به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کیک شکلاتی جنگل سیاه یا کیک بلک فارست، یک کیک خیس و نرم شکلاتی و لطیف با روکش خامه و شربت گیلاس شیرین است که طعم فوق العادهای دارد. شما میتوانید این کیک پر از طعم و رنگ را برای مهمانیها و دورهمیهایتان درست کنید و لذت ببرید. کیک شکلاتی جنگل سیاه یک انتخاب مناسب به عنوان کیک تولد هم هست. در این مقاله میتوانید این کیک شکلاتی خوشمزه را در ادامه یاد بگیرید و آن را به جذابترین روش ممکن تزئین کنید.
مواد لازم برای کیک شکلاتی
آرد سفید: ۱ و ۳/۴ لیوان دستهدار
پودر کاکائو: ۳/۴ لیواندستهدار
شکر دانه ریز: ۱ و ۳/۴ لیوان دستهدار
بیکینگ پودر: ۱ قاشق مربا خوری
نمک: ۱ قاشق چای خوری
روغن نباتی: نصف لیوان دستهدار
تخم مرغ با دمای محیط: ۲ عدد
خامه: ۳/۴ لیوان دستهدار
دوغ شیرین یا ترکیب آب و ماست: نصف لیوان دستهدار
وانیل: ۲ قاشق چای خوری
آب گرم یا قهوه و شیر کاکائو: نصف لیوان دستهدار
گیلاس: به مقدار لازم
شربت گیلاس آماده: ۲ قاشق غذاخوری
شکلات: به مقدار لازم
نشاسته ذرت: نصف لیوان دستهدار
بیشتر بخوانید:
مواد لازم برای گاناش شکلاتی
خامه سنگین: ۱ لیوان دستهدار
شکلات برای آب کردن: ۲۲۶ گرم
مواد لازم برای خامه کیک
خامه سنگین: ۲ لیوان دستهدار
شکر: ۱/۴ لیوان دستهدار
وانیل: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک شکلاتی جنگل سیاه باید فر را با دمای ۱۷۷ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس ۳ قالب ۹ اینچی بردارید و داخل همه آنها کاغذ روغنی قرار دهید و دیوارههای قالبها را با روغن چرب کنید. مقداری روغن روی کاغذ روغنی بزنید تا در انتهای کار کیک راحتتر از داخل قالب خارج شود. حالا برای درست کردن کیک شکلاتی ابتدا مواد خشک یعنی پودر کاکائو، شکر، بیکینگ پودر و نمک را درون یک کاسه بریزید و به خوبی با هم ترکیب کنید. با استفاده از همزن، تخم مرغ، روغن، خامه، دوغ و عصاره وانیل را هم بزنید. سپس مواد خشک را به این ترکیب اضافه کنید. در این مرحله باید آب داغ یا قهوه و یا شیر کاکائوی داغ را به مواد کیک اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملاً یکدست شوند.
در این مرحله از طرز تهیه کیک شکلاتی جنگل سیاه و بعد از آماده کردن مایه کیک شکلاتی، باید مواد کیک را به اندازه مساوی داخل ۳ قالبی که از قبل چرب کردید، بریزید. کیکها را برای مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در طبقه متوسط فر قرار دهید. بعد از ۲۰ دقیقه یک خلال دندان در مرکز کیک فرو کنید و مطمئن شوید که کاملاً مغز پخت شده است. سپس کیکها را از فر خارج کنید و اجازه دهید برای ۳۰ دقیقه داخل قالب خنک شوند. سپس به آرامی هر یکی از کیکها را از داخل قالب آن خارج کنید. اگر سطح بالای کیک شما کمی ناصاف است، با کمک یک چاقوی دندانهدار به آرامی روی کیک را کمی برش دهید و سطح آن را صاف کنید. میتوانید به جای دور ریختن این خردههای کیک، از آنها برای روی بستنی استفاده کنید.
