به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، آذر، ولی زاده معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه گفت : اگرچه سرشماری پرندگان را هر ماه در سایتهای مختلف در سراسر استان انجام میدهیم، اما با شروع دی ماه و ورود پرندگان مهاجر به استان، سرشماری رسمی پرندگان نیز در استان آغاز میشود.
او از انجام سرشماری در حدود ۲۲ سایت خاص در سراسر استان یاد کرد و گفت : عمده این سایتها شامل تالابها، رودخانههای فصلی و دائمی، سدها و ... است.
معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه گونههای مهاجری که وارد کرمانشاه میشوند را عمدتا شامل انواع حواصیل، انواع اردک و لکلکها دانست و افزود: این پرندگان بیشتر از سمت نقاط غربی از جمله عراق وارد منطقه ما میشوند و معمولا تا اواخر بهمن و یا اسفند ماه بسته به وضعیت سرمای زمستان در کرمانشاه میمانند.
ولی زاده از تشدید پایش محل حضور پرندگان به جهت بررسی وضعیت شیوع آنفلوآنزا هم خبر داد و افزود: از آنجایی که این بیماری در سه نقطه کشور دیده شده احتمال ورود آن به استان با حضور پرندگان مهاجر دور از ذهن نیست.
او ادامه داد: در همین راستا هرگونه شکار پرندگان ممنوع اعلام شده و از مردم تقاضا داریم علاوه بر خودداری از شکار، از خرید پرندگان وحشی هم خودداری کنند.
این مسئول افزود: البته شرایط خرید و فروش و شکار پرندگان مهاجر در کرمانشاه زیاد و مانند برخی نقاط دیگر کشور نیست، اما باید احتیاط را رعایت کرد.
معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه موضوع دیگری که مردم درباره پرندگان مهاجر باید به آن توجه کنند را خودداری از دانه پاشی و تغذیه دستی برای آنها اعلام کرد و گفت: این کار صرفا در زمستانهای خشک و بسیار سرد که دانه کم است، آن هم توسط خود محیط زیست انجام میگیرد و در شرایط عادی نیازی به دانه پاشی نیست .
انتهای پیام/د