به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رصدخانه سلامت اظهار کرد: روزهایی که گذشت دنیا تلاطم زیادی در رابطه با کووید ۱۹ داشت و تعداد مرگ ها در کشورهای اروپایی و آمریکایی به شدت بالا بود، در ۲۴ ساعت گذشته ۴ هزار و ۲۸۱ مرگ در آمریکا، یک هزار و ۲۴۳ مرگ در بریتانیا، یک هزار و ۱۰۹ مرگ در برزیل، یک هزار و ۱۰۶ مرگ در آلمان، ۶۱۶ مرگ در ایتالیا، ۴۵۲ مرگ در فرانسه، ۴۰۸ مرگ در اسپانیا و ۱۷۱ مرگ در کشور ترکیه به دلیل کرونا ثبت شده است و میدانید که برخی شیوع های ثبت در اعلام آمارها تفاوت ایجاد می کند.
وی ادامه داد: علی رغم همه فشارهایی که کرونا به دنیا تحمیل کرد و اینکه این تعداد مرگ برای ما ملال انگیز است اما خوشبختانه آمار مرگ و میر کرونا در ایران به زیر ۱۰۰ رسیده و در شبانه روز گذشته ۹۷ مرگ کرونا ثبت شده که آمار غم انگیزی است اما نسبت به دنیا وضعیت مطلوبتری داریم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه وضعیت کرونا در مازندران نگران کننده است، گفت: بیشترین گرفتاری را در مازندران داریم و امروز ۲۱ هموطن در این استان به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و دو شهر کردکوی و بندر گز در استان گلستان متاثر از مازندران گرفتار کرونا شدند و اکنون جزو شهرهای قرمز هستند زیرا کارگران فصلی که از استان گلستان به مازندران سفر کرده بودند در بازگشت به استان خود، ویروس را منتقل کردند، همچنین ساری، آمل، فریدون کنار، قائم شهر و نکا از استان مازندران در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند.
نمکی گفت: به جز آن پنج موردی که قبلا از ویروس جهش یافته اروپایی با منشاء انگلیسی و بریتانیایی گزارش کردیم، موارد جدیدی در کشور گزارش نشده است؛ در مجموع گزارش جدیدی از موارد مبتلا به ویروس جهش یافته در کشور دریافت نکردیم.
وی افزود: در استان مازندران هم بررسی مفصلی کردیم که مبادا جهش داخل کشوری از این ویروس داشته باشیم که خوشبختانه گزارشی در این زمینه دریافت نکردیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: به هموطنان عرض می کنم علی رغم اینکه در نقشه کشور شاهد گسترش نقاط زرد و آبی هستیم اما من و همکارانم به شدت نگران خیز جدید بیماری کرونا در کشور هستیم، متاسفانه با آرامش خیالی که با کاهش مرگ ها و بستری ها بوجود آمده است، مردم باز هم به سمت عادی انگاری و ساده انگاری رفته اند و این موضوع همکاران را به شدت نگران کرده اند.
وی گفت: متاسفانه مواردی را از خیز جدید در کشور به خصوص در موارد سرپایی بیماری مشاهده کرده ایم که این افزایش موارد سرپایی می تواند بعد از چند روز به افزایش موارد بستری و بعد از آن به افزایش موارد مرگ و میر بدل شود.
نمکی با تاکید بر پرهیز از عادی انگاری مردم و مسئولان گفت: همان التماس و خواهشی که در اردیبهشت ماه بعد از فروکش کردن بیماری کردم، اکنون از مردم دارم و هشدار می دهم که هرگونه عادی انگاری و ساده انگاری از سوی مردم و مسئولان نسبت به کاهش موارد بیماری کرونا در کشور ما را به فاز خطرناک خواهد کشاند.
وزیر بهداشت گفت: با آنچه از روند بیماری در دنیا دریافت می کنیم و بر این اساس که ارتفاع موج سوم کرونا در ایران بلندتر و سهمگین تر بود، اگر موج چهارمی ما را گرفتار کند، قطعا با توان و زیر ساختهایی که داریم، چالش عظیمی برای ما به وجود خواهد آمد و به همین دلیل خواهش می کنم مردم در حفظ این دستاورد به ما کمک کنند تا بتوانیم روزهای بهتری داشته باشیم و اگر مرگ ها در مازندران نبود به آمار مرگ ۵۰ مورد در روز نزدیک می شدیم.
نمکی درباره تامین واکسن کرونا گفت: برای تامین واکسن از منابع مختلف تلاش می کنیم و علی رغم بحث هایی که در جامعه در تهیه واکسن مطرح است، ما در وزارت بهداشت با نگاه صرف کارشناسانه و تهیه گزارش های کارشناسی خدمت تصمیم گیران رده بالای نظام جمهوری اسلامی کار را دنبال می کنیم و امروز در هیات دولت موضوع را طرح کردم و بانک مرکزی از طرف رئیس جمهور برای تهیه واکسن از منابع مشخص شده مکلف شد و به زودی واکسن را وارد خواهیم کرد و دستورالعمل تزریق واکسن را آماده کرده ایم.
وی گفت: در زمینه واکسن داخلی هم آنچه که در مجموعه مطالعه بالینی انجام دادیم، بسیار موفق بوده است. خبر کار مشترک ایران را با مجموعه واکسنسازی کوبا شنیده اید. علی رغم برخی جوسازیها ما در کوبا قدرتمندی ساخت واکسن را سالهاست که تجربه کرده ایم. واکسن هپاتیت بی که سالهاست در کشور تزریق میشود، کار مشترکی بین انستیتو پاستور و کوباییهاست، همچنین پروژه تولید واکسن پنوموکوک را چندین سال است که با کشور کوبا شروع کرده ایم.
وزیر بهداشت گفت: واکسن کرونای تولید مشترک بعد از فاز مطالعات حیوانی، فاز اول و دوم بالینی را در بیرون از کشور پاس کرده و قرار است آن را در پاستور به صورت مشترک بسازیم، قراردادی را هم آماده کرده ایم و فاز سوم را با دقت و وسواس شروع خواهیم کرد. امیدوارم که همانطور که قول دادیم، در بهار آینده واکسن داخلی را با اطمینان و خیال راحت در کشور داشته باشیم.
انتهای پیام/