره مجلسیتر شود، میتوانید پیاز داغ بگیرید و بعد از سرو روی شله بریان را به همراه چند پر نعنا یا جعفری تازه تریین کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/