میرمحمدصادقی گفت: اگر ما طرح شهید سلیمانی را نداشتیم و محدودیت‌ها و اقدامات دیگر صورت نمی‌گرفت حتماً ما هم نیز همانند کشور‌های اروپایی الان شرایطی بدتر داشتیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  شاهین محمد صادقی رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور و قانعی رئیس کمیته ملی مقابله با کرونا امشب بیستم دی ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی آخرین وضعیت کرونا از تولید واکسن تا محدودیت‌های جدید پرداختند.

شاهین محمدصادقی رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور با اشاره به اینکه طرح حاج قاسم سلیمانی مزین به نام این شهید بزرگوار است گفت: احساس می‌کنم دستاورد‌های این طرح با استعانت از خداوند متعال و با تمسک به روح بلند این شهید عزیز به دست آمده است.

او با اشاره به اینکه ما باور نمی‌کردیم که تا به این اندازه طرح شهید سلیمانی به موفقیت قرین شود افزود: میزان مرگ و میر در اول آذر ۴۸۶ نفر بود، اما امروز این تعداد به ۸۲ مورد رسیده است، یعنی ۴۰۲ نفر کاهش مرگ و میر در روز داشتیم و از ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفر در بستری به حدود ۵ هزار و ۸۰۰ نفر بستری روزانه رسیده ایم.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور با اشاره به اینکه تلاش وزیر بهداشت و مسئولان این وزارتخانه حتماً نقش بسزایی در این موفقیت‌ها داشته است گفت: در نتیجه همه زحماتی که مسئولین وزارت بهداشت و دانشگاه‌ها کشیده اند این توفیقات به دست آمده است.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور با اشاره به اینکه طرح شهید سلیمانی، طرحی مشترک بین وزارت بهداشت و سازمان بسیج مستضعفین است که البته با هماهنگی پایگاه‌های مقاومت بسیج، مردم، مراقبین سلامت و مراکز بهداشتی و درمانی در سراسر کشور در حال انجام است گفت: طرح شهید سلیمانی به صورت جمعی از اول آذرماه شروع شد.

او با اشاره به وضعیت اپیدمی کرونا از زمان شروع طرح یعنی از اول آذر ماه تا ۱۹ دی ماه گفت: مرگ روزانه از ۴۷۹ نفر در اول آذر به ۸۲ نفر در ۱۹ دی ماه رسید که کاهش ۸۳ درصدی را نشان می‌دهد، همچنین متوسط هفتگی مرگ روزانه از ۴۷۱ نفر به ۱۰۵ نفر رسیده است که کاهش ۷۸ درصدی داشته است.

صادقی با اشاره به اینکه تعداد بستری روزانه از از ۳ هزار و ۴۴ نفر به ۶۰۳ نفر رسیده است که ۸۲ درصد کاهش یافته است اظهار کرد: تعداد شهر‌های قرمز از ۱۶۰ شهر به ۷ شهر و شهر‌های نارنجی از ۲۰۸ شهر به۳۰ شهر و تعداد شهر‌های زرد از ۸۰ شهر به ۲۱۹ شهر رسیده است که افزایش ۳۶۵ درصدی را نشان می‌دهد همچنین تعداد شهر‌های آبی کشور در ۱۹ دی ماه ۱۹۲ شهر است.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور با اشاره به وضعیت اپیدمی کرونا در زمان شروع طرح گفت: تعداد مرگ روزانه ایران در هفته قبل از اول آذر ۴۷۹ نفر بود که در هفته قبل از ۱۹ دی به ۸۲ مورد رسیده است بنابر این کاهش ۸۰ درصدی را نشان می‌دهد.

