به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ،سعید برخوری رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در بازدید از مزارع خسارت دیده از سرما و طوفان دی ماه ۹۹ در شهرستان رودبار جنوب گفت: دی ماه امسال در یک بازه زمانی ۱۵ روزه منطقه جنوب کرمان با کاهش دما مواجه شد به نحوی که از ۷ دی ماه تا ۲۲ دی ماه در سه مرحله کاهش دما و همچنین طوفان باعث خسارات زیادی به بخش کشاورزی منطقه شد.
او با اشاره به اینکه کشاورزی شغل اصلی مردم جنوب کرمان است افزود: سرما و طوفان اخیر خسارت زیادی به بخش کشاورزی این منطقه وارد کرده است و در حال حاضر برآورد اولیه خسارت مبلغی بالغ بر ۲۳۰۰ میلیارد تومان است.
برخوری تصریح کرد: کارشناسان جهاد کشاورزی در حال بررسی دقیق میزان خسارت هستند تا با جمع بندی و ارسال گزارش دقیق میزان خسارت از طریق مدیریت بحران و وزارت جهاد کشاورزی پیگیر جبران بخشی از خسارات وارده به کشاورزان منطقه باشیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در خصوص پرداخت خسارت به مزارع بیمه شده گفت: به دلیل اینکه محصولات کشت شده در منطقه خارج از فصل و با هزینه بیشتر و ریسک بالا تولید میشوند گزینههای بیمه پاسخگوی خسارت در چنین مواردی نیستند.
او افزود: در بحث سیبزمینی طرح استمرار صندوق بیمه حداکثر ۶ میلیون تومان غرامت به کشاورز پرداخت میکند در حالی که کشاورز برای یک هکتار سیب زمینی طرح استمرار ۱۰۰ میلیون تومان هزینه میکند و زمانی که این نوع محصول در اثر سرما دچار خسارت میشود پرداخت ۶ میلیون تومان غرامت زیاد مشکلی را برای کشاورزان حل نمیکند.
برخوری با اشاره به استقبال نکردن کشاورزان از بیمه محصولات گفت: دلیل استقبال نکردن کشاورزان از بیمه محصولات به دلیل این است که مبلغ پرداختی کشاورز به عنوان حق بیمه و میزان خسارتی که کشاورز متحمل شده با مبلغ غرامت پرداختی بیمه به کشاورز با هم همخوانی ندارد و مبلغ پرداختی خسارت بسیار اندک است.
او افزود: با توجه به اینکه در جنوب کرمان محصولات خارج از فصل با ریسک بالا تولید میشود، بایستی از سوی صندوق بیمه گزینههایی در نظر گرفته شود که برای کشاورز مقرون به صرفه باشد.
برخوری گفت: در زمینه بیمه و جبران خسارت بحثهای زیادی با صندوق بیمه در سطح کشور انجام شد که گزینههایی ویژه برای این مناطق تعریف کند تا بیمه کردن محصول برای کشاورز اقتصادی باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان وجود صندوقهای حمایتی با اعتبارات دولتی برای جبران خسارت واقعی کشاورزان را ضروری دانست و افزود: برای حمایت و پایداری کشاورزی و اشتغال در منطقه نیازمند برنامههای حمایتی دولت هستیم که در هنگام بروز چنین مواردی صندوق اعتبارات دولتی بتواند کشاورز را حمایت و یاری کند.
انتهای پیام/ی