به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، خلیل نیکشاد، رئیس جهاد کشاورزی استان اردبیل امروز در بازدید از مزارع دشت اردبیل و دیدار با برخی سیبزمینیکاران گفت: لزوم توسعه و کشت محصولات بومی داخل استان نیازمند بررسیهای بیشتر برای رسیدن به یک وضعیت مطلوب است.
او با اشاره به این که ورود بذر سیبزمینی از استانهای دیگر به اردبیل آفات و بیماری وارد استان میکند، بیان کرد: امیدواریم سیبزمینیکاران از بذر بومی و محلی استان در مزارع منطقه استفاده کنند و محصولی سالم و ارگانیک تولید کنند.
رئیس جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: سیبزمینی اردبیل از پاکترین محصولات تولیدی استان در کشت این محصول است و اراضی شهرستانهای اردبیل جزو مناطق سالم کشور است که به همین منظور با داشتن شناسنامه و گواهی تأئید در کشور میتواند به برند تجاری تبدیل شود در حالی که هماکنون به شکل تجاری تولید نمیشود.
نیکشاد اظهار کرد: سیبزمینیهایی که به عنوان بذر وارد استان میشود خوراکی است و سلامت بذر سیبزمینی اردبیل بیشتر از آنها است که انتظار داریم سیبزمینیکاران به کارشناسان جهاد کشاورزی اعتماد کرده و مزارع خود را از بذر بومی تهیه کنند.
او تصریح کرد: انتظار ما از کشاورزان این است که تا با پایش مزارع خود و کشاورزان بذر مورد نیاز را به صورت مطلوب تهیه و توان تولید بذر را افزایش دهند که به همین منظور هرسال ۴.۵ میلیون قطعه مینیتیوبر در استان تولید میشود.
رئیس جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: کیفیت سیبزمینی اردبیل در کشور بسیار بالاست و سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن محصول سیبزمینی در استان اردبیل تولید میشود.
انتهای پیام/ع