سواد آموزی گامی بدون توقف

معاون سوادآموزی استان زنجان گفت: سوادآموزی فرصتی دوباره در اختیار کسانی قرار داده که به دلیل شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی فرصت آموختن را از دست داده اند.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، فتحی معاون سوادآموزی استان زنجان صبح امروز دوشنبه در جمع آموزشیاران  زنجان گفت: برخی از افراد جامعه به دلیل شرایط اجتماعی اقتصادی و فرهنگی و برخی از موانع فرصت آموختن را از دست داده‌اند، بنابراین معتقدیم که در سوادآموزی فرصت  دوباره ای در اختیار این قشر قرار می‌گیرد تا همگان بتوانند با یک عدالت آموزشی از یک فرصت برابر در بحث آموزش بهره‌مند شوند.

او با اشاره به اینکه رسالت سوادآموزی آموزش بزرگسالان است، افزود: با شیوع ویروس کرونا نیاز به یادگیری شدت بیشتری گرفت و جامعه به این نتیجه رسید که باسواد کردن افراد بی‌سواد بیش از هر زمان دیگری مورد نیاز است.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان ادامه داد: اکنون که این آسیب اجتماعی خودش را بیشتر نشان داده، به ویژه در خانواده‌هایی که دانش آموزان ابتدایی دارند نیاز است که با همکاری یکدیگر در راستای سواد آموزی گام برداریم.
 
او افزود: کرونا فرصتی دوباره برای پرداختن به موضوع سواد آموزی مهیا کرد و اکنون اهمیت سوادآموزی بیش از پیش در جامعه نمایان شده است. 

فتحی با تاکید بر اینکه با شیوع ویروس کرونا کلاس‌های سوادآموزی نیز تحت تاثیر قرار گرفت، گفت: اسفندماه پارسال با برنامه‌ریزی‌های مداوم تصمیم بر این شد که سواد آموزی نباید متوقف شود، بنابراین اولین گام استان زنجان در این راستا اعلام شعار "سوادآموزی گامی بدون توقف" بود که در این زمینه برنامه‌های مدونی تدوین شد.

او ادامه داد: با توجه به زیست‌بوم جدید در راستای تعطیل نکردن کلاس‌ها برنامه ریزی شد و در اولین گام نیز آگاهی‌بخشی در دستور کار قرار گرفت و از آموزش دهندگان در سراسر استان زنجان خواسته شد که همواره سلامت سواد آموزان را به آن‌ها تاکید کنند، بر همین اساس در دورترین روستا‌ها آموزش دهندگان ما حضور پیدا می‌کردند و حفاظت بهداشتی و فردی را به سوادآموزان که همانا پدران و مادران دانش آموزان بودند آموزش می‌دادند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: در مرحله بعد آموزش دهندگان از طریق تلفن در راستای یادگیری سواد آموزان قدم‌های موثری برداشته‌اند و همواره به آن‌ها گوشزد می‌کردند که سوادآموزی تعطیل شدنی نیست.

فتحی به شناسایی پشتیبان‌های خانگی اشاره کرد و گفت: دانش‌آموزان خانواده‌ها را به عنوان پشتیبان مشخص کردیم و سپس آموزش دهندگان هر هفته به عنوان یک راهبر دلسوز محتوا‌های آماده شده را به دست سوادآموزان می‌رساند و این چنین پیگیری یادگیری ادامه داشت.

او گفت: در اولین روزهای شیوع ویروس کرونا ۶۰ قسمت فیلم آموزشی دوره‌های سوادآموزی با عنوان "نون و قلم" در پورتال اداره کل آموزش و پرورش بارگذاری و در دسترس سوادآموزان قرار گرفت و همین طور در برخی از مناطق محروم استان زنجان که امکان دسترسی به اینترنت وجود نداشت توانستیم ۷۵۰ حلقه دی وی دی در کنار بسته‌های آموزشی دیگر به دست سوادآموزان برسانیم، لذا تا پایان فروردین ۴ هزار و ۷۶۳ دقیقه فیلم توسط آموزش دهندگان در مناطق مختلف به صورت خودجوش تهیه شد و هزار و۳۳۸ دقیقه محتوای دیداری و همچنین ۲ هزار و ۱۳۲  نمونه سوال نیز آماده شد تا در مرحله اول با مشکلی مواجه نشویم.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان به کمک‌های خیرین در حوزه سوادآموزی اشاره کرد و گفت: با رایزنی‌های انجام شده بیش از ۹ میلیون تومان وسایل بهداشتی از قبیل ماسک و دستکش به همت خیرین   تهیه شده و در اختیار سوادآموزان قرار گرفت تا بتوانند با خیال راحت در آزمون‌ها شرکت کنند.

فتحی با اشاره به سند تحول آموزش و پرورش، گفت: با توجه به این سند در راستای مواجهه اقتضایی با کرونا کارگروه تدوین محتوای آموزشی در مرکز استان زنجان راه اندازی شد و متناسب با آن، کارگروه‌های مختلف در مناطق فعال شدند و درهمین راستا در دوره انتقال برای درس فارسی ۳۲۵ دقیقه محتوا، دروس علوم اجتماعی نیز ۳۱۰ دقیقه، درس فرهنگ اسلامی ۲۱۰ دقیقه، درس ریاضی ۵۰۰ دقیقه و برای درس علوم اجتماعی ۱۹۰ دقیقه و در کل هزار و ۵۶۵ دقیقه فیلم آموزشی به صورت محتوا تولید و برای دوره انتقال با رعایت تمام نکات آموزشی و شیوه نامه‌های سازمان در اختیار سواد آموزان قرار گرفت.

او ادامه داد: ۱۱۶ صفحه درسنامه فارسی، ۶۹ صفحه نمونه سوال فارسی، ۷۳ صفحه درس علوم اجتماعی با ۲۹ صفحه نمونه سوال مربوط به آن، ۶۸ صفحه فرهنگ اسلامی، ۷۱ صفحه درسنامه ریاضی و همچنین ۸۱ صفحه درسنامه علوم اجتماعی آماده شده است.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان افزود: علاوه بر بازنشر محتوای تولید شده برای دوره سوادآموزی با عنوان نون و قلم، درسنامه‌های دوره سوادآموزی نیز در قالب ۱۰۱ صفحه درسنامه سواد آموزی ۱، ۱۰۰ صفحه درسنامه سواد آموزی دو نیز به همراه ۵۱ صفحه نمونه سوالات آماده شد که در مجموع ۸۶۰ صفحه درسنامه مربوط به دوره انتقال و ۳۰۰ صفحه درسنامه سواد آموزی تولید و جهت بهره مدی سوادآموزان آماده شد.

فتحی گفت: سوادآموزی با برگزاری دوره‌های تحکیم از بازگشت فرد به دوره بی سوادی جلوگیری می‌کند.


انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.