به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، امروزه با پیشرفت های علم و تکنولوژی، استفاده از وسایل مدرن و برقی اوج گرفته که طبعاً مصرف انرژی را بالا برده است.
از سویی دیگر تمرکز جمعیتی و ایجاد اشتغال های وابسته به برق خود امری طبیعی در افزایش استفاده از برق خانگی، صنعتی و کشاورزی است.
بر اساس مشاهده ها هر ساله در مقاطعی از زمان، کاهش کیفیت برق شبکه با افت یا نوسان ولتاژ، در بخش برق خانگی موجب بروز مشکلات فنی و یا خرابی هایی در وسایل الکترونیکی خانگی میشود.
اما این روزها خبری مبنی بر قطع ناگهانی برق در بشرویه و خسارت میلیونی به گلخانه داران زبان به زبان میچرخد. اتفاقی که در روزهای سرد زمستان باعث شد امید گلخانه داران یخ بزند و برای کارآفرینان جوان هم بسیار چالش برانگیز شده است.
خسارت ۵۰۰ میلیونی گلخانه داران و صرف نظر جوانان از ادامه فعالیت در گلخانه به واسطه قطع ناگهانی برق در حالی است که متولیان پاسخی قانع کننده برای این اتفاق ندارند.
یک گلخانه دار بشرویهای گفت: به واسطه قطع برق تمام گلها یخ زده و پوسیده است.
او با بیان اینکه افراد دیگری هم از این اتفاق خسارت دیدهاند، افزود: قرار بود صبح آن روز یک تن خیار برداشت کنیم، اما یک کیلو هم برداشت نکرده ایم.
این گلخانه دار با بیان اینکه با قطع برق چراغ امید گلخانه داران هم خاموش شد، افزود: از مسئولان می خواهیم قبل از خاموشی ها به مردم اطلاع رسانی کنند.
یکی دیگر از گلخانه داران بیان کرد: در حال حاضر دو فرزند کوچک دارم که با این گلخانه ارتزاق میکردیم.
بیشتر بخوانید
رضایی ادامه داد: تمام امید خانواده به این بوته ها بود که بتوانیم زندگی کوچکمان را بچرخانیم، اما با دو ساعت قطع برق ناگهانی، این بلا بر ما نازل شد.
چه کسی پاسخگو است؟
او با بیان اینکه برخی جوانان در این راه سرمایه گذاری کرده، اما به دلیل این اتفاق متضرر شدهاند، افزود: حال چه کسی این خسارت ها را پاسخ میدهد؟
رضایی افزود: برای تأمین و غنی سازی خاک گلخانه ۱۰۰ میلیون تومان قرض کردم که به دو ساعت بر باد فنا رفت.
احمدی دیگر جوان گلخانه دار بشرویهای بیان کرد: مسئولان مدام جوانان را به ایجاد اشتغال و کارآفرینی دعوت میکنند، اما از سویی در کار تولیدی اینگونه به ما خسارت وارد می شود.
او ادامه داد: ما سه جوان بودیم که تمام وقت و سرمایه را پای ایجاد گلخانه گذاشتیم، اما اکنون این خسارت ها را چگونه جبران کنیم؟
یک گلخانه دار جوان دیگر هم بیان کرد: با شرایط پیش رو از جهاد کشاورزی درخواست انصراف میدهم چراکه نمیتوانم ادامه دهم.
او ادامه داد: وقتی یک جوان که تمام سرمایهاش را گذاشته و در اول مسیر خسارت ناگهانی متحمل شود، با کدام امید و انگیزه ادامه دهد؟
خسارت ۵۰۰ میلیونی به گلخانه داران
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه گفت: در تاریخ ۱۵ دی ماه امسال به دلیل قطعی برق سه واحد گلخانه دچار خسارت شده اند.
سرچاهی ادامه داد: بنا بر برآورد اولیه این واحدها بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان خسارت دیدهاند.
دادگر مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان جنوبی گفت: موضوع کمبود تولید ناشی از محدودیت سوخت نیروگاه ها منحصر به خراسان جنوبی نیست.
او ادامه داد: مرکز کنترل شبکه با پایش لحظهای شبکه، میزان مصرف سهمیه شهرستانی و استانی را برای حفظ و پایداری شبکه برق خاموشی تعیین می کند.
دادگر ادامه داد: در شرایط حساس، در صورت صرفهجویی مناسب از سوی مشترکین، نیازی به اعمال خاموشی نیست.
تأسف مسئولان
دادگر بیان کرد: اطلاع رسانی عمومی در خصوص خاموشی ها و صرفهجویی از طریق پیامک و شبکه های مجازی انجام شده و متناسب با زمان خاموشی و مسیر قطع برق، مشترکین حساس را به صورت تلفنی آگاه میکنیم.
او اظهار کرد: متأسفانه در خصوص گلخانهها، ضمن اینکه برای گلخانه داران متأسف شده ایم به استحضار میرسانیم با توجه به گستردگی شبکه و پراکندگی مشترکین، برابر ضوابط پیش بینی شده لازم است مشترکین حساس و آسیب پذیر در برابر قطع برق با شروع فعالیت خود به صورت کتبی، درخواستی مبنی بر لزوم اطلاع رسانی قبل از خاموشی به مدیریت توزیع برق شهرستان ارائه کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین برابر ضوابط این دسته از مشترکین باید با آماده به کار نگه داشتن مولد برق اضطراری، تابآوری تاسیساتشان را در برابر قطع برق حفظ کنند.
اسامی گلخانه داران در لیست مشترکین حساس نبود
او ادامه داد: متأسفانه این مشترکین درخواستی از قبل ارائه نکرده بودند و اسامی آنها در لیست مشترکین حساس شهرستان قرار نداشت در غیر این صورت با اعمال خاموشی در شهرستان ها همانند مابقی موارد، در بشرویه هم اطلاع رسانی انجام می شد.
دادگر بیان کرد: از مشترکین خواستاریم ضمن صرفهجویی در مصرف برق و گاز به اطلاعیه های مدیریت بحران توجه لازم را داشته باشند.
حال جای سوال است آیا عدم در اختیار داشتن لیست مشترکین حساس میتواند پاسخی قانع کننده برای قطع ناگهانی برق باشد
مگر این گلخانه داران تأسیسات برق را از نهادی غیر از شرکت برق فراهم کردهاند که حال متولیان اظهار بی اطلاعی میکنند؟
کاش این دسته از دستگاه های خدمت رسان در کنار استعلام ها و سختگیری اولیه کار، باید ها و نباید های لازم در خصوص ضوابط و شرایط موجود در دستگاه را به اطلاع کارآفرینان به ویژه این دسته از مشاغل حساس برسانند تا اینگونه خسارت ها رقم نخورد.
چه بسا جوانانی که با هدف ایجاد اشتغال دل به این مسیر میسپارند، اما قربانی ضوابط و شرایطی میشوند که تنها در چهارچوب شرکت های خدماتی اطلاع رسانی شده و عنصرهای اصلی از آن ها بی اطلاع هستند.
کاش به جای این دلیل و علت ها چارهای برای این گلخانه داران اندیشیده شود تا در دنیای زیان دیده ی خود سکوت اختیار نکنند و راه برگشت از اشتغال را پیش نگیرند.
منبع: مهر
انتهای پیام/ ی