به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مزاح، تبسم، مطالبه و درخواستهای جدی، مباحثه، امیدبخشی و ظرافتهای عمیق اخلاقی روایتهایی بود از دیدارهای غیررسمی رهبر انقلاب اسلامی در پنج شنبههای هرهفته که به تازگی در مستندی با عنوان غیررسمی پخش شد، اما حالا به سراغ دو نفر از حاضران در این جلسات رفتیم تا روایتهای بیشتری از این جلسات بشنویم.
بیشتربخوانید
دومین قسمت از مستند غیررسمی، که به دیدارهای رهبری در روزهای پنج شنبه اختصاص دارد، شنبه هفته جاری از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی پخش شد. در این مستند صحنههایی از بیان مطالب صریح حاضران در جلسات در موضوعات مختلف دیده میشد که در فضای مجازی نیز واکنشهایی را با #غیررسمی به همراه داشت و هرکسی نظر خود را درباره این مستند و دیدارها میگفت یا حاضران اشاراتی کوتاه و سربسته از آن را بیان میکردند. به بهانه پخش دومین قسمت این مستند به سراغ دو نفر از حاضران در این جلسات رفتیم تا حال و هوای این گفتگوها را از زبان آنها بشنویم که وجه مشترک هر دوی این دیدارها که در زمانهای مختلف و با موضوعات متفاوت انجام شده کلیدواژهای به نام «امید» است.
اشراف دقیق رهبری به مسائل حوزه نوآوری و فناوری
مصطفی مکارم، مدیر شتاب دهنده فردوسی درباره آن دیدار میگوید: در آن جلسه جمعی حدود ۳۰ نفره از بهترین فعالان حوزه نوآوری و فناوری واحدهای زیر مجموعه اکوسیستم پارک علم و فناوری پردیس تهران از جمله شتاب دهندههای عضو، شرکتهای دانش بنیان، مجموعههای آموزشی، ترویجی و شرکتهای مالی و سرمایه گذاری حضور داشتند و من به تنهایی از شهر مشهد به نمایندگی از شتاب دهنده فردوسی که مجموعهای در حوزه فناوری شرق کشور است، در آن جلسه حضور داشتم. او ادامه میدهد: در این نشست گزارشی از محصولات و نتایج اقدامات انجام شده در حوزه فناوریهای مختلف ارائه شد و هرکدام از شرکتها توضیحات خود را درباره کارهای انجام شده، دغدغه ها، پیشنهادها و انتقادهای خود برای توسعه زنجیره کاری شان بیان کردند.
مکارم، اشراف رهبر انقلاب به موضوعات فناوری را این طور روایت میکند: این نکته بسیار جالب بود که ایشان اشراف دقیقی در موضوعات مربوط به حوزه مورد بحث داشتند تا جایی که تعجب همه حضار را در پی داشت، این موضوعات مسائل ریزی بود که حتی هرکدام از افراد در جلسه هم شاید از حوزه کاری دیگری اطلاع نداشت، همچنین در موضوعات عمومی کاملا اشراف داشتند و در موضوعات خیلی تخصصی، همراهی ایشان در بحث نشان از اطلاع از موضوعات داشت، یکی از شوخیهایی که در این جلسه شکل گرفت هم این بود که بعضی از شرکتها به اصطلاح خودمان پروموشنی مطالب را بیان میکردند، ایشان دقیقا به جزئیات ماجرا اشاره میکردند که نشان از اشراف کامل بود، چه در حوزه داروهای نوترکیب، چه در صنایعی مانند برق و الکترونیک، مثلا یکی از شرکتها مدعی شد در حوزه داروهای نوترکیب بین سه رتبه اول جهان هستند، اما آقا گفتند حالا بین سه کشور نیستید، بین هشت کشور هستید، مدیرآن شرکت دوباره تاکید کرد: بین سه کشور هستیم، آقا با لبخند گفتند: یعنی شما از کوبا بهترید؟ این یعنی عمق آگاهی در یک موضوع به صورت کامل وجود داشت که همه مارا متعجب کرد.
وی ادامه میدهد: هنگام بیان دغدغهها وقتی اشارهای به سنگ اندازیها در برخی مسائل میشد، روش ایشان هدایت به سمت رفع و حل مسئله بود، یعنی میگفتند هر ایرادی هست به جای بیان چند باره آن خودتان دست به کار شوید و مشکل را حل کنید.
مدیر شتاب دهنده فردوسی با اشاره به یکی از تاکیدات رهبری در این جلسه توضیح میدهد: آقا دوباره در آن جلسه تاکید کردند که «تا وقتی جان در بدن داشته باشم از توسعه فناوری در کشور حمایت میکنم.»، اما یکی از موضوعات مهمی که مطرح کردند این بود که در حالی که ویترین آینده فناوری در کشور را فراهم میکنید نیم نگاهی به موضوع معنویت در این کسب و کارها داشته باشید و فعالیتهای نوآورنه در بستر معنویت قرار بگیرد و الزاما هم فقط به معنی انجام شعائر دینی نیست و بیشتر به این موضوع اشاره شد که این کار هم کسب و کار و نیازمند برکت است و خروجی کار باید به نوعی باشد که برکت کار در آن دیده شود.