او با اشاره به اینکه متوسط روزانه مرگ منطقه به جز ایران ۳۸۴ نفر بود که در هفته قبل از ۱۹ دی ماه به ۳۲۵ نفر رسید گفت: متوسطه روزانه تعداد مرگ اروپا ۴۵۹۵ نفر در هفته قبل از اول آذر ماه بود که در هفته قبل از ۱۹ دی ماه به ۵۱۹۶ مورد رسیده که افزایش ۱۳ درصدی را نشان می‌دهد، همچنین موارد مرگ پنج کشور بزرگ اروپایی که شامل انگلیس، آلمان اسپانیا، فرانسه و آمریکا است، افزایش ۱۱۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

صادقی بیان کرد: اگر ما طرح شهید سلیمانی را نداشتیم و محدودیت‌ها و اقدامات دیگر صورت نمی‌گرفت حتماً ما هم نیز همانند کشور‌های اروپایی الان شرایطی بدتر داشتیم، واقعاً این طرح در کنار سایر اقدامات تاثیر شگرفی داشت.

او خاطرنشان کرد: این طرح یک طرح دانش‌بنیان است و از یک منطق قوی و اندیشه محکمی برخوردار است، نگرانی ما این است که نباید عادی انگاری شود و فکر کنیم که همه چیز تمام است لذا آمار خوبی که به دست آورده‌ایم باید بتواند تضمین کننده آینده ما باشد، از امروز به دنبال نوشتن راهکار‌هایی هستیم که در این طرح بیماری را به صفر برسانیم.

قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه برنامه با اشاره به اینکه نقطه آسیب رسان ویروس کرونای انگلیسی سرعت شیوع آن است اظهار کرد: کلید مبارزه با شیوع ویروس کرونای انگلیسی رعایت اصول بهداشتی و رصد فرودگاه‌ها و افزایش تعداد تست‌ها است.

رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: راه حل مقابله با کرونای انگلیسی بستن مبادی ورودی ویروس؛ افزایش تست ها؛ و افزایش آگاهی درباره ویروس است که این مسائل در ایران اکنون در حال تحقق است.

او با بیان اینکه شرایط واکسن‌های انگلیس و آمریکا با برنامه ایران برای واکسیناسیون کرونا همخوانی ندارد لذا نه ارزان است، نه در دسترس و نه تاکنون موثر خاطرنشان کرد: در شرایط اضطرار هیچ شرکت تولید کننده واکسن عوارض بعد از تزریق را تضمین نمی‌کند و امکان دسترسی به تمام داده‌های تولید و اکسن را نمی‌دهد و ایران فرصتی برای استفاده از واکسن‌های خارجی را ندارد.

رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه وقتی شیوع بیماری بیشتر شود مرگ به تبع آن افزایش پیدا می‌کند افزود: مردم ۸۶ درصد موازین بهداشتی را رعایت کردند که دستاورد خوب و موثری بود.

او اظهار کرد: باید تعداد تست‌های ما بسیار بالا برود و مرحله به مرحله از نوع ویروس اطلاع داشته باشیم و بدانیم که با چه ویروسی در ارتباط هستیم لذا این موضوع یک رصدخانه دائمی می‌خواهد.

قانعی ادامه داد: پیش بینی‌ها بر اساس مدل پیش‌بینی آنفولانزا است البته پیش بینی مدل‌ها آن قدر موفقیت آمیز نبود لذا تا الان که وضعیت را به این شکل می‌بینیم و اگر همین روند ادامه پیدا کند انشاالله پیک نخواهیم داشت.

رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: همزمان شدن آلودگی هوا با کرونا میمون نیست و افراد مستعد در شرایط آلودگی هوا در موقعیت‌های شلوغ، نباید حضور داشته باشند، بر اساس یافته‌های قطعی علمی، زمانی که ذرات آلاینده را استنشاق می‌کنیم قطعا سامانه دفاعی ریه تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: اشغال ریه به آلاینده‌ها و سرکوب ریه، استعداد ابتلا را افزایش می‌دهد و همچنین اگر فرد مبتلا شود امکان بالا رفتن شدت علائم هم بیشتر می‌شود.

قانعی با اشاره به اینکه زمانی که میزان سرایت بیشتر شد؛ سهم مرگ و میر هم بالا می‌رود افزود: میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در کشور ۸۶ درصد است که کلید مقابله با ویروس انگلیسی است.

رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: زمانی که ما دارویی را می‌دهیم تا خطر تکثیر ژن ویروس را متوقف کند انتظار باید داشته باشیم که جهش در ویروس پیش نیاید، تنها اقدام پیشگیری از بیماری کرونا؛ رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی است.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.