به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، محمدرضا توکلی زاده عضو هیات رئیسه و مسئول نظارت راهبردی واحد بین الملل اتاق بازرگانی مشهد در نشست مشترک یک هیئت تجاری از کشور پاکستان گفت: بازگشایی مرز جدید پاکستان فرصت خوبی برای
ارتقای تعاملات تجاری میان ایران و پاکستان فراهم آورده است.
او افزود: در بخش نساجی، ایران به رغم داشتن
ظرفیتهای تولیدی، همچنان یک واردکننده است، اما متاسفانه قسمت اعظمی از پوشاک نیز به صورت غیرقانونی و قاچاق به ایران وارد میشود. حال اگر هر دو کشور پاکستان و ایران تمایل به انعقاد قراردادهایی با تعرفه ترجیحی داشته باشند میتوان در این حوزه گامهای خوبی برداشت.
مسئول نظارت راهبردی واحد بین الملل اتاق بازرگانی مشهد، با اشاره به اینکه امید داریم که هر چه زودتر مراودات تجاری میان دو کشور، با
رفع محدودیتهای بانکی ارتقا یابد، ادامه داد: ایران میتواند سهم خودش را در ساختن بندر گوادر پاکستان ادا کند، چرا که صنایع فولاد، سیمان و ساختمان در ایران بسیار قوی هستند و زمینه برای استفاده از این ظرفیتها در جهت ایجاد بندر مذکور، وجود دارد.
توکلی زاده بیان کرد: کارخانه سیمانی در نزدیکی مرز پاکستان مستقر است که این واحد نزدیکترین مرکز تولید سیمان به بندر گوادر محسوب میشود، در واقع این کارخانه حتی نزدیکتر از کارخانههای سیمان پاکستان به این بندر است، چرا که کارخانههای سیمان این کشور اغلب در شمال و جنوب مستقر هستند و لذا استفاده از کارخانه سیمان ایرانی از یکسو هزینه حمل و نقل را کاهش میدهد و از سوی دیگر کیفیت محصولات این کارخانه بسیار بالا خواهد بود.
او تصریح کرد: متاسفانه گاهی تعرفههای گمرکی بسیار بالا است که این مسئله سبب دور زدن قانون و مقررات خواهد شد؛ لذا اگر دو کشور به توافق برسند و به نوعی در تعرفهها تخفیف قائل شوند از بروز تخلفات جلوگیری میشود. همچنین کاهش تعرفهها نیز سبب افزایش درآمد دولتها خواهد شد.
ضرورت تغییر سیستم تجارت غیرقانونی به تجارت قانونی در سایه حمایت دولتهادر ادامه محمد عاطف خان، رییس هیات مدیره گروه «نیوویژن» و مسئول هماهنگی در کمیته دایمی اتاق بازرگانی لاهور در شهر بندری گوادر گفت: کشور پاکستان دارای جمعیت بسیاری است و علاقه بسیاری برای واردات خرما دارد، در واقع این محصول متقاضی بسیاری دارد. از سوی دیگر پاکستان یک تولید کننده قوی در حوزه مرکبات به ویژه پرتقال میباشد و بخش خصوصی، به صادرات این محصول تمایل زیادی دارد.
او اشاره به افزایش قاچاق پوشاک کرد و افزود: متاسفانه دلیل واردات غیرقانونی پوشاک به ایران به تحریمها و محدودیتهای تجاری در عرصه بین المللی باز میگردد. با توجه به اینکه در آینده نزدیک یک راهکار بانکی میان پاکستان و چین برقرار خواهد شد، میتوان از این مسیر برای افزایش مراودات تجاری با ایران نیز استفاده کرد که این مسئله میتواند تسهیل کننده مشکلات بانکی، انتقال ارز و ... باشد.
مسئول هماهنگی در کمیته دائمی اتاق بازرگانی لاهور تعاملات بین دو کشور پاکستان و ایران را به دلیل اشتراکات فرهنگی و سابقه مراودات تجاری ارزشمند توصیف کرد و ادامه داد: پاکستان بر این مسئله واقف است که ایران صنایع بسیار قوی دارد و ظرفیت استفاده از توانمندیهای این کشور در بخش عمرانی و خدمات فنی و مهندسی برای ساخت بندر گوادر وجود دارد. امید داریم تعامل حقوقی و قانونی میان پاکستان و ایران تسهیل شود و دولتها نیز باید در این زمینه بستر را مهیا کنند، چرا که فرآیندهای کار اداری و امور گمرکی باید با تایید دولتها و به صورت قانونی تعریف شوند و تعاملات میان دو کشور افزایش یابد.
عاطف خان با اشاره به ظرفیتهای بالای بازار ایران بیان کرد: در حال حاضر حجم قابل توجهی از مراودات میان پاکستان و ایران صورت میگیرد، اما رشد این تعاملات تجاری در گرو تلاش برای حذف تجارت غیرقانونی است که فرآیندی زمانبر و مبتنی بر تلاش طرفین خواهد بود و لذا برای مشاهده نتیجه بهتر، باید تلاش و همت بیشتری پیشه کنیم.
او تصریح کرد:
تردد بدون نیاز به ویزا از جمله اقداماتی است که در دست پیگیری میباشد تا بتوان تردد تجار را در منطقه مرزی تفتان تسهیل کرد. به دلیل تعدد بالای مراودات محصولات تجاری میان دو کشور و همچنین انتقالات غیرقانونی در مرز تفتان، پیش بینی میشود که بحث واردات و صادرات صنایع به کریدور دیگری انتقال پیدا کند و لذا محدودیتهای فعلی نیز مرتفع خواهد شد. امیدواریم با مساعدت وزارت امور خارجه دو کشور موانع مراودات تجاری بین دو کشور مرتفع شود.
انتهای پیام//ف. ح