به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : اگر زنان باردار به ویروس کرونا مبتلا شوند باید مراقبتهای ویژهای را برای قبل، بعد و حین بارداری آنها در نظر گرفت و نوزاد این مادران نیز باید با حساسیت بیشتر و بالاتری نگهداری شوند تا بهبودی کامل حاصل شود.
او گفت : از آنجا که زنان باردار از جمله گروههای پرخطر در دوران همهگیری کرونا محسوب میشوند و نیاز به مراقبتهای ویژه دارند.
شکیبا افزود : بنابراین از زمان همه گیری ویروس کرونا اقدامات بسیار خوبی به منظور حفظ سلامتی و جان مادران باردار در حوزه بهداشت در استان انجام شده است.
او افزود : برنامه آنکالی کارشناسان ستادی سلامت مادران بهداشت و درمان و رابطین بارداریهای پرخطر بیمارستانها بطور ۲۴ ساعته، تشکیل کمپین مبارزه با کرونا ویروس در مادران باردار با حضور تمام کارشناسان ستادی بهداشت و درمان و رابطین بارداریهای پرخطر در بیمارستانهای بخش خصوصی و دولتی از مهمترین اقدامات انجام شده است.
شکیبا ادامه داد : نوبت دهی دریافت مراقبتهای بارداری به مادران باردار به منظور جلوگیری از حضور غیر ضروری و شلوغی مراکز یا پایگاهها و ارائه آموزش پیشگیری از ابتلا ویروس کرونا و خوداری از خروج غیر ضروری از منزل به مادران باردار، انجام غربالگری مادران باردار از نظر علائم ویروس کرونا طبق دستورالعمل های کشوری از دیگر اقدامات انجام شده در راستای حفظ سلامت مادران باردار است.
او افزود : در این مدت نتایج برخی از خدماتی که نیاز به حضور مادر در پایگاه بهداشتی یا خانه بهداشت را ندارد مانند آزمایشات و سونوگرافی به صورت تلفنی پیگیری شده است.
شکیبا گفت : تهیه لیست مادران باردار پرخطر و مادرانی که زایمان آنان نزدیک میباشد به صورت ماهیانه جهت پیگیری روزانه وپیگیری و ارجاع مادران باردار با علائم محتمل بیماری به مراکز منتخب پیشگیری و درمان بیماری کووید ۱۹ نیز انجام شده است.
او گفت : پیگیری انجام دریافت و گزارش آزمایشات PCR، مادران باردار مشکوک به بیماری کووید۱۹پیگیری وضعیت مادران باردار مبتلا به بیماری ویروس کرونا تا بهبودی بصورت روزانه نیز در این مدت به صورت مستمر انجام میشود .
انتهای پیام/د