فرمانده نیرو‌های پیشمرگه اقلیم کردستان عراق می‌گوید: زمانی که داعش به اربیل نزدیک شد، اولین کسی که به یاری ما آمد حاج قاسم سلیمانی بود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در آستانه سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیرو‌های قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستیم، سرداری شجاع که با ظهور داعش در عراق به همراه مشاوران نظامی، خود را برای کمک به ارتش، مردم عراق و نیرو‌های پیشمرگه اقلیم کردستان، به کشور همسایه رساند و از هیچ کمکی دریغ نداشت.

اگرچه پیشتر و در زمان مبارزە کُرد‌ها با رژیم بعث عراق، جمهوری اسلامی ایران و نیرو‌های حاج قاسم سلیمانی به کُرد‌ها کمک رسانده بودند و اسلحه و مهمات مورد نیاز برای مقابله با جنایات صدام را به کُرد‌ها می‌دادند، اما در جنگ با تروریست‌های داعش، ایران بسیار مستحکم و قوی وارد میدان مبارزه شد و حتی سردار بزرگی همچون سردار قاسم سلیمانی خود مستقیم به جبهه‌های نبرد با تروریست‌ها رفت.

زمانی که داعش خطری برای تمامیت ارضی عراق محسوب می‌شد و به مرز‌های اربیل، دهوک و کرکوک رسید، این ایران بود که با فرمانده حاج قاسم سلیمانی به صف نیرو‌های پیشمرگه کُرد پیوست و رهبری عملیات دفع خطر داعش از سر مردم کُرد عراق را بر عهده گرفت.

برای اطلاع بیشتر از نقش و تأثیر ذکاوت نظامی و شجاعت حاج قاسم سلیمانی در تغییر موازنه های جنگی داعش در عراق و اقلیم کردستان، خبرنگار ما با سرتیپ «سرباز محمد امین حسین» فرمانده نیرو‌های پیشمرگه اتحادیه میهنی در شنگال در زمان حمله داعش، به گفتگو نشسته است که مشروح آن در ادامه می‌آید.

*شبی که داعش به دروازه های اربیل رسید، مسئولین اقلیم کردستان عراق از ایران درخواست کردند به یاری آن‌ها برود، نیرو‌های ایرانی به سرپرستی حاج قاسم سلیمانی با سرعت خود را به اقلیم کردستان رساندند و مقدار زیادی اسلحه و مهمات به سنگر‌های پیشمرگه رسید، شما از جزئیات این شب سخت، چه می‌دانید؟

من آن شب در شنگال بودم، زمانی که تروریست‌های داعش به مرز‌های اربیل، کرکوک و دهوک نزدیک و نزدیکتر می‌شدند و مسئولین حکومتی و نظامی اقلیم کردستان مضطرب و نگران بودند، هیچ نیروی خارجی و هیچ کشوری برای یاری رساندن فوری به اقلیم کردستان و نیرو‌های پیشمرگه اعلام آمادگی نکردند به غیر از جمهوری اسلامی ایران و حاج قاسم سلیمانی. ایران اولین کشوری بود که اعلام آمادگی کرد و با ارسال سلاح و اعزام مشاورین نظامی به سرپرستی شهید حاج قاسم سلیمانی خود را به سنگر‌های پیشمرگه‌های کُرد رساند. حاج قاسم فوراً به یاری پیشمرگه‌ها آمد و برای اقلیم کردستان اسلحه و مهمات مورد نیاز برای دفع خطر داعش آورده بود. ایشان در همه جبهه‌های نبرد عراق علیه داعش چه در اقلیم کردستان و چه در نقاط دیگر کشور عراق حاضر می‌شد. در مورد آن شب سخت هم مسئولین اقلیم کردستان بار‌ها در مصاحبه های خود از کمک فوری و تأثیرگذار ایران و حاج قاسم سلیمانی تشکر کرده اند.


بیشتر بخوانید


*حاج قاسم چگونه به نیرو‌های پیشمرگه کمک می‌کرد؟

حمایت و کمک حاج قاسم در دو مرحله بود، اول اینکه حملات تروریست‌های داعش را متوقف کنیم و مرحله دوم کمک کردند که به آن‌ها ضربه بزنیم و مناطقی را که از دست داده بودیم بازپس بگیریم.

شهید سلیمانی مانند یک پیشمرگه در سنگر‌های نبرد علیه داعش می‌جنگید، ایشان مانند یک نیروی عراقی در جبهه‌های مبارزه علیه تروریست‌های داعش تلاش می‌کرد و خود را جدا از مردم عراق و مردم اقلیم کردستان نمی‌دانستند.

البته این را هم باید گفت؛ این اولین بار نبود که حاج قاسم به مبارزان عراقی و نیرو‌های پیشمرگه کُرد کمک کند، سابقه همکاری ما با ایران و حاج قاسم سلیمانی مربوط به دهه‌های هشتاد و نود میلادی و جنگ با رژیم صدام است. ایشان برای کُرد و عراقی‌ها شناخته شده هستند.

