به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، غلامرضا منتظری نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در دیدار با مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید حاج قاسم سلیمانی افزود: زندگی و شهادت سردار سلیمانی موجب خیر و برکت برای ایران و جهان اسلام بوده و هست.
او به تدوین طرح مفهومی مکتب حاجقاسم سلیمانی در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با هدف انتشار و تبیین اندیشههای این شهید بزرگوار اشاره و تصریح کرد: باید مرکز ثقل این طرح ملی در استان کرمان واقع شود.
منتظری با بیان اینکه یکی از مسئولیتهای اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان به تصویر کشیدن اندیشههای شهید حاج قاسم سلیمانی برای گردشگران خارجی است، افزود: این اداره کل میتواند با تشکیل یک تیم تخصصی زوایای پنهان و آشکار تفکرات و اندیشههای این شهید بزرگوار را برای گردشگران خارجی به نمایش بگذارد.
او بااشاره به اینکه متولیان حوزه فرهنگ کمبود اعتبارات را مهمترین مشکلات این حوزه میدانند، افزود: باید نوع نگاه به حوزه فرهنگ به ویژه بخش گردشگری را تغییر داد؛ زیرا این نوع نگاه موجب باز شدن چتر حمایتی برای این بخش خواهد شد.
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه حوزه فرهنگ، زیربنای تحولات اقتصادی کشور است، بیان داشت:توجه به ابعاد مختلف حوزه فرهنگ موجب توسعه و رونق اقتصادی کشور خواهد شد.
او با اعلام اینکه با همکاری چهرههای فرهنگی کشور به دنبال آغاز نهضتی برای تغییر نوع نگاهها نسبت به حوزه فرهنگ به ویژه در برنامه توسعه هفتم هستیم، گفت: یکی از درخشانترین و باشکوهترین بخشهای حوزه فرهنگ، صنایعدستی و گردشگری است که امیدواریم با تغییر دیدگاهها شاهد تحول عظیمی در این بخشها باشیم.
منتظری با بیان اینکه صنعت گردشگری به مهمترین فعالیت اقتصادی جهان و به یک تجارت مبدل شده است، تأکید کرد: باید حمایت از این حوزهها را در باورمان بگنجانیم و به دنبال اجرایی کردن آنها باشیم.
او افزود: با توجه به منابع مالی محدود کشور باید از این منابع به طور صحیح در بخشهای مختلف استفاده کرد و در حال حاضر بهترین راه حل برای نجات از وابستگی به نفت، صنعت گردشگری است.
منتظری با اشاره به اینکه توجه به صنعت گردشگری موجب حفظ فرهنگ و هویت نیاکانمان میشود، تصریح کرد: وزارت میراثفرهنگی به عنوان متولی مواریث تاریخی و فرهنگی، وظیفه حفاظت و مراقبت از این سرمایههای ملی را دارد؛ زیرا هرگونه کوتاهی در این زمینه موجب ثبت این آثار به نام کشورهای دیگر میشود.
منتظری گفت: کشورهای خارجی به دنبال ایجاد پیشینه تاریخی برای خود هستند در حالی که کشور ایران از ظرفیتهای بالقوه و بالفعل زیادی در حوزههای فرهنگی برخوردار است.
او با تاکید بر اینکه مفاخر و مشاهیر شناسنامه و هویت تمدن ایران اسلامی هستند، بیان داشت: حوزه صنایع دستی نیز آینه تمام نمای آداب و رسوم، آیین ها، سنتها و باورهای گذشتگان است و میتواند به تمامی مجهولات تاریخی کشور جواب دهد.
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: برای رفع مشکلات و چالشهای پیش روی حوزه گردشگری باید فهرستی از مشکلات و پیشنهادت به همت متولیان این حوزه آماده و ارائه شود تا با همکاری مدیران کلان کشور به رفع این مشکلات پرداخت.
او با اشاره به اینکه کمیسیون فرهنگی مجلس رفع مشکلات حوزه گردشگری را یکی از وظایف نظارتی خود میداند، افزود: خوشبختانه وزارت میراثفرهنگی در پیش نویس برنامه هفتم نسبت به دیگر بخشها پیشگام است که به زودی با آماده شدن این پیش نویس، کمیسیون فرهنگی مجلس نیز از آن استفاده و حمایت کافی خواهد کرد.
انتهای پیام/ب