به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، عباس زاده مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجانشرقی گفت: طبق تبصره یک ماده ۱۰۳ قانون امور گمرکی هر گونه ایجاد تغییر و راه اندازی گمرکات در داخل مرزهای کشور باید تاییدیه و مصوبه هیات دولت را به همراه داشته باشد که بر همین اصل بازگشایی گمرک خداآفرین بدون رضایت و تایید هیات دولت امکان پذیر نیست.
او با اشاره به اینکه سازمان امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی از مدتها قبل بررسی و رصد امکانات گمرک خداآفرین را در دستور کار خود قرار داده است گفت: در این زمینه بررسی امکانات سخت افزاری و نرم افزاری این گمرک به انجام رسیده است که نتیجه آن آماده بودن این محل برای بازگشایی و شروع فعالیتهای گمرکی است.
عباس زاده برخورداری از ساختمان اداری مناسب، تعداد ۴ باب انبار سرپوشیده، باسکول، وجود امکانات لازم برای بارگیری حداقل ۲۰ کامیون، امکانات اینترنتی مطلوب، مهمانسرا و جادههای اصلی و فرعی مناسب را از جمله امکانات زیربنایی مطلوب در گمرک خداآفرین اعلام کرد.
او گفت: اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان شرقی و منطقه آزاد تجاری - صنعتی ارس باید برای بازگشایی گمرک خداآفرین وارد عمل شده و سایر امکانات و تجهیزات لازم را برای فعال سازی سریع و به موقع آن فراهم آورند.
عباس زاده بازسازی پل خداآفرین برای فعالی سازی گمرک این منطقه را بسیار مهم خواند و بر سرعت بخشی به آن از سوی مقامات مسئول ایرانی و جمهوری آذربایجان با هدف حضور شرکتهای ایرانی در بازسازی مناطق آزاد شده قره باغ تاکید کرد.
او با بیان اینکه بازسازی پل خداآفرین از موضوعات بسیار اساسی و محوری است که باید توسط دولتهای آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران در اولویت قرار بگیرد تا روند عبور و مرور از طریق آذربایجان شرقی به مناطق آزاد شده قره باغ تسهیل شود،گفت: در صورتی که گمرک خداآفرین به زودی بازگشایی شود حتی کشورهای منطقه از جمله ترکیه نیز میتوانند از مزیت ترانزیتی ایران برای ارسال کالا و خدمات خود بهره برداری کنند.
عباس زاده گفت: با توجه به آمادگی شرکتهای مختلف بخش خصوصی ایران برای بازسازی مناطق آزاد شده جمهوری آذربایجان و لزوم ارسال تجهیزات و اقلام مورد نیاز به این جمهوری، چنانچه بازگشایی گمرک خداآفرین محقق شود فروش محصولات و صادرات مصالح ساختمانی از آذربایجان شرقی به جمهوری آذربایجان روندی مطلوب به خود میگیرد.
او با اشاره به اینکه جمهوری آذربایجان تاکنون با هیچ کشوری موافقت تعرفه ترجیحی منعقد نکرده است، گفت: برای تسهیل صادرات و نیز حمل و نقل کالا و خدمات به این کشور باید موافقت نامه گمرکی و حمل و نقل بین تهران و باکو به امضا برسد.
انتهای پیام/ک