*نیرو‌های پیشمرگه کُرد حاج قاسم را چگونه توصیف می‌کنند؟ کُرد‌های عراق بیشتر ایشان را به چه می‌شناسند؟

ارتباط نیرو‌های پیشمرگه با حاج قاسم خیلی خوب بود. در تصاویری که از جبهه‌های نبرد و سنگر‌های پیشمرگه‌ها منتشر شده است، می‌بینید که چگونه نیرو‌های کُرد با این ژنرال بلند پایه ایرانی دوست و رفیق هستند. کُرد‌ها ایشان را مردی ساده و بی آلایش، شجاع و نترس و باتجربه جنگی می‌دانند. هیچ وقت کُرد عراق و به ویژه پیشمرگه‌ها حاج قاسم سلیمانی را فراموش نمی‌کنند. ایشان خود را در دل مردم کُرد عراق و پیشمرگه‌ها جای دادند و بخشی از تاریخ مبارزات کُرد‌ها علیه تروریست‌های داعش به اسم ایشان نوشته خواهد شد.

اگرچه حاج قاسم سلیمانی شهید شدند و این پاداشی برای شجاعتشان بود. اما کُرد‌ها از شهادت مردی که داعشی‌ها با شنیدن نام وی می‌لرزیدند، بسیار ناراحت شدند. ما حاج قاسم و کمک‌ها و تجربیاتی که در اختیار نیرو‌های پیشمرگه گذاشتند را هرگز فراموش نمی‌کنیم. کُرد‌ها به همه کسانی که یاریشان داده اند وفادار خواهند بود.

*آیا نیرو‌های ایرانی برای پیشمرگه‌ها سلاح و مهمات ارسال می‌کردند؟

بله در چندین مرحله، زمانی که داعش از مرز‌های سوریه وارد عراق شد و چندین شهر و ناحیه را تصرف کرد، نیرو‌های عراقی و نیرو‌های پیشمرگه هیچکدام آماده نبودند. عراق دچار یک بحران شد و چیزی نمانده بود که فاجعه عظیمی رخ بدهد.

نیرو‌های ایرانی با سرپرستی فرمانده قدس بلافاصله برای ما اسلحه و مهمات بسیار خوب و کافی فرستادند. اگر این کمک‌ها نبود معلوم نبود چه بر سر عراق می‌آمد. در مرز موصل توپخانه ایران وارد عمل شد و داعشی‌ها را بمباران کرد و اجازه نفوذ بیشتر و آمدن به سوی شمال عراق را به داعش نداد.

در عملیات بازپس گیری سد موصل هم ایرانی‌ها نقش بسیار تعیین کننده ای داشتند و با تلاش آن‌ها سد موصل از دست داعشی‌ها خارج شد. ایران تا شکست داعش در کنار عراقی‌ها بود و عقب نشینی نکرد و واقعاً هم در صحنه بود.

*به عنوان یک فرمانده عالی رتبه نظامی، نقش حاج قاسم سلیمانی و نیرو‌های ایرانی را در شکست دادن داعش در عراق و به ویژه عملیات آزادسازی آمرلی و شنگال (سنجار) چگونه می‌بینید؟

نیرو‌های سپاه قدس در شنگال، آمرلی، مخمور، گویر، گرمیان، خانقین و جلولا و اربیل در کنار نیرو‌های پیشمرگه و نیرو‌های ارتش عراق با داعش مبارزه کردند، اما در عملیات آزادسازی آمرلی و جلولا حاج قاسم سلیمانی و نیرو‌های ایشان بسیار نقش تعیین کننده و مهمی داشتند.

در جریان آزادسازی آمرلی من در شنگال فرمانده نیرو‌های پیشمرگه بودم و با بی سیم و تلفن با فرماندهان دیگر در ارتباط بودیم. به ما گفتند که خود حاج قاسم سلیمانی اینجا در سنگر نیرو‌های پیشمرگه حضور دارد و خود ایشان مستقیماً وارد جنگ شده است.

البته بسیار کم هستند فرماندهان اینچنین ساده و از جان گذشته، با این رتبه عالی نظامی که خود مستقیم در یک کشور دیگر، برای مبارزه با تروریسم، در جنگ شرکت کنند.

*شما از نزدیک حاج قاسم سلیمانی را دیدید؟

من در طول جنگ با داعش در شنگال (سنجار) و زومار و ربیعه بودم. من از نزدیک حاج قاسم سلیمانی را ندیدم، زمانی که ایشان به شنگال آمده بودند من در ناحیه دیگری حضور داشتم، اما دیگر فرماندهان پیشمرگه که با ایشان جلسه داشتند، همیشه از سادگی و فروتنی سردار حاج قاسم سلیمانی صحبت می‌کنند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.