به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، مجتبی شجاعی فرماندار دلگان گفت: دلگان با اجرای حدود ۱۴ هزار هکتار سامانه نوین آبیاری از سطح ۲۸ هزار هکتار کل اراضی شهرستان، ضمن اجرای این سامانه در بیشاز ۴۰ درصد کل اراضی، حدود ۳۰ درصد کل عملیات اجرای کشاورزی نوین در استان را به خود اختصاص داده و حدود ۱۸ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
او بیان کرد: سرمایه گذاری بیشاز ۱۳۰۰ میلیارد ریالی دولت از طریق اجرای ۱۳ هزار هکتار سامانه نوین آبیاری در دلگان طی سالهای اخیر منجر به افزایش حداقل ۳۰ درصدی محصول، کاهش ۳۰ درصدی مصرف کود و سم و کاهش حداقل ۲۵ درصدی انرژی و برگشت سریعتر سرمایه در بخش کشاورزی شده است.
فرماندار دلگان گفت: در سال جدید که از سوی رهبر معظم انقلاب سال «جهش تولید» نامگذاری شده اجرای این طرحها باعث افزایش تولید به میزان حداقل ۴۰ درصد و افزایش راندمان آبیاری به بیش از ۹۰ درصد خواهد شد.
او ادامه داد: البته این مهم مستلزم همراهی وزارت نیرو، تداوم همت کشاورزان و تخصیص به موقع اعتبارات بوده که هماینک طبق دستور العمل و بخش نامه با توجه به نوع و شیوه سامانه نوین آبیاری و نوع اراضی بین هشت تا ۱۳ میلیون تومان کمک بلاعوض از سوی دولت به ازای هر هکتار پرداخت شده است.
شجاعی اظهارداشت: رتبه نخست اجرای سامانه نوین آبیاری سیستان و بلوچستان با حدود ۱۴ هزار هکتار به شهرستان دلگان اختصاص دارد.
او با اشاره به بحران خشکسالی، کمبود آب و ضرورت تغییر و اصلاح الگوی کشت افزود: با توجه به چالش کمبود آب، تغییر الگوی کشت ضرورت دارد به طوریکه توسعه سطح زیر کشت گلخانهها به اصلاح الگوی کشت و افزایش تولید در حوزه کشاورزی کمک میکند.
فرماندار دلگان افزود: سیستان وبلوچستان جزو استانهای کم بارش و از نظر منابع آبی در محدویت قرار داردکه بکارگیری سامانههای نوین آبیاری ضرورت بخش کشاورزی این استان است.
او بیان کرد: برای اجرای سامانههای نوین آبیاری در سیستان و بلوچستان هیچ محدودیتی وجود ندارد به طوریکه دولت نیز برای تشویق کشاورزان به این امر ۸۵ درصد هزینه اجرایی این سامانه را بصورت بلاعوض تامین و پرداخت میکند.
شجاعی ادامه داد: متقاضیان با داشتن مجوز برداشت آب و مدارک کامل زمین میتوانند از طریق سامانه طرح توسعه ساماندهی نوین آبیاری نام نویسیتا نسبت به اجرای سیستم برای اراضی زراعی و باغات آنان از سوی سازمان جهاد کشاورزی اقدام شود.
او گفت:صرفه جویی در مصرف آب، سرعت بالای رویش گیاه، به کارگیری کود همزمان با آبیاری، جلوگیری از رشد بی رویه علفهای هرز، صرفه جویی در مصرف انرژی، برداشت راحتتر محصولات و افزایش کمی و کیفی محصولات از مزایای به کارگیری روشهای آبیاری نوین به شمار میرود.
انتهای پیام/گ