به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، محمدمهدی جوادیانزاده مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد با اشاره به اینکه از سال ۹۷ موضوع تدوین طرح سازگاری با کمآبی هر استان در دستور کار هیئت دولت قرار گرفته است، گفت: هر استان باید با تشکیل کمیته تخصصی این طرح را با هدف پایدار کردن منابع آب زیر زمینی، تدوین کند.
او افزود: تدوین طرح سازگاری با کمآبی در یزد نیز از همان زمان در یزد آغاز شد و به زودی طرحهایی در زمینه آب شرب، کشاورزی و صنعت تدوین و به کارگروه ملی ارسال میشود.
جوادیانزاده تاکید کرد: از آنجا که این طرح به امضای همه دستاندرکاران حوزه آب میرسد، همه مکلف به اجرای آن هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد ادامه داد: با توجه به اینکه سالانه ۲۳۰ میلیون مترمکعب بیش از ظرفیت سفرههای آب زیرزمینی یزد، از این منابع برداشت میشود در حال حاضر برنامه ما تا پنج سال آینده، برداشت نکردن این میزان است و فعلا به دنبال جبران خسارتهای گذشته نیستیم.
او با اشاره به اینکه در همه بخشها میتوان با مدیریت مصرف، این مهم را محقق کرد، افزود: در حال حاضر جهاد کشاورزی یزد اعلام کرد که با پنج درصد میزان آبی که اکنون در حوزه کشاورزی مصرف میشود، میتواند ۵۰ درصد محصولات فعلی را تولید کند.
جوادیانزاده تاکید کرد: اگر محصولات کشاورزی با استفاده از تکنولوژیهای روز آبیاری شوند، به طور قطع میزان مصرف بسیار کمتر میشود و با مصرفی بسیار کمتر از میزان فعلی میتوان چندین برابر محصول تولید کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد با اشاره به اینکه یکی از مشکلات موجود در مسیر مدیریت مصرف آب، نداشتن الگوی مشخص در زمینههای شرب، کشاورزی و صنعت است که تلاش ما شناسایی و معرفی الگو در زمینه صرفهجویی در مصرف آب در قالب طرح سپاس است.
جوادیانزاده در مورد خطوط مصوب انتقال آب استان یزد نیز اظهار داشت: خط انتقال از دریای عمان به یزد باید از سوی بخش خصوصی اجرا شود که در حال حاضر چند سرمایهگذار مطرح کشور دعوت شدهاند و اکنون در مرحله رایزنی با آنها هستیم.
او افزود: خط دوم انتقال آب نیز با همکاری نمایندگان استان یزد در مجلس در مرحله پیگیری برای تخصیص بودجه است که امیدواریم با تحقق این امر، شاهد سرعت گرفتن اجرای این خط باشیم.
انتهای پیام/ی