Google Play Services برنامه‌ای است که ارتباط تنگاتنگی با سیستم‌عامل اندروید دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،اگر مدت زیادی با سیستم‌عامل اندروید سر و کار داشته باشید، احتمالاً با مواقعی مواجه شده‌اید که به نظر می‌رسد بعضی مشکلات در اندروید، از چیزی به نام Google Play Services ناشی می‌شوند. اما خدمات Google Play چیست، به چه کار می‌آید و چرا وجود آن روی اندروید ضروری است؟ در این مقاله به توضیح کامل در مورد Google Play Services می‌پردازیم.

Google Play Services چیست؟

Google Play Services را نمی‌توان به آن معنایی که اکثر مردم اپلیکیشن‌ها را می‌شناسن، یک اپلیکیشن معمولی نامید. وقتی تلاش کنید این برنامه را باز کنید، هیچ اتفاق قابل رؤیتی رخ نمی‌دهد. این برنامه به صورت پیش‌فرض روی دستگاه‌های اندرویدی نصب شده‌است که در پس‌زمینه اجرا شده و به صورت منظم به‌روزرسانی‌هایی را دریافت می‌کند و اکثر مجوز‌هایی که درخواست می‌کند، مؤثر و ضروری هستند.
نیاز به دسترسی‌هایی مثل دسترسی و کنترل پیام‌های کوتاه، دسترسی به وقایع ثبت شده توسط سیستم‌عامل، دسترسی به تمام اطلاعات دریافتی از اپلیکیشن‌های گوگل و مواردی بیشتر از این‌ها، در Google Play Services وجود دارند. دلیل نیاز به این همه مجوز هم این است که Google Play Services مثل یک هاب برای اتصال اپلیکیشن‌های مختلف به سرویس‌های امن ارائه‌شده توسط گوگل عمل می‌کند.

به طور مختصر می‌شود گفت Google Play Services برنامه‌ای است که ارتباط تنگاتنگی به خودِ سیستم‌عامل اندروید دارد. این برنامه مجموعه‌ای از API‌ها (عناصری که به برنامه‌نویسان کمک کرده و ارتباط ساده بین اپلیکیشن‌های مختلف را ممکن می‌کنند) است که کمک می‌کنند برنامه‌های کمتری برای اجرا به به‌روزرسانی‌های خاص اندروید وابستگی داشته باشند.

این API‌ها شامل Google Maps API برای دسترسی برنامه‌های مختلف به Google Maps بدون نیاز به ترک اپلیکیشن، Location API برای اجرای عملکرد‌های خودکار در مواقع ورود یا خروج از یک محدوده‌ی جغرافیایی خاص، Google Drive API به منظور اشتراک و ذخیره‌ی فایل‌های برنامه‌های مختلف در Google Drive و چند API کاربردی دیگر می‌شود. سرویس‌هایی مثل Google Wallet و Google Play Protect و Google Play Game Services هم به عنوان زیرمجموعه‌های دیگر Google Play Services جنبه‌های مختلف تجربه‌ی کاربر در استفاده از اندروید را بهبود می‌بخشند.


بیشتر بخوانید


Google Play Services در اندروید چه می‌کند؟

در واقع، Google Play Services انقلابی کوچک در گوشی‌های هوشمند به پا کرده است. می‌توانیم از Google Maps به عنوان مثال استفاده کنیم: پیش از وجود Google Play Services، این برنامه به همراه به‌روزرسانی‌های اندروید، به‌روز می‌شد. همه‌ی ما می‌دانیم که ارائه‌ی به‌روزرسانی‌های سیستم‌عامل توسط تولیدکنندگان مختلف چقدر کند و با وقفه انجام می‌شود. امروزه، دیگر نیاز نیست برای به‌روز شدن Google Maps اینقدر صبر کنیم: این کار حالا از طریق Google Play Services انجام می‌شود؛ بنابراین Google Play Services به گوشی هوشمند اجازه می‌دهد بدون نیاز به ارتقاء به آخرین نسخه از اندروید، از به‌روز شدن اپلیکیشن‌های مختلف بهره ببرد. البته این مسأله مربوط به تمامی اپلیکیشن‌ها نمی‌شود و بیشتر در مورد برنامه‌های اصلی گوگل مثل Gmail و Google+ و Google Play صدق می‌کند. علاوه بر این‌ها، سایر اپلیکیشن‌هایی هم که از خدمات گوگل استفاده می‌کنند و تعدادشان هم کم نیست، از این قابلیت سود می‌برند.

