شنبه زاده مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ؛گفت: هنر چیت بافی در استان ایلام دارای سابقه طولانی است و اولین نشانههای آن را میتوان در کاوشهای تپه علی کش مربوط به تقریباً ۸ هزار سال قبل از میلاد مشاهده کرد.
او ادامه داد: انتظار ما این است که استان ایلام بتواند یکی از مراکز تولید چیت باشد، زیرا هم مواد اولیه فراوانی در این استان وجود دارد و هم اینکه این هنر در بین مردم استان به ویژه زنانی که در حوزه روستا و عشایر فعالیت میکنند رواج پیدا کرده است.
شنبه زاده مطرح کرد: هم اکنون حدود ۱۵ کارگاه فعال در حوزه چیت بافی در سطح استان فعالیت میکنند.
او اظهار کرد: به منظور حمایت از علاقهمندان به این رشته، افرادی که طرح داشته باشند و بتوانند کارگاه ایجاد کنند و یا به صورت خانگی فعالیت کنند ، از تسهیلات ارزان قیمت برخوردار خواهند شد ضمن اینکه از طریق صندوق بیمه روستا و عشایر، مشکل بیمه این افراد نیز تا حدودی حل شده و حتی افرادی که در سطح شهرهای استان نیز در حوزه صنایع دستی به ویژه چیت بافی فعالیت میکنند، میتوانند از ظرفیت صندوق استفاده کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام بیان کرد: امروزه کاربرد چیت در شهرها افزایش پیدا کرده و از چیتها در مکانهای مختلف حتی در آپارتمانها، رستورانها و سفره خانههای سنتی استفاده میشود.
مطرح کرد: به منظور آموزش علاقهمندان نیز کلاسهای آموزشی به صورت فصلی در این زمینه برگزار میشود.
انتهای پیام/ ن