به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان روزنامه یدیعوت آحارونوت رژیم صهیونیستی در مطلبی تحت این عنوان که بی اعتمادی عمومی ممکن است طرح واکسیناسیون کرونا را در فلسطین اشغالی با مشکل مواجه کند، نوشت: موارد ابتلا به کرونا در اسرائیل همچنان رو به افزایش است و مقامات این رژیم پنجشنبه شب محدودیتهای مربوط به شیوع این بیماری را تشدید کردند. در همین حال مقامات بیمارستانی هشدار داده اند که موج سوم همه گیری کرونا شدیدتر خواهد بود.
با وجود چنین شرایطی، برخی اسرائیلیها برای تزریق واکسن تردید دارند و به مسائلی از سخنان بیل گیتس در ارتباط با کاهش جمعیت جهان تا نگرانیهای فزاینده درباره تاثیرات جانبی این واکسنها اشاره میکنند.
راشل که ۶۸ سال دارد و ساکن قدس است میگوید: "شخصا با تزریق واکسن فایزر و مدرنا مخالفم، زیرا درباره این واکسنها به خوبی تحقیق و بررسی نشده است و تاثیرات جانی بسیاری دارند. واکسن ابتدا وارد مغز و سپس نخاع میشود و این موجب میشود که فرد فلج شود. ما سند و مدرک لازم را برای تایید چنین مسئلهای در اختیار داریم و میگوید به اعتقاد وی واکسن فایزر بیون تک موجب مشکلات باروری در زنان میشود.
جرمی زن ۳۵ سالهای که ساکن قدس است میگوید وی نیز شخصا با این واکسن مخالف است، زیرا تحقیقات کافی درباره آن انجام نشده است. اینطور به نظر میرسد که ما یک نمونه آزمایشگاهی هستیم.
باراکا که ۶۴ سال دارد نیز میگوید: " من واکسن نمیخواهم، سیستم ایمنی بدنم قوی است. از این واکسن ترس دارم چراکه نشان داده است موجب فلج شدن صورت انسان خواهد شد. "
نظرسنجیای که روزنامه هیوم اسرائیل انجام داده است نشان میدهد ۳۷ درصد اسرائیلیها از تزریق واکسن خودداری خواهند کرد.
دکتر بروریا ادینی از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه تل آویو میگوید مردم در حال از دست دادن اعتماد خود به مقامات و تصمیم سازان هستند. بی اعتمادی فزایندهای نسبت به مقامات مختلف وجود دارد و مردم معتقدند که این تصمیم گیری بر اساس منافع سیاسی و نه واقعیتهای مبتنی بر تجربه انجام شده است.
ادینی به همراه تیمی از محققان در دانشگاه تل آویو و دانشکده فنی تل –های به تازگی تحقیقاتی را انجام داده اند که نشان میدهد از زمان آغاز همه گیری کرونا علائم اضطراب و نگرانی به میزان چشمگیری در اسرائیلیها افزایش یافته است.
در این تحقیق که ماه گذشته منتشر شد آمده است از زمان موج دوم شیوع کرونا در اسرائیل در ماه اکتبر از هر سه اسرائیلی تقریبا یک نفر دچار مشکلات شدید مربوط به اضطراب و افسردگی شده است.
این در حالی است که پیش از همه گیری کرونا تنها ۱۲ درصد اسرائیلیها از مشکلات مربوط افسردگی رنج میبردند. بنا بر گزارشها از هر پنج اسرائیلی یک نفر احساس افسردگی شدید دارد و این رقم تقریبا دو برابر شمار افرادی (۹ درصد) است که پیش از همه گیری کرونا چنین احساسی داشتند.
ادینی میگوید برای من جای تعجب است که مردم به این مقوله فکر میکنند که این مسئله ممکن است یک توطئه باشد.
وی افزود هنگامیکه نوبت به مسئله بی اعتمادی عمومی میرسد راهبردهای متعددی وجود دارد که میتواند در این زمینه کمک کننده باشد از جمله اجتناب از قرار گرفتن در محیطهایی که درباره این واکسن ابراز نگرانی میشود و بالا بردن میزان شفاف سازی در تصمیم گیریهای دولت. علاوه بر این مسئولان بهداشتی نیز باید اطلاعات مربوط به این ویروس را هرچه بیشتر در اختیار شهروندان قرار دهند.
انتهای پیام/