مدیر عامل آب منطقه‌ای فارس گفت: طرح انتقال پساب تصفیه خانه شیراز به سروستان ۵۱ درصد پیشرفت دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس در بازدید نایب رییس مجلس شورای اسلامی از پروژه انتقال پساب تصفیه شده شیراز به دشت سروستان با بیان اینکه هم اینک طرح انتقال پساب تصفیه خانه شیراز به دشت سروستان با ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجراست، گفت: با پایان یافتن این طرح سالانه ۸۱ میلیون متر مکعب آب و پساب تصفیه شده برای استفاده کشاورزی و صنعت به دشت سروستان منتقل خواهد شد.

حمید رضا دهقانی این طرح را یکی از پروژه‌های زیربنایی توسعه آب و خاک در فارس ارزیابی کرد و اظهار داشت: شرکت آب منطقه‌ای فارس از سال ۷۰ مطالعات آن را انجام داد و سپس عملیات اجرایی آن آغاز شد.

او افزود: این خط انتقال حدود ۶۳ کیلومتر طول دارد که تاکنون بخشی از آن ساخته شده است و منتظر تامین اعتبار لازم هستیم تا آن را به پایان برسانیم.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس، پس از به انجام رسیدن این طرح، سالانه حدود ۸۱ میلیون مترمکعب آب از تصفیه خانه سلطان‌آباد شیراز به دشت سروستان انتقال می‌یابد.

دهقانی اظهار کرد: در قالب این طرح، منابع آب سطحی دشت شیراز حاصل از رودخانه خشک، توسط بند انحرافی و منابع آب زیرزمینی با احداث زهکش‌های زیرزمینی و پساب تصفیه شده فاضلاب شیراز توسط کانال، خطوط لوله و ایستگاه پمپاژ به جنوب شیراز و دشت سروستان منتقل خواهد شد.

او بیان کرد: در پی توسعه روزافزون شهر شیراز، عوامل متعددی موجب شده که سطح آب زیرزمینی در قسمت وسیعی از محدوده این کلانشهر بالا آمده و به تبع آن مشکلاتی را برای شهروندان به وجود آورد، از سوی دیگر برداشت بی رویه از منابع دشت سروستان مسائل مخاطره آمیز و نگران کننده‌ای را برای این دشت ایجاد کرده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای فارس گفت: آب زیر زمینی و سطحی دشت شیراز و همچنین پساب تصفیه شده فاضلاب این شهر می‌تواند به عنوان یک منبع مطمئن به دشت سروستان و قسمتی از اراضی جنوب شیراز انتقال یابد.

او بیان کرد: صنعت، گردشگری و اراضی جنوب شرقی شیراز و همچنین اراضی کشاورزی سروستان و حوزه زیست محیطی از جمله بخش‌هایی هستند که از انتقال این آب بهره‌مند خواهند شد.

دهقانی ادامه داد: کاهش آب زیرزمینی جنوب شرقی شیراز، حذف ماندآب‌ها و احیای اراضی کشاورزی و شهری جنوب شیراز، آبرسانی به اراضی کشاورزی سروستان و شرق شیراز و تامین آب مورد نیاز بخش صنعت شیراز و سروستان از مزایای این طرح است.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی اصغر کریمی
۱۰:۳۲ ۰۴ فروردين ۱۴۰۳
باسلام
این طرح 33 سال است که شروع شده و هنوز به نتیجه نرسیده است. چرا ؟ چون منافع بسیاری برای مردم دارد. !!!!! امید است مسئولان آب و کشاورزی استان و صنعت استان از خواب غفلت بیدار شوند. ان شاءالله
آخرین اخبار