او به واکنش رهبر معظم انقلاب به گلایهها از تحریم هم اشاره میکند و میگوید: امیدبخشی در سراسر آن دیدار وجود داشت، طوری که درباره تاثیر تحریمها تاکید کردند آینده در دستان شماست، با قدرت به جلو بروید و اگر صبر کنید و ممارست به خرج بدهید به زودی میتوانید به نتایج بزرگی دست پیدا کنید و همه این مشکلات رفع خواهد شد، اما فکر نکنید فقط شما در حال کار و تلاش در این حوزه هستید، جوانان دیگری خارج از مجموعههای دولتی هستند که به موازات شما در حال تلاش هستند و با کمترین فضای دیده شدن بزرگترین کارهای این حوزه را انجام میدهند و شما نباید مغرور شوید.
تاکید میکردند هنرهای نمایشی باید مردمی شود
روایت دیگر از محمدجواد استادی، مدیر سابق ارشاد شهرستان مشهد و نویسنده هنرهای نمایشی است که صحبت هایش را با اشاره به تاکید رهبر انقلاب اسلامی بر مردمی کردن هنر نمایش آغاز میکند و میگوید: بالاخره امروز نگاه عمومی به هنر نمایش و تئاتر به این شکل است که یک قشر خاص دنبال کننده آن هستند و مخاطب عام خیلی درگیر آن نیست، اما حضرت آقا تاکید میکردند که ما به فکر مردمی کردن این هنر باشیم و مدلی را طراحی کنیم تا هنرهای نمایشی بین جامعه و اقشار بیشتری از مردم نمود پیدا کند و مرتب میگفتند: هنر شما زمانی موفق است که بتواند بین همه مردم نفوذ کند و شما باید کاری کنید که عامه مردم بتوانند در جایگاههای مختلف از آن بهره ببرند و مردم در پایگاههای دینی و فرهنگی بتوانند از آن استفاده کنند تا تاثیر گذاری محدود آن گسترش پیدا کند.
او ادامه میدهد: در آن جلسه از طیفهای مختلف هنر نمایش حضور داشتند، از مدیران سابقی که خودشان هم دستی بر هنر داشتند در جلسه بودند تا هنرمندان دیگری که با روشهای مختلف در این هنر صاحب تجربه بودند، اما یک سوال کلیدی در این دیدار مطرح شد که پرسیدند: افق چشم انداز شما برای ۵۰ سال آینده این هنر چیست؟ که همگی اذعان کردیم افق و چشم اندازی نداریم. ایشان هم تصریح کردند که باید برای ۵۰ سال آینده افقها را ترسیم و برنامه ریزی کنیم، اما بعد پرسیدند: این برنامه ریزی را کجا باید انجام بدهد، که ما هرکدام به دنبال اسم و رسم نهادهای بزرگ بودیم و هریک پیشنهادی مثل مجمع تشخیص، مجلس و دیگر نهادها را گفتیم، اما ایشان معتقد بودند که نه، نباید این هنر را با مسائل سیاسی آغشته کرد و در این مسیر قرار داد و این برنامه ریزی فرهنگی است که خود شما باید آن را انجام دهید. استادی همچنین بیان میکند: این نگاه عمیق یک رهبر جهانی به موضوعی مانند تئاتر و میزان اشراف ایشان به این موضوع برای من خیلی جالب بود که همواره امید و تاکید بر تلاش بیشتر نیز در تمام صحبتها وجود داشت.
وی میگوید: برخی در آن جلسه از سخت گیریها و گاه برخوردهای سلیقهای و ممیزی گلایههایی داشتند و میگفتند آیا به نظر شما تئاتر مهم است؟ که ایشان تاکید کردند: «بله هم مهم است و هم تاثیر گذار» حتی به آن صحبت قدیمی شان مربوط به هنر نمایش اشاره کردند که یک نمایش خوب گاهی از دهها منبر تاثیر بیشتری دارد و آیا شما هنوز هم به آن اعتقاد دارید که ایشان گفتند: «بله من هنوز هم معتقدم هنر فاخر و خوب تئاتر حتما تاثیر گذار است.» و تاکید کردند که شما باید پای ارزشهای انقلاب بایستید و از مخالفتها نترسید و همچنان تلاش کنید و به هرحال باید امیدوار باشید و با تلاش و نگاه به آینده حرکت کنید.
استادی با اشاره به فضای حاکم بر آن دیدار میگوید: آن دیدار هیچ کدام از پروتکلهای خاص جلسات کاری را نداشت و خلاف انتظار ما بود که یک شخصیت بزرگ دینی و مهم در جهان تشیع با جایگاه والای سیاسی این طور با افراد صمیمانه رفتار کنند مثلا یکی از دوستان انتقاداتی را درباره عملکرد برخی مسئولان مطرح کرد و گفت حضرت آقا بگویید که حرف ما را گوش بکنند، که آقا فرمودند: «ما میگوییم اگر گوش بکنند» و اتفاقا همین فضا باعث شد مثلا یکی از افرادی که به دید ما اگر چه فرهیخته و قابل احترام است، اما شاید تفکر و نگاه متفاوتی داشته باشد، بعد از این دیدار البته بدون اشاره به عنوان جلسه، متنی را در فضای مجازی، منتشر کند که دیدیم چه تاثیر شگرفی روی او گذاشته و تاثیر عمیقی در نگاه او داشته است. خیلی خوشحالم که این مستند پخش شد، چون گاهی مردم با مدیرانی روبه رو میشوند که حتی حاضر نیستند چند دقیقه وقت شان را در اختیار مردم قرار دهند، اما رهبری ایران این طور راحت با افراد مختلف در اقشار متفاوت وقت میگذرانند که نمونه آن به نظرم هیچ جای دنیا وجود ندارد.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/