نویسنده کتاب «آشنایی با بهزیستی ذهنی و کفایت اجتماعی نوجوانان» گفت: برخورداری از بهزیستی ذهنی در دوره نوجوانی بسیار مهم و حائز اهمیت است.

دکتر شقایق درویشی، روانشناس و عضو انجمن روانشناسی امریکا در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مقطع سنی نوجوانی، گفت: نوجوانان به علت ساختار فکری خاص، یکی از بحرانی‌ترین مراحل زندگی را می‌گذرانند. برخی از روانشناسان معتقدند اگر نوجوان این دوره را بدون مشکل سپری کند، به بزرگسال سالمی تبدیل خواهد شد و نقش خود را در جامعه خوب ایفا خواهد کرد. اگر در این گذر دشواری‌هایی به وجود آید، بهداشت روانی نوجوان از مسیر اصلی منحرف و به بیراهه کشیده می‌شود.

وی گفت: نوجوانان به عنوان یکی از اصلی‌ترین سرمایه‌های انسانی جامعه محسوب شده و برخورداری از بهزیستی ذهنی در دوره نوجوانی بسیار مهم و حائز اهمیت است. تاکنون در این زمینه مطالعات گوناگونی انجام پذیرفته است که نشان دهنده اثرات مثبت برخورداری از بهزیستی ذهنی بر مسائل فردی، اجتماعی، روابط بین فردی و عوامل شناختی همچون چگونگی قضاوت و داوری افراد از تجارب و رویدادهای زندگی است.


بیشتر بخوانید


این روانشناس و عضو انجمن روانشناسی امریکا در ادامه اظهار کرد: مطالعه ویژگی‌های شخصیتی، رفتاری و عملکردی آنان در زمینه‌های مختلف از جمله در مسائل آموزشی و تربیتی و تلاش برای شناسایی و تشخیص عوامل مؤثر و مهم برای بهبود و اصلاح رفتار آنان، از ضرورت تحقیقات علوم انسانی از جمله روانشناسی می‌باشد.

نویسنده کتاب آشنایی با بهزیستی ذهنی و کفایت اجتماعی نوجوانان گفت: به طور کلی ارائه خدمات به دانش‌آموزان با توانمندی‌ها و انگیزه‌های متفاوت برای یادگیری به عنوان یکی از چالش‌های مهم و اساسی برای مدارس در قرن 21 است. شواهد نشان می‌دهند که متاسفانه بسیاری از دانش‌آموزان همانگونه كه از مقطع ابتدایی به متوسطه پیشرفت می‌كنند، فاقد كفایت اجتماعی لازم هستند و این فقدان كفایت به طور منفی بر سلامت، رفتار و عملكرد تحصیلی آنان تاثیرگذار است.

وی با اشاره به انتشار کتاب خود با عنوان «آشنایی با بهزیستی ذهنی و کفایت اجتماعی نوجوانان» در انتشارات اعتدال گفت: در این کتاب به بررسی رابطه کفایت اجتماعی و تحول مثبت در نوجوانان با بهزیستی ذهنی آن ها پرداخته می شود.

وی بیان کرد: نوجوانان به علت ساختار فکری خاص، یکی از بحرانی ترین مراحل زندگی خود را می گذرانند. برخی از روانشناسان معتقدند اگر نوجوان این دوره را بدون مشکل سپری کند، به بزرگسال سالمی تبدیل شده و نقش خود را خوب ایفا خواهد کرد، اما اگر در این گذر، دشواری هایی به وجود بیاید، بهداشت روانی نوجوان از مسیر اصلی منحرف و به بیراهه کشیده می شود.

درویشی در پایان اضافه کرد: نظر به اینکه تاکنون در زمینه بهزیستی ذهنی نوجوانان و عوامل مرتبط با آن تحقیقات بسیاری انجام شده و تاثیر این عامل بر پیشرفت تحصیلی نوجوانان مورد بررسی قرار گرفته است، اما همچنان نیاز به انجام تحقیقات بیشتر به منظور تبیین بهزیستی ذهنی بر اساس کفایت اجتماعی و تحول مثبت نوجوانی وجود دارد که در این کتاب به بررسی جوانب مختلف این موضوعات پرداختم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار