به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، سیده فاطمه حسینی مدیر نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در هفتمین نشست ستاد کمیته ارزیابی و نظارت بر دستورالعمل های بهداشتی گفت: از ابتدای امسال و در راستای نظارت بر رعایت اصول بهداشتی به منظور پیشگیری و مبارزه با بیماری کرونا، ۲۲۱ مورد بازدید از ۱۱ بیمارستان استان چهارمحال و بختیاری صورت پذیرفت.
او در تشریح گزارشی از اقدامات انجام شده در مرکز آموزشی درمانی هاجر (س) شهرکرد اظهار داشت: نظارت بر گندزدایی اجساد متوفیان مبتلا به کرونا و بازدیدهای روزانه و هفتگی از بخشها و واحدهای مختلف بیمارستان و کلینیک تنفسی در خصوص نحوه استفاده از وسایل حفاظت فردی، جایگزینی سیستم ثبت ورود و خروج چهرهای به جای انگشتی، تأمین مواد گندزدایی سطوح و گندزدایی مرتب مکانهای عمومی، تامین و توزیع وسایل حفاظت فردی مورد نیاز شاغلین بر اساس دستورالعملهای وزارتی، تامین و توزیع مواد شوینده و ضدعفونی کننده دست ها، آموزش در خصوص پوشیدن و درآوردن وسایل حفاظت فردی، استفاده کامل از ظروف یکبار مصرف برای هرگونه مواد غذایی، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در بخشها و واحدها، تب سنجی و ثبت و ارجاع موارد مشکوک کروناویروس به مراکز بهداشت از جمله اقدامات صورت گرفته است.
حسینی درخصوص بازدید از مطب پزشکان متخصص نیز گفت: از ابتدای شیوع ویروس منحوس کرونا در چهارمحال و بختیاری تاکنون، در مجموع ۱۵۷ مورد بازدید از مطب پزشکان متخصص انجام شد.
بیشتر بخوانید
حسینی اضافه کرد: مجموع تعداد مطبهای فعال پزشکان عمومی در سطح شهرستان شهرکرد ۴۰ مورد است که با انجام ۶۹ مورد بازدید و نظارت بر رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، تذکرات لازم به مطبهایی که در رعایت پروتکلها ایراد داشتند داده شد.
او جمعآوری آب سرد کن، استفاده از وسایل یکبارمصرف، دفع صحیح پسماندهای پزشکی، تهویه مناسب سالن انتظار، گندزدایی مرتب و صحیح سطوح، وجود مایع شوینده، دستمال کاغذی و دستشویی و دسترسی به روشویی، استفاده بیماران از ماسک، استفاده صحیح پزشک و کارکنان مطب از تجهیزات حفاظت فردی با توجه به نوع خدمت، نوبت دهی صحیح جهت جلوگیری از ازدحام جمعیت و رعایت فاصله اجتماعی را از ملاکهای سنجش در بازدید از مطبها عنوان کرد.
حسینی در ادامه تعداد کل مطبهای دندانپزشکان در سطح شهرستان شهرکرد را ۹۸ مورد اعلام کرد و گفت: در مجموع ۱۷۶ مورد بازدید از این مطبها انجام گردید.
او تصریح کرد: تعداد درمانگاههای عمومی نیز ۱۲ مورد است که در مجموع ۲۲ مورد بازدید و نظارت انجام شده است.
او یاداور شد: همچنین با لحاظ بازدیدهای انجام شده از درمانگاههای دندانپزشکی، مؤسسات رادیولوژی و فیزیوتراپی و دفاتر کار مامایی و تغذیه مجموعا حدود ۸۰۰ بازدید از مراکز بخش خصوصی انجام شده است.
مدیر نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان گفت: با توجه به اینکه برخی شاخصهای بهداشتی در مطبها به صورت صددرصد رعایت میشود، اما سه فاکتور اصلی شامل نوبت دهی صحیح جهت جلوگیری از ازدحام جمعیت، نهادینه شدن فاصله اجتماعی و فضای کوچک مطبها از مشکلاتی است که نیاز به توجه بیشتر دارد.
او ضمن تأکید بر اهمیت همکاری مراجعین به مطبها در فاصله گذاری اجتماعی از مردم خواست بر اساس نوبت قبلی و زمان تعیین شده جهت مراجعه در مطب حضور یابند و از تجمع در مطب خودداری کنند.
انتهای پیام/خ