نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان گفت:متأسفانه بی‌تدبیری برخی از مسئولان و عملکرد ضعیف برخی از بازاریاب‌های ایرانی سبب شده است تا برخی از بازارهای خارجی به ویژه در کشورهای همسایه از دست برود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، آیت‌الله سید یوسف طباطبایی نژاد در دیدار با مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور  افزود: به طور مثال پیش از این عراقی‌ها علاقه فراوانی به خوردن پنیر ایرانی داشتند، اما پس از مدتی ترکیه این بازار را تصاحب کرده است.

او اظهارداشت: متأسفانه بی‌تدبیری برخی از مسئولان و عملکرد ضعیف برخی از بازاریاب‌های ایرانی سبب شده است تا برخی از بازار‌های خارجی به ویژه در کشور‌های همسایه از دست برود.

او خاطرنشان کرد: دامپروری و کشاورزی لازمه خودکفایی کشور است و تدبیر صحیح در این صنایع اشتغال و درآمدزایی را به همراه دارد.
امام جمعه اصفهان ادامه داد: نبود آینده‌نگری، فراهم نشدن محصولات اولیه برای تولید و خوراک دام برای پرورش دام و توقف صادرات به دلیل کاهش تولید در بازار داخلی از جمله اشتباهاتی است که به طور معمول تکرار می‌شود.

طباطبایی نژاد خاطرنشان کرد: گرانی مرغ را به راحتی می‌شد پیش‌بینی کرد با نگاهی به عملکرد مرغداران و نبود نهاده‌های اولیه، مرغداران کاهش تولید داشتند و بدون شک این کاهش به گرانی این محصول منجر می‌شد، هنگامی که محصولی در کشور پرطرفدار است باید همواره به فکر تأمین آن باشند.

او تصریح کرد: ضرر بی‌تدبیری برخی مسئولان بیشتر از اقدامات و کار‌هایی است که آمریکا علیه کشور ما انجام می‌دهد اگر مسئولان بتوانند خوب مدیریت و خوب پیش‌بینی و بر اساس آن حرکت کنند می‌توانند اقدامات خصمانه آمریکا را خنثی سازند.

نماینده، ولی فقیه در استان اصفهان با بیان اینکه بسیاری از کمبود‌ها را می‌توان با پیشگیری و رعایت بهداشت جبران و اضافه کرد: اگر پیشگیری و مسائل بهداشتی رعایت شود دیگر نیازی به درمان و استفاده از دارو برای حفظ دام‌ها نیست.

او با اشاره به تاکید آموزه‌های دینی بر پیشگیری، یادآور شد: اگر دستورات اسلامی را رعایت کنیم به طور قطع فواید زیادی دارد همان‌گونه که دانشمندان به فواید این دستورات پی می‌برند.

مسئول حوزه نمایندگی، ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه اولویت سازمان دامپزشکی، پیشگیری است، گفت: همکاران ما در سازمان دامپزشکی تلاش‌های زیادی انجام می‌دهند تا مشکلی برای دام‌ها و به تبع آن، برای مردم به وجود نیاید.

حجت‌الاسلام سید اسماعیل حسینی‌مقدم در این دیدار افزود: اگر این پیشگیری‌ها نبود برخی بیماری‌های حیوانی برای جامعه خطر ایجاد می‌کند، به طور مثال بیماری آنفلوآنزای پرندگان اگر کنترل نشود بسیار خطرناک است همان‌گونه که ویروس کرونا با رعایت نشدن پیشگیری‌ها در دنیا گسترش یافته است.

او اظهارداشت: علاوه بر مباحث بهداشتی، بر اساس قانون و احکام الهی، مسائل شرعی توسط ناظران رصد می‌شود تا ذبح و صید، شرعی باشد، اکنون دست کم ۷۰۰ نفر از روحانیون در کشور بر ذبح نظارت دارند و اگر ذبح غیرشرعی باشد یا اجزا میته و یا حرام وجود داشته باشد آن را معدوم می‌کنند.

او گفت: تداوم ارائه آموزش برای ناظران و ذبح کنندگان و فرهنگ‌سازی غذای حلال با همکاری سازمان جهاد کشاورزی دنبال می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: این استان بیشترین تولید شیر در کشور را دارد و به اندازه ۱۵ استان تولید می‌کند، کسب رتبه اول تولید بوقلمون، وجود بیشترین تعداد واحد پرورش طیور، کسب رتبه دوم پرورش طیور گوشتی و رتبه سوم پرورش مرغ تخم‌گذار در کشور شرایط بسیار خوبی برای استان اصفهان در حوزه دام‌پروری فراهم آورده است.

شهرام موحدی افزود: تولیدکنندگان با علم، تقوا و دارای پشتکار در این استان وجود دارند و کار تولید را پیگیری می‌کنند، همچنین در شرایط کنونی واکسن‌های دام و طیور با تلاش زیاد دولت تأمین می‌شود، بیشتر این واکسن‌ها از خارج از کشور وارد می‌شود و با مشکلاتی که وجود دارد شرکت‌های دانش‌بنیان کمک زیادی به ما کرده‌اند.

او گفت: سال گذشته ۱۳ میلیون تن خامه از استان به روسیه صادر شد و ۷۰ درصد لبنیات صادر شده به روسیه از این استان است، همچنین برای نخستین بار توانسته‌ایم از صادرات پر شترمرغ برای کشور ارزآوری داشته باشیم.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.