شورای بازرگانی هلند و ایران تفاهم‌نامه‌ای را به منظور رشد تعاملات، کمک به ارتقای تولید و توسعه پایدار در بخش‌های پژوهشی و تحقیقاتی و رشد تولید و بازرگانی در حوزه کشاورزی به امضا رساندند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، ناصر صداقت رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی در نشست ویدئو کنفرانسی با جمعی از شورای بازرگانی هلند و ایران در مشهد، می گوید: نقش بی بدیل کشاورزی در اقتصاد تمامی کشور‌ها به عنوان عامل زیربنایی در کسب درآمد‌های پایدار، اشتغالزایی مولد و نهایتا رشد و توسعه در سایر امور و فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بر همگان روشن و واضح است.

او می افزاید: با امضای توافقنامه رشد تولید و بازرگانی در بخش کشاورزی، با شورای بازرگانی هلند و ایران، بی شک گامی بزرگ و اقدامی اجرایی و ارزشمند در جهت ارتقای جایگاه سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی برداشته خواهد شد.
 
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ادامه می دهد: اقدامی کارگشا به جهت ارتقای سطح دانش و گسترش فناوری‌های نوین در حوزه کشاورزی و به دنبال آن افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی استان، تلاش برای ارتقای سازمان نظام مهندسی کشاورزی در جایگاهی والا و ایفای نقش حرفه‌ای این سازمان یکی از اهداف امضای این توافقنامه است. توافق نامه‌ای که امیدواریم زمینه ساز انتقال دانش، تکنولوژی و فناوری‌های نوین شده و توسعه بازار محصولات کشاورزی طرفین را به همراه داشته باشد.

صداقت بیان می کند: خراسان رضوی با توجه به کسب رتبه‌های بالا در تولید محصولات کشاورزی سطح جهانی در محصولاتی همچون زعفران، پسته، کشمش و گیاهان دارویی جایگاه بالایی دارد و بی شک با این اقدام ارتقای بیشتری خواهد یافت. تاثیرگذاری بخش کشاورزی در تولید ناخالص استان و میزان اشتغال زایی اهمیتی دو چندان به بخش کشاورزی داده است و به همین منظور سازمان نظام مهندسی کشاورزی به عنوان بزرگترین تشکل بخش کشاورزی با بیش از ۱۷ هزار عضو از مهندسین کشاورزی که در این حوزه مشغول می‌باشند می‌تواند به عنوان بازویی اجرایی و دانش محور در کنار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد و موثر در توسعه و به کارگیری دانش و فناوری‌های درجهت تولید بیشتر و بهتر بوده و در برقراری تعامل با کشور‌های صاحب دانش در این زمین پیشگام واقع شود، در  راستای تحقق بهتر اهداف سازمان با تفکری جهانی گام بر می‌دارد تا با داشتن تفکری جهانی با برنامه ریزی محلی اهداف پیشروی سازمان را محقق نماید.
 

بیشتر بخوانید



او تصریح می کند: برقراری تعامل و تبادل دانش و زمینه سازی سرمایه گذاری مشترک برای استفاده از ظرفیت‌های کشاورزی استان به جهت توسعه بازار‌های داخلی و تولید محصولات با کیفیت صادراتی برای عرضه در بازار‌های منطقه‌ای از اهداف مورد نظر در برقراری تعامل با شورای بازرگانی هلند ایران است.
 
قوت گرفتن روابط اقتصادی و علمی ایران و هلند با اجرای تفاهم نامه‌های مشترک

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی تاکید می کند: این توافقنامه می‌تواند گامی در جهت کاهش مصرف آب، افزایش راندمان تولید، ارتقای کیفیت محصولات، تولید دانش و فناوری‌های نوین و کشت‌های گلخانه‌ای باشد.

صداقت اظهار می کند: امیدوارم روابط اقتصادی، علمی و انتقال تجربیات و همکاری‌های مشترک تجاری میان این حوزه در هلند که به وسیله شورای بازرگانی هلند ایران برنامه ریزی و مدیریت خواهد شد، با انعقاد این توافق نامه قوت گرفته و در عرصه‌های بین المللی پررنگ‌تر حضور یابد.

ورود به بحث امنیت غذایی با بهره گیری از تجربه و تکنولوژی‌های هلند

در ادامه جواد اسماعیلی  قائم مقام جهاد کشاورزی خراسان رضوی می گوید: کشاورزی قراردادی یکی از موضوعات  جذاب در بخش کشاورزی نوین است. این مدل مورد حمایت فائو بوده و از سال ۲۰۰۱ مطرح شده است. این مدل می‌تواند بین کشاورزان و استارت آپ‌های مختلف هم بسته شود و زنجیره تامین محصولات کشاورزی را باثبات‌تر کند. ماهیت کشاورزی قراردادی یک روش مبتنی بر فاکتور‌های متعددی است که مورد توجه جهاد کشاورزی است، ورود یک شرکت و شخصیت حقوقی به عنوان واسطه باعث می‌شود مدیریت دقیق‌تر و دانش محورتر، مدیریت مالی شفاف و ساز و کار‌های نظارتی را افزایش دهد و منطقا در مسیر توسعه و پیشرفت کشاورزی قرار گیریم.

او می افزاید: حضور شورای کشاورزی در روند کشاورزی قراردادی با سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی فرصت بسیار مغتنمی است. مزایای کشاورزی قراردادی عبارت است از تضمین امنیت بازار، معرفی فناوری جدید، نظارت بر تولید محصول استاندارد و تامین نهاده‌ها و امکان استفاده از همه ظرفیت‌های ممکن بین دو کشور، کاهش دادن سهم ریسک کشاورزی و کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت محصولات تولیدی است. نکته مهمتر آن که افزایش مهارت و انتقال تکنولوژی یکی از اهدافی است که ما در این توافقنامه دنبال می‌کنیم.

