به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان جلد دوم «دانشنامهی محیط زیست» به قلم هنریک مجنونیان، بهرام حسنزادهکیابی و شکوه حاجینصرالله در انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شد. این دانشنامه ۳۶ مقاله الفبایی با هدف هدایت افکار عمومی به ارتقای دانش محیط زیست، برای مخاطبان بالای ۱۵ سال به رشته تحریر درآمد.
بیشتر بخوانید
جلد اول دانشنامه محیط زیست فقط به حرف الف اختصاص دارد، اما در جلد دوم آن به حرفهای «الف و ب» میپردازد؛ این کتاب از موضوعاتی گوناگونی، چون اقلیم، انرژی، اقیانوس و دریا، افعی خالدار، انقراض، انقلاب سبز، باتلاق، باد، باغ وحش، باکتری، ببر، برکه، بندپایان و بیابان سخن میگوید.
علاوه بر پدیدآورندگان کتاب «دانشنامه محیط زیست»، دو سر ویراستار علمی، جمعی از ویراستاران علمی، بازخوانها و ویراستاران ادبی در انتشار کتاب همکاری کردند. در این کتاب از عکسها و تصاویر بیش از ۵۰ عکاس ایرانی استفاده شده است. در مقدمه آن از این عکاسان به دلیل ارزش هنری عکسها و تصاویری که در اختیار گردآورندگان اثر قرار داده بودند، قدردانی شده است.
بخشی با عنوان «چگونه از کتاب استفاده کنیم» در «دانشنامه محیط زیست» دیده میشود، این بخش به مخاطبانش شیوه مراجعه به مقاله ها، جستجوی اطلاعات و نمایهها را میآموزد.
زندهیاد هنریک مجنونیان از نویسندگان «دانشنامه محیط زیست» در مقدمهی این اثر آورده است:
«شیوهی کار تهیهی مطالب دانشنامه این گونه بوده است که برحسب موضوع در هر مدخل، متخصصان منابع، مقالات و اطلاعات مکتوب خود را در اختیار وی قرار داده تا سادهنویسی و بازنویسی کند. سپس مقالهی تهیه شده دوباره در اختیار متخصصان موضوع مربوطه قرار داده میشد تا در چارچوب علایق و نیازهای افراد غیرمتخصص آن را مورد بررسی و بازنگری قرار دهند. گاهی چندین بار تبادل مقاله بین تهیه کننده و متخصصان مربوطه تکرار شده تا مقاله، مورد تایید هر دو طرف قرار گیرد.»
انتهای پیام/