حال گیلاسها را خوب بشویید و خشک کنید. سپس گیلاسها را با نصف لیوان دستهدار آب، ۲ قاشق غذاخوری شربت گیلاس، ۱ فنجان شکر و نصف لیوان فرانسوی دستهدار نشاسته ذرت، ترکیب کنید و با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید. مواد را به طور مدام هم بزنید تا غلیظ شوند. در این مرحله بهتر است چند عدد گیلاس را برای تزئین روی کیک بردارید و از بقیه گیلاسها برای درست کردن شربت گیلاس استفاده کنید. در انتها و زمانی که مواد غلیظ شد، میتوانید قبل از خاموش کردن گاز ۱ قاشق چای خوری وانیل نیز به آن اضافه کنید.
گاناش شکلاتی را آماده کنید
در این مرحله باید برای درست کردن کیک شکلاتی برای درست کردن گاناش شکلاتی باید شکلات خرد شده و شربت ذرت را در یک کاسه بریزید. سپس خامه را در یک قابلمه کمی گرم کنید، ولی اجازه ندهید بجوشد، بعد از گرم شدن خامه شکلات و شربت ذرت را اضافه کنید و برای ۲ تا ۳ دقیقه با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید تا شکلات کاملاً آب شود. مواد را خوب هم بزنید و بعد از ترکیب شدن، شعله گاز را خاموش کنید.
خامه را فرم بدهید
حال تا خنک شدن گاناش به سراغ فرم دادن خامه بروید. برای درست کردن خامه فرم گرفته باید خامه، شکر و عصاره وانیل را با سرعت متوسط تا زیاد آن قدر هم بزنید تا تغییر شکل دهد و سبک و نرم شود. تقریباً حدود ۳ دقیقه طول میکشد تا خامه فرم بگیرد. حال یک لایه کیک را روی پایه قرار دهید. مقداری خامه زده شده را روی کیک پخش کنید. کمی از شربت گیلاسی که درست کردید روی آن بریزید و یک لایه کیک دیگر روی آن قرار دهید. سپس این کار را برای لایه دوم کیک نیز انجام دهید. بعد از گذاشتن لایه سوم کیک باید مرحله تزئین کیک را آغاز کنید. برای این کار میتوانید خامه را روی سراسر بدنه کیک بکشید و تمام سطح و پهلوهای کیک را به خامه آغشته کنید.
بعد از اینکه سراسر کیک را با خامه پوشش دادید، گاناش شکلاتی را روی بالای کیک بریزید و اجازه دهید به کنارههای آن چکه کند تا جلوه زیباتری بگیرد. حال روی کیک را با گیلاسهای تازه و خوش رنگ پر کنید. کیک را برای مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا برای سرو آماده شود. شما میتوانید از این کیک به مدت ۱ هفته در یخچال نگهداری کنید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه کیک شکلاتی جنگل سیاه
*برای درست کردن کیک شکلاتی جنگل سیاه میتوانید مراحل کار را به دو مرحله تقسیم کنید. کیکها را در یک روز آماده کنید و بعد از خنک شدن روی آنها را بپوشانید و در دمای اتاق قرار دهید و فردا اقدام به درست کردن خام، شربت و گاناش این کیک خوشمزه کنید.
*برای درست کردن این کیک لازم است از دوغ شیرین استفاده کنید. برای این کار میتوانید از ترکیب آب و ماست شیرین استفاده کنید. در صورتی که به دوغ دسترسی ندارید، میتوانید از یک قاشق چای خوری سرکه یا آب لیمو به همراه نصف لیوان شیر استفاده کنید.
*برای آماده کردن این کیک لذیذ میتوانید به جای گیلاس از آلبالو نیز استفاده کنید.
*اضافه کردن شربت ذرت به گاناش کاملاً اختیاری است، اما موجب براق شدن و غلیظ شدن بافت شربت میشود.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/