به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، آیتالله احمدی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به شیوع ویروس کرونا و آسیبهای ناشی از آن بر بخش خصوصی اظهار داشت: بخش خصوصی از دولت درخواست دارد تا معافیت سهم ۲۳ درصدی کارفرمایان در لیست سازمان بیمه تامین اجتماعی لحاظ شود.
او افزود: معافیت سهم ۲۳ درصدی کارفرمایان در لیست سازمان بیمه تامین اجتماعی از اسفندماه پارسال تا پایان تعطیلیهای مرتبط با شیوع ویروس کرونا برای تمامی صنوف آسیبدیده لحاظ و منابع آن از محل ردیفهای اعتباری دولتی تامین و یا امهال سه ساله برای کارفرمایان در نظر گرفته شود.
بیشتر بخوانید
احمدی اضافه کرد: با توجه به شرایط موجود اقتصادی و شیوع ویروس کرونا، بخش خصوصی به ویژه فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و اصناف مختلف چشمانتظار یاری دولت هستند.
او به بیاطلاعی برخی اصناف و اتحادیهها از تخصیص تسهیلات کرونایی به این حوزه اشاره کرد و گفت: برای بهرهمندی این قشر از فرصت ایجاد شده کنونی، پیشنهاد میشود دسترسی لازم برای ثبت اطلاعات اصناف و اتحادیهها ایجاد شود.
احمدی افزود: نداشتن گردش مالی، سررسید چکها، تعطیلی یا راکد بودن بازار از مهمترین مشکلات فعالان زیرمجموعه اصناف و اتحادیهها بهشمار میرود.
او اضافه کرد: بههمین منظور بهنظر میرسد ادامه پرداخت تسهیلات کرونایی تا پایان سال ۹۹ بتواند بخشی از این مشکلات را رفع کند.
احمدی ادامه داد: مسوولان دولتی میتوانند با بخشش هزینههای حاملهای انرژی شامل آب، برق و گاز در طول مدت تعطیلی واحدهای تولیدی در دوران شیوع ویروس کرونا نسبت به حمایت از بخش خصوصی اقدام کنند.
او، اقتصاد چهارمحال و بختیاری را مبتنی بر کشاورزی، صنعت و خدمات اعلام و تاکید کرد: ضمانت اجرایی و عملیاتی شدن مصوبات مربوط به شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در تسریع روند توسعهای استان نقش مستقیم دارد.
احمدی با اشاره به خشکسالیهای ۱۲ سال اخیر در چهارمحال و بختیاری افزود: در این مدت بخش کشاورزی به علت مشکل در تامین و کمبود جدی منابع آب، کشتهای سنتی و سختی کار، رشد چندانی نداشته و بیشترین اشتغالهای جدید در این حوزه به خدمات کشاورزی مرتبط است.
او تصریح کرد: همچنین سهم بخش صنعت به علت رکود صنایع وابسته بالادستی و پاییندستی در حال کاهش و جایگزینی با خدمات است.
احمدی گفت: سهم کشاورزی از اشتغال چهارمحال و بختیاری ۱۸ درصد، سهم اشتغال صنعت ۴۰ درصد و سهم خدمات ۴۲ درصد است.
او افزود: متاسفانه هر ساله از سهم کشاورزی و صنعت در اشتغال کاسته و به سهم بخش خدمات افزوده میشود.
احمدی اضافه کرد: ضرورت دارد تا با افزایش سرمایه گذاری و اشتغالزایی در مناطق روستایی نسبت به جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه به شهرها، بازگشت مهاجران قبلی از شهرها به روستاها، رونق روستاها و بهبود وضعیت معیشت خانوارهای روستایی اقدام شود.
او ادامه داد: رتبه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری در سطح ملی ۲۸ بود که با تلاشهای انجام شده مجموعه دولت و بخش خصوصی این جایگاه بهتازگی با ۱۸ رتبه رشد به رده ۱۰ ملی ارتقاء یافته است.
احمدی گفت: این رتبه مطابق ارزیابی و پایش عملکرد شوراهای استانی مبتنی بر آخرین نسخه دستورالعمل ارزیابی و نتایج رسمی اعلام شده از سوی وزارت کشور ارتقاء یافت.
او افزود: در همین راستا و بهمنظور ارتقاء و بهبود عملکرد شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان، نقاط قوت و ضعف در شاخصهای شناسایی شده بهصورت اختصاصی از وضعیت پایش این استان شناسایی شد.
احمدی اضافه کرد: تحقق اهداف قانونی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با هدف کمک به بهبود محیط کسب و کار در سطح ملی و استانی جزو مهمترین برنامههای این شورا در چهارمحال و بختیاری بهشمار میرود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ف