معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: راه اندازی مرکز تولید بذر گواهی شده در استان یک ضرورت است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، برزگر معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه تامین بذر گواهی شده و اصلاح شده برای افزایش تولید محصول یک ضرورت است، گفت: راه‌اندازی مرکز تولید بذر گواهی شده در استان یک ضرورت است.

او افزود: در حوزه تولید بذر، نشا و نهال به عنوان هسته اولیه در کشاورزی، باید از نهاده‌های مرغوب و با کیفیت استفاده کرد.


بیشتر بخوانید


برزگر با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته ۲۳ هزار تن حبوبات در استان تولید شد اضافه کرد: سالانه دو هزار تن بذر حبوبات برای کشت استفاده می‌شود که باید برای کشت بهتر از هسته بذری حبوبات مرغوب و سالم استفاده کرد و یا هر چهار سال یکبار هسته بذری تجدید شوند و یا سالانه ۲۵ درصد هسته بذری در حوزه غلات، حبوبات علوفه و نباتات صنعتی بذر‌های گواهی شده باشد.

او با تاکید بر اجرای طرح تغییرالگوی کشت در استان ادامه داد: تغییر الگوی کشت در اراضی کشاورزی باید آگاهانه و هوشمندانه انجام شود و مجموعه عوامل متناسب با کشت از جمله آفات و بیماری، اقلیم، منابع آب باید بررسی و تغییرالگوی کشت به صورت تدریجی انجام شود.

برزگر گفت: تغییر الگوی کشت یک ضرورت است که نمی‌توان کشت محصولات راهبردی (استراتژیک) را کنار گذاشت و به جای آن محصولات اقتصادی کشت کرد.

او افزود: براساس آمارنامه بخش کشاورزی در سال ۸۹ بیش از یک میلیارد مترمکعب آب در حوزه کشاورزی در استان مصرف شد و کمتر از یک میلیون تن محصول برداشت شد، در صورتی که در سال زراعی گذشته کمتر از ۸۰۰ میلیون مترمکعب مصرف آب در این حوزه مصرف شده و تولیدات به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسیده است.

برزگر، به افزایش میزان تولیدات و کاهش مصرف آب مصرفی نیز به عنوان تغییر الگوی کشت اشاره کرد.

او به از بین رفتن شش هزار هکتار اراضی درجه یک در استان در حاشیه شهر‌ها و روستا‌ها در راستای اجرای طرح هادی و توسعه شهر‌ها اشاره کرد و گفت: طبق قانون توسعه شهری سه تا پنج برابر مساحت طرح مصوب شهر حریم شهر است که بخش زیادی از اراضی در قالب توسعه شهر‌ها و روستاها، توسعه راه از کشاوری خارج شده است.

او افزود: درصد بالای از این میزان زمین که حوزه کشاورزی خارج شده از اراضی درجه یک کشاورزی بوده است.

برزگر با تاکید بر اینکه اجرای طرح‌های توسعه‌ای باید در مکان‌هایی انجام شود که ارزش خاک درجه پایین است اضافه کرد: در سال‌های گذشته کانون‌های جمعیت در کنار آب و زمین‌های کشاورزی شکل می‌گرفتند و توسعه شهر‌ها به شکل کنونی امنیت غذایی را تهدید خواهد کرد.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار