سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری تاکید کرد کارخانه نوآوری استان لرستان تا اردیبهشت ۱۴۰۰ راه اندازی شود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، در سفر روز سه‌شنبه ستاری به لرستان علاوه بر پیگیری مصوبات سفر قبلی، برخی طرح‌های فناوری و تحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفت، مرکز پرورش موش آزمایشگاهی با حضور وی افتتاح شد و البته راه اندازی کارخانه نوآوری این استان تا اردیبهشت ۱۴۰۰ از موارد مورد تاکید معاون علمی و فناوری رییس جمهوری بود.

ستاری در این سفر به افزایش حمایت‌های مالی از شرکت‌های دانش بنیان نوپا و تازه تاسیس تاکید کرد و خواست تحقیقات بیشتر و کاربردی تری در خصوص ظرفیت‌های استان با محوریت گیاهان دارویی، کشاورزی و دامپروری انجام شود چراکه معتقد است ظرفیت مطالعات بسیاری در این حوزه‌ها وجود دارد.

مرکز نوآوری دانشگاه لرستان و یک مزرعه تحقیقاتی علمی نخستین اهداف سفر ستاری در لرستان بود که با بازدید از این مراکز علاوه بر اینکه در جریان چگونگی فعالیت آنان قرار گرفت، مسایل و مشکلات پیش رو را نیز بررسی و دستورات لازم برای حل آن را صادر کرد.

مزرعه تحقیقاتی و آموزشی مرغ بومی دانشگاه لرستان آبان ماه سال گذشته با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با ظرفیت پرورش بیش از ۲ هزار قطعه با استفاده علم و دانش روز کشاورزی، به منظور پرورش نژاد مرغ بومی و وزن گیری سریع آن‌ها راه اندازی شد.

ستاری در بازدید از این مزرعه بیان کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمادگی حمایت از تولیدکنندگان داخلی، کارآفرینان و فناوران را دارد.

او با تاکید بر ضرورت حمایت مسوولان از فعالیت‌های تولیدی و فناوری اظهار داشت: این اقدامات در راستای تقویت تولیدات داخلی بر اساس توانمندی و ظرفیت‌های بومی است که باید گسترش یابد.

ستاری مرکز نوآوری دانشگاه لرستان را نیز بازدید کرد و در جریان اقدامات آن قرار گرفت، مرکزی که سال گذشته در سفر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اعتبار اولیه ۸۰۰ میلیون تومان بهره برداری شد و سالانه بر اساس تعداد واحد‌های فعال فناور، بودجه اختصاصی دریافت می‌کند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در دیدار با فعالان مرکز نوآوری نیز بار دیگر بر حمایت نهاد ریاست جمهوری از ایده‌های نو تاکید کرد و گفت: نهاد ایده‌های خلاق و مبتکرانه حوزه‌های مختلف را تحت حمایت مادی و معنوی خود قرار می‌دهد.

به گفته وی تمام پژوهشگران، محققان و دانشجویان دارای ایده‌های خلاق فعال در این مرکز با هدف تقویت خلاقیت، کارآفرینی و افزایش توان اشتغالزایی مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار می‌گیرند چراکه تقویت شاخص‌های اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان و حمایت هرچه بیشتر کارآفرینان یک ضرورت است.

واحد تولید و تکثیر گونه‌ای از موش آزمایشگاهی نیز با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در دانشگاه علوم پزشکی لرستان افتتاح شد.

این واحد با همکاری مرکز رشد فناوری سلامت علوم پزشکی برای تولید و تکثیر نوع خاصی از موش‌های آزمایشگاهی راه اندازی شده است و قابلیت تبدیل به قطب غرب کشور را دارد.

برای علوم حیوانات آزمایشگاهی در سال حدود ۱۰۰ هزار عدد موش اس پی اف (گونه خاصی از موش آزمایشگاهی) نیاز داریم که واحد لرستان در صورت تداوم حمایت‌های مالی می‌تواند سالانه ۱۰ تا ۲۰ درصد نیاز کشور را تامین کند.

برای راه اندازی این مرکز۵۰۰ میلیون تومان توسط دانشگاه علوم پزشکی لرستان و ۳۰۰ میلیون تومان توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تامین شده است.

ستاری در مجموع بازدید‌های خود در این سفر یکروزه گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت‌های خود را در این حوزه به صورت گسترده انجام می‌دهد و در صورت تصویب بودجه دولت در مجلس برای این معاونت، حمایت طرح‌های علمی و دانش بنیان افزایش خواهد یافت.

او با تاکید بر حمایت مالی شرکت‌های دانش بنیان تازه تاسیس گفت: پرداخت تسهیلات از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی و همچنین صندوق توسعه به شرکت‌ها ادامه دارد و هر هفته طرح‌های مربوطه به صورت مجازی در کشور افتتاح می‌شود.

ستاری ادامه داد: بیش از پنج هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که طرح‌های تحقیقاتی و اجرایی آن‌ها به طور مستمر انجام می‌شود که به عنوان مثال در حوزه کرونا محصولات و اقدامات به صورت اکوسیستم فعال بوده و وارد بازار می‌شوند.

او افزود: لرستان از استان‌های بسیار با ظرفیت در این حوزه به شمار می‌رود، اما به اندازه داشته‌های موجود و توانایی بالقوه توسعه پیدا نکرده است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری تصریح کرد: توسعه پارک علم و فناوری، ایجاد شرکت‌های دانش بنیان، حل مشکلات مربوط به حوزه‌های مختلف کشاورزی، دامپروری، گیاهان دارویی و تجهیزات پزشکی می‌تواند زمینه توسعه لرستان را فراهم آورد که در این راستا با استانداری لرستان نیز تفاهم خواهیم کرد که اعتبار خوبی برای این حوزه در نظر گرفته شود.

ستاری حمایت از اساتید جوان شرکت‌های دانش بنیان را ضروری دانست و افزود: لرستان پتانسیل‌های زیادی در حوزه‌های مختلف دارد و ظرفیت آن بسیار بیشتر از اقدامات انجام شده است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین گفت: ایجاد کارخانه نوآوری در استان‌ها مورد تاکید جدی رییس جمهوری است، اما باتوجه به اینکه بخش خصوصی قوی در لرستان وجود ندارد اعتباری در این راستا اختصاص خواهد یافت بنابراین این مهم باید تا اردیبهشت ماه سال آینده محقق شود.

ستاری با بیان اینکه صندوق نوآوری لرستان با سرمایه حدود سه میلیارد تومان می‌تواند تا ۹ برابر موجودی خود اعتبار دریافت کند، اظهار داشت: صندوق‌های پژوهش نوآوری برای بخش خصوصی بسیار پرسود هستند و باید اطلاع رسانی صحیح برای حضورسرمایه گذاران در این بخش انجام شود.

او گفت: حدود ۱۴۰ خدمت در راستای حمایت شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد و علاوه بر پیگیری مشکلات شرکت ها، خطوط اعتباری صندوق توسعه در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت.

 

انتهای پیام/پ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.