در نهایت، معنی این قابلیت این است که هر نسخه‌ای از اندروید، که بالاتر از اندروید ۲.۲ باشد، می‌تواند از اپلیکیشن‌های جدید و ویژگی‌های آن‌ها، مستقل از به‌روزرسانی سیستم‌عامل استفاده کند. با این کار حداکثر تعداد کاربرات می‌توانند از نسخه‌های مختلف اندروید لذت ببرند.

این تغییر در سیستم‌عامل، از زمان عرضه‌ی اندروید ۴.۳ اتفاق افتاد و از همان زمان تا کنون با هر به‌روزرسانی، به رشد خود ادامه داده است، به خصوص در زمان معرفی نسخه‌های Lollipop و Marshmallow. امروز که اندروید ۹.۰ یا Pie به طور گسترده عرضه شده است، Google Play Services یکی از اجزاء جدانشدنی و ضروری اکوسیستم اندروید به حساب می‌آید.

آیا می‌توانیم آن را غیرفعال کنیم؟

درحالی که غیرفعال کردن Google Play Services در گذشته ممکن بود، حالا دیگر غیرفعال کردن آن کار مناسبی به نظر نمی‌رسد، زیرا تمام اپلیکیشن‌های گوگل برای اجرای بدون نقص، به آن نیاز خواهند داشت. به هر حال، می‌توانید آن را مثل بسیاری از برنامه‌های دیگر روی گوشی‌های اندرویدی، غیرفعال (و نه حذف کامل) کنید، یا با روت کردن دستگاه، آن را به طور کامل حذف کنید و حتی در نهایت، امکان استفاده از گوشی هوشمند کاملاً خالی از برنامه‌ها و سرویس‌های گوگل با استفاده از رام‌های سفارشی مثل LineageOS نیز وجود دارد.

چرا Google Play Services اینقدر باتری مصرف می‌کند؟

Google Play Services معمولاً مقدار کمی از باتری در حد چند درصد را مصرف می‌کند، اما در بعضی مواقع، کاربران با بلعیدن بخش زیادی از باتری توسط گوگل به‌خصوص پس از به‌روزرسانی‌های سیستم‌عامل اندروید مواجه می‌شوند. یکی از دلایل شایع این اتفاق، ناسازگاری بین نسخه‌ی اندروید و نسخه‌ی Google Play Services است.

سریع‌ترین راه‌حل‌ها در این مواقع گزینه‌های زیر هستند:

- حذف به‌روزرسانی‌های برنامه (از قسمت Setting > Applications > All > Google Play Services > Uninstall updates). شاید ابتدا نیاز به رفتن به Settings < Security < Device Administrators و غیرفعال کردن Android Device Manager هم داشته باشید.

- غیرفعال کردن هم‌گام‌سازی داده‌های گوگل از قسمت Settings > Accounts. از این قسمت دکمه‌ی منو را انتخاب کرده و گزینه‌ی Auto-sync را غیرفعال کنید.

برای راه‌حل‌های بیشتر به منظور رفع مشکل مصرف زیاد باتری می‌توانید مقاله‌ی ده راهکار عملی برای ارتقای میزان شارژدهی باتری گوشی‌های هوشمند را مطالعه کنید.

نتیجه‌گیری: آیا ما به Google Play Services نیاز داریم؟

بله، زیرا برنامه یا API  هرچه که آن را صدا کنید  برای عملکرد درست و سریع یک دستگاه اندرویدی بسیار مفید است. اگرچه این برنامه هیچ رابط کاربری ندارد، کاملاً واضح است که Google Play Services می‌تواند تجربه‌ی کاربری استفاده از اندروید را بهبود بخشد.

ضمناً، این برنامه به عملکرد‌هایی مثل جستجوی آفلاین سرعت بخشیده و می‌تواند دسترسی به نقشه و موقعیت را برای برنامه‌های مختلف فراهم کند. حتی تجربه‌ی بازی کردن نیز به خاطر توانایی نگه داشتن میزان پیشرفت و دستاورد‌های یک بازی در صورتی که با یک حساب کاربری، روی چند دستگاه مختلف به بازی می‌پردازید، لذت‌بخش‌تر خواهد شد.

منبع:شهر سخت افزار

انتهای پیام/

برچسب ها: گوگل ، اندروید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار