به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدحسن متولی زاده مدیرعامل شرکت توانیر در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر با اشاره به افزایش بیسابقه مصرف برق در کشور نسبت به سال گذشته اظهار کرد: صنعت برق افتخارات زیادی کسب کرده و پوشش صددرصدی برق در ایران، یکی از نقاط قوت است . شاخصهای صنعت برق ایران نسبت به کشورهای پیشرفته دنیا قابل ارائه است.
او افزود: نکتهای که در کشور ما کمتر به آن توجه شده، بهره وری انرژی است، این مسئله باعث میشود که در برخی از ایام سال مصرف برق و فشار روی نیروگاهها افزایش یابد و برای سوخت نیروگاهها محدودیت ایجاد میشود لذا در این ایام از نظر شبکه برق التهابی وجود ندارد و مشکل، عموما از نظر تامین سوخت نیروگاههاست.
متولی زاده تصریح کرد: ما در تابستان بیش از ۶۰ هزار مگاوات برق مردم و نیاز کشور را تامین کردیم، اما در این ایام اوج مصرف ما در حد ۴۰ هزار مگاوات است یعنی اختلاف قابل ملاحظهای دارد هر چند از نظر تاسیسات و شبکه هیچ محدودیتی وجود ندارد، اما به دلیل افزایش مصرف سوخت گاز خانگی و تجاری که در حال حاضر حدود ۷۰ درصد از مصرف گاز طبیعی کشور، صرف امور تجاری و خانگی میشود، به همین دلیل گاز نیروگاهها محدود شده و ما مجبور شدیم سوخت مایع مصرف کنیم.
او تصریح کرد: از ابتدای سال تا این لحظه، مصرف انرژی برق در کشور ۴.۵ درصد رشد داشته است. در این بخش، صنایع بزرگ که تولید اصلی کشور را بر دوش دارند، نسبت به مدت مشابه، ۱۵ درصد افزایش مصرف دارند و این یعنی مصرف انرژی در کشور اگر افزایش یافته، بیشتر صرف افزایش تولید شده است.
متولی زاده افزود: این روند که در بعضی ایام سال به دلیل گرما یا سرمای شدید، مصرف برق و انرژی افزایش مییابد در تمام کشورهای دنیا رخ میدهد و لذا برنامههای متناسب هم تدوین و اعلام میشود.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه برای پیشگیری از قطعی برق اولین کاری که کردیم، تعدیل روشنایی معابر بود، اظهار کرد: این کار، اقدام نمادینی بود و ضمن اینکه کاهش مصرف انرژی دارد. این کار باعث شده که حدود یک و نیم میلیون لیتر مصرف سوخت در نیروگاهها کاهش یابد.
وی ادامه داد: همچنین درباره ادارات نیز بخشنامه شد که مصرفشان را کنترل کنند و بعد از ساعات اداری، تاسیسات و روشناییشان خاموش شود. قطعا همکاری مردم میتواند به عنوان عامل اصلی و اثرگذار باشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: ما در تابستان امسال و سال گذشته، با همکاری مردم توانستیم از این شرایط عبور کنیم و فصل گرم سال بدون خاموشی پشت سر گذاشته شود.
مدیر عامل توانیر در پاسخ به این سوال که مردم در زمینه صرفه جویی باید چه کنند، گفت: اگر مردم یک درجه دمای محیط منزلشان را کاهش دهند و یک لامپ را خاموش کنند، میتوانند بدون اینکه سطح رفاهشان را تغییر دهند، ۱۰ درصد صرفه جویی کنند و این ۱۰ درصد صرفه جویی یعنی ۷۰ میلیون متر مکعب سوخت که سوخت نیروگاهها را تامین میکند و ما دیگر سوخت گازوئیل و مازوت مصرف نخواهیم کرد.
در ادامه این برنامه، جولایی مدیر دیسپاچینگ شرکت ملی گاز، اظهار کرد: مطابق آمار ما نسبت به سال گذشته، ۳۰ درصد افزایش مصرف گاز داریم که رقم بالایی است.
وی افزود: بیشترین فشار را ما در استانهای شمالی، شمال شرق و شمال غرب داریم و تهران هم سهم عمدهای در این مصرف دارد. ادامه این روند مصرف ، میتواند شبکه انرژی کشور را تهدید کند.
جولایی تصریح کرد: خوشبختانه تا الان و در سه هفته اخیر که اوج مصرف را داشتیم، در شهر یا روستایی کاهش یا قطع گاز نداشتیم.
او ادامه داد: اگر مردم یک درجه از دمای منزلشان کاهش بدهند، معادل یک فاز پارس جنوبی در مصرف گاز صرفه جویی خواهد شد.
جولایی تصریح کرد: اولویت ما بخش خانگی و تجاری است و به ناچار اگر احساس کنیم که این خط تهدید میشود، مجبوریم عرضه سوخت به صنایع را محدود کنیم که این کار در بخشهای اقتصادی کشور تاثیر گذار خواهد بود.
وی در خصوص علت کمبود سوخت در نیروگاهها نیز گفت: با توجه به افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، محدودیتهایی در نیروگاهها اعمال شده و مجبور شده اند از سوخت مایع استفاده کنند.
وی افزود: شبکه انرژی کشور به شدت تحت فشار است و این فشار میطلبد که مردم همکاری کنند تا نه در بخش گاز نه در برق قطعی داشته باشیم.
جولایی گفت: ما در کلانشهرها مازوت استفاده نمیکنیم و سعیمان بر این است که سوخت گاز را به نیروگاههایی بفرستیم که سیکل ترکیبی باشند و ظرفیت و راندمان بیشتری داشه باشند که بتوانند تولید برق را بیشتر انجام دهند و در نقاطی که در نزدیکی کلانشهرها هستند، ما بتوانیم گاز یا نفتگاز که آلودگی کمتری دارد را استفاده کنیم.
انتهای پیام/