به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، علیرضا شناسایی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد گفت: آش جوش پره و نان تفتون علاوه بر استفاده به عنوان تغذیه از منظر اقتصادی هم در اقتصاد گناباد نقش مهمی دارد و در بسیاری از
اقامتگاههای بومگردی و رستورانها به عنوان یکی از غذاها و نانهای پرطرفدار بین غذاهای محلی این شهرستان محسوب میشود.
او افزود: آش جوش پره گناباد بعد از کسب رتبه نخست در بین
غذاهای محلی کشور در سال گذشته، بیشتر در بین گردشگران و مردم معرفی و در برخی نقاط کشور و استان خراسان رضوی عرضه میشود.
بیشتر بخوانید
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد ادامه داد: ۱۲ آیین گناباد نظیر غذاها و بازیهای بومی و محلی تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و پرونده ۲۵ آیین سنتی دیگر تدوین و برای ثبت ارسال شده است.
او تصریح کرد: ۲۲ پرونده آثار تاریخی شهرستان گناباد هم برای ثبت در فهرست آثار ملی ارسال شده است.
شناسایی بیان کرد: همچنین ۱۲ درخت قدیمی کهنسال گناباد هم واجد شرایط ثبت در فهرست آثار میراث طبیعی کشور هستند که برای طی مراحل ثبت به متولیان ذیربط ارسال و فهرست این درختان به دهیاران و شهرداران شهرستان اعلام شده است.
او تصریح کرد: از مهمترین این درختان می توان به چنارهای قدیمی شهر کاخک و خورک این بخش، درختان توت پیرعلی و سادات و درخت چنار قنات جهانی قصبه و درختان قدیمی روستاهای روچی، سنو، شیراز آباد و فودنجان اشاره کرد.
آش جوش پره یا آش جوشواره آشی است که در خراسان و به ویژه در شهرهای گناباد، فردوس، سبزوار و قاین تهیه میشود و بیشتر به آش گنابادی شناخته میشود. بیهقی نیز در کتاب خود تاریخ بیهقی از این غذا نام برده است.
انتهای پیام// م.ب