به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان کیوان بنی اسدی کارشناس مسئول پنبه و دانههای روغنی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان با اشاره به پایان
برداشت پنبه در استان اصفهان اظهار داشت: در سال زراعی جاری یک هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع شهرستانهای استان اصفهان تحت پوشش کشت این محصول بوده است.
او با بیان اینکه در استان اصفهان در شهرستانهای اصفهان، آران بیدگل، کاشان و نایین کشت پنبه انجام میشود، ابراز داشت: با شروع برداشت از اوایل آبان، وش برداشت و به کارخانجات پنبه پاک کنی استانهای اصفهان قم تحویل شده است.
کارشناس مسئول پنبه و دانههای روغنی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان متوسط عملکرد «وش» در هکتار در استان اصفهان حدود سه هزار کیلو گرم در هکتار اعلام کرد و گفت: حدود سه هزار و ۶۰۰ تن «وش»، از سطوح کشت استان به دست آمده است.
او با بیان اینکه در سال زراعی جاری، قیمت «وش»، افزایش نسبتا چشمگیری داشت و همه کشاورزان، محصول خود را به قیمت بالاتر از نرخ خرید تضمینی دولتی به فروش رسانند، ابراز داشت: وش برداشت شده در کارخانجات پنبه پاک کنی، طی عملیات موسوم به «جین زنی» تخم پنبه آن از الیاف جدا میشود و الیاف حاصله به کارخانجات نخ ریسی، حمل میشود.
بنی اسدی با بیان اینکه پنبه گیاهی گرما دوست است، ادامه داد: از این محصول در مناطق گرم و مرطوب قابل کشت است و طی دو سال اخیر با توجه به افزایش قیمت آن شاهد افزایش کشت آن نیز هستیم.
او گفت: میتوان با اجرای روشهای نوین آبیاری و توسعه کشت ارقام زودرس در زمینه افزایش تولید پنبه در استان اصفهان به ویژه در شهرستانهای برخوار و شهرضا داقدام کرد.
کارشناس مسئول پنبه و دانههای روغنی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر پنبه تولیدی در کشور کمتر از ۵۰ درصد نیاز را تامین میکند، ادامه داد: مابقی پنبه مورد نیاز از کشورهای ازبکستان و تاجیکستان وارد میشود.
او در ادامه با بیان اینکه تحقیقات بخش کشاورزی استان اصفهان در زمینه تولید ارقام «موتانت» که مقاوم به خشکی و شوری هستند اقدام کرده است، ابراز داشت: در این زمینه تولیداتی را نیز داشته و در مرحله آزمایشات منطقهای است که در صورت برداشت مناسب به زودی با معرفی به کشاورزان به تولید انبوه خواهد رسید.
بنی اسدی در خصوص حمایت از کشاورزان برای تولید محصول پنبه نیز ابراز داشت: حمایتها در این زمینه به صورت برپایی کلاسهای آموزشی، تامین و توزیع بذر گواهی شده میان رس مانند رقم «خرداد» و زودرس نظیر رقم «ساجدی» که متناسب با شرایط خشکسالی، اعطای تسهیلات سرمایه در گردش بانکی، پایش مستمر مزارع و ارائه توصیههای تغذیهای و مبارزه با آفات و علفهای هرز، احداث مزارع الگویی در زمینه استفاده از روشهای نوین آبیاری از جمله «تیپ»، احداث مزارع مقایسه ارقام به منظور معرفی ارقام برتر و سازگارتر، کیل گیری از مزارع و معرفی کشاورزان برتر در زمینه تولید «وش» بالاتر و توزیع نهادههای کودی و. پشتیبان کشاورزان در زمینه افزایش سطح کشت و تولید در واحد سطح بوده است.
اتهای پیام/ش