به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت : طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» به منظور ارتقای سواد سلامت خانوادهها برای تغییر شیوه و اصلاح زندگی در سیستان و بلوچستان از تابستان امسال درحال اجراست.
او ادامه داد: هدف اصلی از اجرای این برنامه که از تیر در سیستان و بلوچستان اجرایی شده جامعه محور کردن نظام سلامت است که در قالب آن محتواهای آموزشی در حوزه بهداشت و پیشگیری از بیماریها بویژه بیماریهای غیرواگیر، کنترل عوامل خطر این بیماریها، پیشگیری از حوادث و سوانح، درمان و توانبخشی به سفیران یا داوطلبان سلامت ارائه میشود تا این آموزشها در درون خانوادهها نهادینه شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در اجرای این طرح هر خانوار یک فرد را به عنوان سفیر سلامت در سه سطح پیشگیری، درمان و کمکهای اولیه و بازتوانی به منظور حضور در کلاسهای آموزشی معرفی و هر رابط سلامت ۲۰ سفیر سلامت را سرپرستی میکند.
او با اشاره به انجام اقدامات و مراقبتهای اولیه بهداشتی توسط سفیران سلامت گفت: در جریان این طرح سفرای سلامت با اصول بهبود کیفیت زندگی، نحوه پیشگیری از بیماریهای واگیر و تغذیه سالم و مواردی از قبیل درمان اولیه سوانح و سوختگی آشنا میشوند و قبل از اینکه کادر بهداشتی و حرفهای مانند پرستاران و بهیاران بر سر بالین بیماران برسند میتواند درمانهای اولیه را انجام دهند.
طباطبایی افزود: داوطلبان و سفیران سلامت از ظرفیت بسیار خوب و ارزشمند در اجرای طرح شهید سلیمانی هستند به طوری که در راستای طرح مدیریت و کنترل کرونا به شیوه محله محور، مداخلاتی در خانوادهها با استفاده از ظرفیت این سفیران آموزشهای ایزولاسیون و قرنطینه معکوس به خانوادهها ارائه میشود.
او ادامه داد: ارزیابی نیازهای اجتماعی خانوادهها توسط داوطلبان سلامت با هدف شناسایی خانوادههای نیازمند به بسته حمایتی، یکی از اقداماتی است که در پنج مرکز خدمات جامع سلامت شهر زاهدان اجرایی شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر حفظ و ارتقای خدمات ضروری سلامت تاکید کرد و گفت: یکی از اهداف اصلی طرح شهید سلیمانی ارتقای کمی و کیفی خدمات روتین سلامت است و همکاران در اجرای این طرح بر حفظ و ارتقای خدمات ضروری دقت لازم را داشته باشند.
انتهای پیام/گ