به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اِوری دی هلث، رژیم غذایی کتوژنتیک یا رژیم غذایی پرچرب یک گونه رژیم غذایی است با چربی زیاد، اندازه کافی پروتئین و قند اندک که بدن را وادار میکند از چربی برای تامین انرژی استفاده کند. این رژیم غذایی کاربردهای متعددی دارد که یکی از آنها درمان صرعهای مقاوم به درمان در کودکان است.
برخی مطالعات اثبات کرده است که رژیم غذایی کتو میتواند در کاهش وزن و نیز کنترل دیابت نوع ۲ به افراد کمک کند. با این حال، روی آوردن به این رژیم غذایی کمی سخت به نظر میرسد.
مهمترین گامهایی که باید پیش از انتخاب این رژیم غذایی بردارید شامل موارد ذیل است:
۱- اطلاع از مواد غذایی که باید مصرف کنید: برنامه غذایی رژیم کتو شامل مصرف روزانه تنها ۲۰ تا ۳۰ گرم کربوهیدرات میشود. این افراد باید بدانند چه مواد غذایی دارای کربوهیدات، چربی، و پروتئین است. در واقع این رژیم غذایی مبتنی بر کاهش مصرف کربوهیدات و افزایش مصرف چربی و پروتئین است.
۲- توانایی مصرف چربی را در خود مورد سنجش قرار دهید: بسیاری از مردم از خوردن چربیهای فراری هستند، زیرا بر این باورند که چربی آنها را به کشتن میدهد. در ابتدا سعی کنید به صورت آهسته چربی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. گرچه تحقیقات ارتباط میان مصرف چربی و بروز بیماریهایی مانند سکته قلبی را تایید کرده است اما روغنها خود دارای انواع مختلفی مانند اشباع شده و اشباع نشده هستند.
۳- نگاه خود به مصرف پروتئین را تغییر دهید: یکی از تفکرات اشتباه درباره رژیم غذایی کتو این است که فرد تصور میکند به هر میزان که دوست داشت میتواند گوشت مصرف کند. باید در نظر داشت که در این رژیم غذایی اولویت نخست کاهش مصرف کربوهیدارت است و باید اعتدال در مصرف پروتئین رعایت شود.
۴- به خوردن قهوه عادت کنید: یکی از نوشیدنیهایی که در این رژیم غذایی توصیه میشود، قهوه است. میتوانید به فنجان قهوه خود روغن نارگیل و کره اضافه کنید. این کار میتواند باعث از بین رفتن حس گرسنگی در شما شود و توان شما برای تحمل تا وعده غذایی بعدی را بالا ببرد.
۵- از عوارض جانبی این رژیم غذایی آگاهی یابید: در کنار فواید رژیم غذایی کتو که شامل کاهش وزن میشود اما عوارض جانبی نیز ممکن است در فرد رخ دهد که متداولترین آن "آنفلوانزا کتو" است. آنفلوانزا کتو به گروهی از علائم اطلاق میشود که میتواند دو تا هفت روز پس از آغاز رژیم غذایی کتو در فرد رخ دهد. این علائم شامل: سردرد، مِه مغزی، بی حالی، حالت تهوع، کج خلقی و تحریک پذیری، اختلال در خواب، و یبوست میشود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/