به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، وقتی صحبت از خودرو و تصادف با عابر پیاده باشد، در اکثر تصادفات حق به عابر داده شده و راننده مقصر اصلی حادثه قلمداد می شود.
اما گاهی عابران با بیتوجهی باعث بروز حوادث رانندگی می شوند و قوانین و مقررات در برخی شرایط حق را کاملا به راننده می دهد.
در مواردی که عابر پیاده با عبور از معابر غیرمجاز باعث بروز حادثهای شده است کارشناسان صحنه تصادف را بررسی می کنند و سهم تقصیر هر یک از طرفهای تصادف، یعنی هم عابر پیاده و هم راننده را مشخص می کنند.
بیشتربخوانید
تخلفات مهم و حادثه ساز عابران
از جمله مهمترین تخلفاتی که عابران مرتکب می شوند که میتواند منجر به تصادفات رانندگی شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* بی توجهی به خطکشی عابران پیاده
* ورود ناگهانی به سطح سوارهرو
* بی توجهی به چراغ قرمز
* استفاده نکردن از پل عابر پیاده
تصادف وسیله نقلیه با عابر پیاده
طبق قانون، اگر عابر پیاده از معابری که برای او ممنوع است عبور کند و سانحهای رخ دهد که منجر به فوت یا مصدوم شدن وی شود.
اگر در این شرایط راننده با سرعت مطمئن و مجاز در حرکت بوده و وسیله نقلیه نقص فنی نداشته باشد و در عین حال قادر به کنترل وسیله نقلیه نباشد و با عابر برخورد کند، راننده ضامن دیه و خسارت وارد شده نیست.
مطابق ماده ۳۳۱ قانون «هر کس در محلهایی که توقف در آنجا جایز نیست متوقف شده یا شی و یا وسیلهای را در این قبیل محلها مستقر سازد و کسی اشتباها و بدون قصد، با شخص و یا شی یا وسیله مزبور برخورد کند و بمیرد، شخص متوقف یا کسی که شی یا وسیله مزبور را در محل مستقر ساخته عهدهدار پرداخت دیه خواهد بود، و نیز اگر توقف شخص مزبور با استقرار شی و وسیله مورد نظر موجب لغزش رهگذر و آسیب کسی شود، مسئول پرداخت دیه صدمه یا آسیب وارده است مگر آنکه عابر با وسعت راه و محل، عمدا قصد برخورد داشته باشد که در این صورت نه فقط خسارتی به او تعلق نمیگیرد بلکه پرداخت خسارت وارده نیز برعهده دارد.»
اگر راننده تمام قوانین و مقررات را رعایت کند و عابر پیاده به وظایف و قوانین مرتبط با عابران عمل نکند، در صورت بروز حادثه مسئولیتی نخواهد داشت. البته باید توجه کرد که مسئولیت نداشتن راننده به معنای منع استفاده وراث قانونی متوفی از مزایای بیمه نیست و میزان دیه عابر پیاده و سایر شرایط استفاده از بیمه توسط مراجع قانونی ذیصلاح مشخص می شود.
دیه عابر پیاده مقصر چگونه پرداخت میشود؟
عبور عابر پیاده از عرض خیابان در هیچ قانونی ممنوع نشده است، اما اگر عابر حین عبور از عرض خیابان یا محلهای غیرمجاز، بدون توجه به مقررات راهنمایی با وسیله نقلیهای برخورد کند و پلیس وی را مقصر بداند در صورتی که منجر به ضرب یا جرح یا قتل یا خسارت مالی عابر پیاده شود راننده وسیله نقلیه که با عابر برخورد کرده است در این خصوص مسئولیتی ندارد و پرداخت دیه به او تعلق نمی گیرد.
اما این موضوع مانع استفاده عابر پیاده از مقررات بیمه نخواهد بود و در صورت تصادف با عابر پیاده که منجر به صدمات جانی و یا فوت وی شود دیه و هزینههای درمان توسط بیمه پرداخت می شود.
همچنین در صورتی که وسیله نقلیه بدون بیمهنامه باشد دیه و هزینههای درمانی از محل صندوق تامین خسارتهای بدنی پرداخت می شود.
البته باید به این نکته توجه داشت که راننده در صورت بروز حادثه موظف است شخص آسیبدیده را با وسیله نقلیه خود یا وسیله دیگر بلافاصله به اولین درمانگاه یا بیمارستان برساند و مراتب را به ماموران انتظامی اطلاع دهد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
انتهای پیام/