به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با حضور در جمع خبرنگاران گفت: در این جلسه درباره اصلاح قانون چک بحث و بررسی شد.
وی افزود: اجرای این مسئله و زیر ساختهای آن مقداری طولانی شده است و حق مجلس بود که این موضوع را پیگیری کند، تا پایان سال اقدامات لازم را در جهت قانون جدید چک انجام خواهیم داد.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: مردم از سال آینده صدور چک از طریق سیستم انجام دهند و ما از این به بعد چک حامل نخواهیم داشت؛ ضمن اینکه شفافیت حداکثری هم در این رابطه وجود دارد.
وی تصریح کرد: تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا آن بود بخشهایی از اجرای قانون چک را تا پایان سال به تعویق بیندازد. از روز گذشته هم صدور چکهای جدید به صورت داوطلبانه آغاز شده است، ولی تا پایان سال اطلاعرسانی لازم برای اجرای قانون جدید چک را خواهیم داشت.
همتی تصریح کرد: اختلاف نظر بیست سالهای هم بین بانک مرکزی، کمیسیون اصل نود مجلس و دیوان محاسبات درباره نهاد ناظر در بانک مرکزی وجود داشت که در این باره امروز بحث مفصلی کردیم. جمعبندی این موضوع به مجمع بانک مرکزی ارجاع میدهیم تا طبق نظرات آنها عمل کنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی تاکنون با ایجاد زمینه رانت به دست مصرفکننده واقعی نرسیده و نظر شما نسبت به حذف این ارز یارانهای در لایحه بودجه سال آینده چیست؟ گفت: مجلس شورای اسلامی در این زمینه هر مصوبهای داشته باشد، ما اجرا خواهیم کرد، پیش از این هم اعلام کردهام از نظر تخصصی ارز ۴۲۰۰ تومانی را قبول ندارم.
همتی تاکید کرد: دولت در شرایطی که کشور دچار افزایش جدی نرخ ارز به دلیل تحریمهای سنگین و بیسابقهای شده بود، چارهای جز تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین کالاهای اساسی و داروی مردم و کنترل قیمتها نداشت، تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی در یک مقاطعی بسیار خوب عمل کرد. معتقدم اگر همین ارزی که به خوبی اجرا و توزیع نشده را مجلس بخواهد، تغییر دهند حتما در قیمت کالاها تاثیر خواهد گذاشت و باید به نوعی حذف ارز یارانهای جبران شود؛ بنابراین این موضوع یک تصمیم دو گانه است، زیرا ارز ۴۲۰۰ تومانی از یک طرف کمک به مردم بوده و از سوی دیگر با اجرای نادرست رانتهایی را بوجود آورده است.
رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: امیدواریم با همفکری دولت و مجلس بتوانیم معضل پیش آمده در زمینه ارز یارانهای را اصلاح کنیم و به سمتی برویم که ارز تک نرخی شود، من معتقد به ارز چند نرخی نیستم، اما اکنون باید مراقب شک حاصل از حذف ارز یارانهای در جامعه باشیم و با تدبیر اقدامات لازم را انجام دهیم تا اتفاقی نیفتد.
همتی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اینکه میزان مطالبات ما از طرفهای خارجی به ویژه هند، عراق و کره جنوبی چه میزان است، گفت: ما از هند مطالبهای نداریم، از کره جنوبی و عراق مطالبه داریم که در حال مذاکره هستیم تا بتواینم مطالبات خود را آزاد کنیم.
وی تصریح کرد: روند فعلی به سمت بهتر شدن، میرود بالاخره این حق طبیعی ماست که از حق خود استفاده کنیم و تاکنون هم آنها به صورت غیرقانونی اجازه برداشت به ما ندادهاند، البته این موضوع به دلیل فشارهای آمریکا بوده و ان شاءالله فشار آمریکا کاهش پیدا کند.
رئیس کل بانک مرکزی درباره دیدار با هیئت کره جنوبی هم اظهار کرد: هیئت کرهای وارد ایران شده و فردا با آنها دیدار خواهم داشت، مطالبات کشورمان از کره جنوبی حدود ۷ میلیارد دلار است.
انتهای پیام/