به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، یوسف غفارزاده مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی گفت:حجم آب دریاچه ارومیه در دی ماه سال گذشته ۳.۳۵ میلیارد مترمکعب بود که این میزان در دی ماه امسال به ۳.۲۹ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.
او علت کاهش حجم آب دریاچه ارومیه را تبخیر فصل تابستان و کاهش بارندگیهای فصل پاییز دانست و افزود:حجم آب دریاچه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ میلیون مترمکعب و نسبت به ابتدای سال آبی (اول مهر امسال) ۳ میلیون متر مترمکعب کاهش یافته است؛ و در مقایسه با متوسط دراز مدت ۱۲.۴۸ میلیارد مترمکعب کاهش نشان میدهد.
او ادامه داد: تراز سطح آب دریاچه ارومیه امسال یک هزار و ۲۷۱ متر و ۲۵ سانتی متر است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ صدم سانتی متر و نسبت به ابتدای سال آبی (اول مهر امسال) یک سانتی متر و در مقایسه با متوسط دراز مدت، ۳ متر و ۳۱ سانتی متر از نظر ارتفاعی کاهش نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اظهار کرد: وسعت دریاچه در تراز یاد شده حدود ۲ هزار و ۷۹۴ کیلومترمربع است که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۳ کیلومترمربع و نسبت به ابتدای سال آبی ۶ کیلومترمربع و در مقایسه با متوسط دراز مدت یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع کاهش وسعت دارد.
نمودار تغییرات ۳۰ ساله دریاچه ارومیه بر پایه دادههای ماهوارهای نشان میدهد که این دریاچه هنوز با روزهای خوب خود فاصله زیادی دارد و افزایش بارشها و استفاده بهینه از منابع آبی بر اساس سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه میتواند ضمن ادامه روند افزایش تراز آب این دریاچه، به احیای کامل آن بیانجامد.
هرچند تراز یک هزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده است، ولی این دریاچه در تراز یک هزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانونهای ریزگرد آن رفع خواهد شد.
این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
تراز دریاچه ارومیه از سال ۱۳۴۴ تا سال ۱۳۷۲ خورشیدی، بین یک هزار و ۲۷۴ متر تا یک هزار و ۲۷۸ متر متغیر بود، اما از این تاریخ به بعد روند کاهشی تراز دریاچه آغاز شد و تا سال ۱۳۹۳ کاهش متوسط سالانه ۴۰ سانتی متر و در مجموع ۸ متر از تراز دریاچه ارومیه به ثبت رسید.
انتهای پیام/