قائم مقام جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه می دهد: خراسان رضوی از ظرفیت‌های بسیار مهمی برخوردار است و از هزار و ۷۲۸ گیاهان دارویی در انحصار ایران، تعداد ۳۰ گونه گیاه دارویی از جمله زعفران در اختیار این استان است. ۹۰ درصد سهم تولید زعفران و ۷۰ درصد سهم تولید گل محمدی مربوط به کشورمان می‌باشد که بخش عمده‌ای از آن در اختیار خراسان رضوی است. همچنین به دنبال آن هستیم تا در محصولاتی مانند زیره سبز و سیاه نیز متمرکز شویم. توسعه تجارت محصولات کشاورزی به دلیل عدم زیرساخت‌ها و سیستم‌های نوین سهم کمی است و امید می‌رود با تفاهم نامه بتوانیم سهم قابل توجهی از مهارت‌ها و تکنولوژی‌های کشور هلند برای تامین امنیت غذایی بهره بگیریم.

ضرورت بهره گیری از تکنولوژی‌های جدید برای مدیریت بهره وری آب

در بخش دیگری از این نشست نراقی رایزن اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در هلند می گوید: روابط ایران و هلند از یک سابقه تاریخی ۴۰۰ ساله برخوردار است و این رابطه دچار فراز و نشیب‌های زیادی بوده است، اما خوشبختانه در شرایط فعلی زمینه به گونه‌ای فراهم آمده است که چشم انداز بسیار مثبتی می‌توان برای توسعه این روابط ارزیابی کرد. امضای تفاهم نامه در واقع گامی مثبت در حوزه کشاورزی خواهد بود، چرا که ایران پتانسیل‌های بسیار خوبی در حوزه کشاورزی دارد. همچنین پیش بینی می‌شود که ایران با همکاری هلند بتواند در حوزه تکنولوژی و تولید به هاب منطقه‌ای در خاورمیانه تبدیل شود.
 

بیشتر بخوانید


او می افزاید: روز به روز اهمیت غذای سالم در دنیا رو به افزایش بوده و این موضوع نیز برای کشور ایران نیز بسیار حائز اهمیت است. بحث آب در کشاورزی مدرن بسیار حائز اهمیت است و ما نیز با استفاده از تکنولوژی‌های جدید به این سمت می‌رویم که در مصرف آب صرفه جویی کنیم. خوشبختانه کشور هلند در این حوزه از تکنولوژی‌های خوبی برخوردار است. سفارت جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت خوبی برای توسعه این همکاری‌ها برخودار است و به تقویت روابط کمک خواهد کرد.
 

هلند در زمینه مدیریت آب و سازه گلخانه‌ای حرف هایی برای گفتن دارد

 
محمدپور مدیرعامل شورای بازرگانی هلند و ایران نیز در این جلسه با بیان اینکه موضوع همکاری ایران و هلند در حوزه کشاورزی باید به عنوان یک رویکرد بلندمدت پذیرفته شود، می گوید: دانشگاه معتبری در هلند تجربه علم زیادی در بحث کشاورزی و آب دارد؛ لذا سعی داریم تا همکاری با این دانشگاه را توسعه دهیم. هلند در زمینه مدیریت آب و سازه گلخانه‌ای و تولید بذر و ... حرف برای گفتن دارد و تمام سعی ما بر این است که از این پتانسیل به نحو احسن استفاده کنیم.

او می افزاید: همچنین تلاش داریم تا در کنار نگاه به بازار و فروش اجناس بیشتر بر تبادل تکنولوژی و استاندارد‌ها تمرکز کنیم.

هلند، کشور مادر در استفاده از انرژی باد در جهان

 
در ادامه عباس زاده معاون سرمایه گذاری دفتر روستایی استانداری خراسان رضوی نیز با بیان اینکه پروژه ملی انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرق کشور را پیش رو داریم و این مساله می‌تواند زمینه مناسبی در حوزه بهره وری بهینه آب در کشاورزی باشد، می گوید: هلند به عنوان کشور مادر در استفاده از انرژی باد در جهان مطرح است، لذا تقاضا می‌شود از توان کشور هلند و کشور‌های دیگری همچون آلمان و کشور‌های اروپایی در این زمینه استفاده شود.

در ادامه سیندی مدیر توسعه بازار شورای بازرگانی هلند و ایران می گوید: امیدواریم که فعالیت‌های بسیار خوبی را در توسعه تکنولوژی داشته باشیم. اهداف اصلی ما از همکاری با ایران شامل حوزه‌هایی مانند گلخانه ای، آبیاری، معرفی تکنولوژی‌های بازاریابی و حوزه‌های مرتبط است.

او می افزاید: امروز در بخش تحقیق و توسعه قدم‌های مهمی برداشته شده است، بنابراین بحث دانشگاهی و توسعه اینگونه دانش‌ها از مهم‌ترین حوزه‌هایی است که باید مورد پیگیری قرار بگیرد، مثلا در حال حاضر موسسات بسیاری خوبی در این حوزه‌ها فعالیت دارند و شبکه‌ها و سازمان‌های بسیاری که می‌توانند به توسعه روابط با ایران کمک کنند.

مدیر توسعه بازار شورای بازرگانی هلند و ایران  ادامه می  دهد: ما این افتخار را داریم که بتوانیم در این بخش تحقیقات کمک‌های موثری به ایران داشته باشیم و تجاربمان را به اشتراک بگذاریم؛ بنابراین شاید بهترین فرصت برای اجرای این تفاهم نامه هم اکنون باشد.

انتهای پیام//ف.ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.