به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی زارع گفت: تحرکات زمین قابل پیش بینی نیست و از هیچ قانون و قاعدهای پیروی نمیکند، به همین دلیلی نمیتوان به طور دقیق گفت که در کدام ماه یا در کدام فصل زلزله بیشتر به وقوع میپیوندند.
وی افزود: برای بررسی این مسئله بهتر است بازه زمانی طولاتی تری را مد نظر قرار داد.
این زلزله شناس اظهار کرد: اگر به یک بازه زمانی ۱۰ یا ۲۰ ساله را برسی کنیم متوجه میشویم که به هیچ وجه نمیتوان اعلام کرد که زلزله در کدام ماه یا فصل بیشتر رخ میدهد، اما یک مسئله قابل بیان است.
این عضو پژوهشگاه زلزله شناسی ادامه داد: با بررسی زلزلههای بزرگ بر اساس تاریخ متوجه میشوبم که هر سالی که یک زلزله بزرگ در هر منطقهای رخ داده است، میزان پس لرزههای این زلزله در منطقه افزایش یافته است.
بیشتر بخوانید
زارع افزود: به عنوان مثال در زلزله شهریور ماه سال ۱۳۵۷ منطقه طبس، علاوه بر شهریور ماه، در مهر ماه نیز میزان پس لرزهها نسبت به سالهای قبل و بعد به شدت افزایش یافت. همچنین در زلزله در دی ماه منطقه قائن نیز، تا یکی دوماه بعد میزان پس لرزهها زیاد بود.
رییس شاخه زمین شناسی علوم پایه فرهنگستان علوم گفت: بر همین اساس، نمیتوان اعلام کرد در کدام ماه یا سال، زلزلهها بیشتر رخ میدهند، اما قطعا زمانیکه زلزله بزرگی رخ میدهد در ایام پس از آن، میزان پس لرزهها افزایش یافته و در آن ماه دستگاههای لرزه نگار، زلزلههای بسیاری را با بزرگیهای متفاوت ثبت میکنند.
منبع: میزان
انتهای پیام/